Jump to content

Ръководство: Регионалните и езикови настройки в Windows - как да работим с тях


Препоръчан пост

Аз имам следния проблем. Когато си инсталирах Vista-та, ме попита кой е моят език и аз казах "Български", сега ме поканва да вкарам нов ключ, понеже стария бил остарял, добре ама нали се зарежда на Български и немога да вкарам нищо. изписва ми "невалидем знак", а немога да обърна езика на англйски. Влязох в "safe mode", но липсва в контролния панел,"регионални и езикови опции". А иначе при зареждане ме подканва за ключ и неще да продължи..............

Хай-дявола, а помагайте сега моля.

Благодаря

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
  • Отговори 114
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Порових се из опциите и за съжаление за българския език не може да се настрои да дава дните в съкратен вариант. Иначе за английски става като напишете "ddd" в полето за датата, което отговаря на съкратения вариант за деня, но на български не присъства такова нещо, т.е. няма съкратено изписване на дните. Самото изписване на деня става като добавите "dddd" при всеки един език в полето за дата.

 

стар е коментара, може да послужи някому...

 

yyyy-MM-dd се слага в "data" за късата дата !

 

:bgflag:

 

Значи да питам, защото не съм сигурен ( напълно ).

Значи имам приятелка В Италия.

И ми е чудно ако го направи тея настройки, дали ще има проблем с Енкодинга на Италианските глупости, защото като го направи няма да има проблем с българските букви ( които сега има, само в скайп, чете на бг... на другите места е на иороглифи ... )

Мерси ;) :thumbsup:

 

да, отдавна ти е отговорено... но да добавя и аз -също съм в Ит. и не съм имал проблем,

 

с настройките тук описани - всичко е на шест !

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...
Здравейте! Моя проблем е такъв че иконката на FlexType липсва не излиза повече от месец и нещо само един -два пъти излезе повечето време я няма в лентата на задачи :(
Link to comment
Сподели другаде

Боклукът на име FlexType няма почти нищо общо с вградената в Windows система за регионални настройки и клавиатурни подредби. Далеч по-добре е да премахнеш тази помия и да преминеш на оригинала.
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Здравейте :)

Имам следния въпрос/проблем: един приятел с купил от Испания нет бук (Packard Bell Dot_S). Със фактура, гаранционна карта и чисто нов Windows XP Home на ... испански :blink:!

А човека от испански разбира колкото мен - изобщо, сега иска да му го кирилизирам. Т.е. иска да му кача BG Language pack. Понеже ХР-то си му е легално - дръпнах го от сайта на МС, но при старта на инсталацията ми изписа, че въпросния Language pack бил само за варианта EN->BG. Въпроса ми е това как да го оправя? Може ли да мине без преинсталация на уиндоуса? :help:

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 2 months later...
Здравейте!Имам много глупав проблем.Преинсталирах си браузъра,който е Гугъл хром и ми излезе на маймуница.Сменях всичко възможно като настройки в него,но нищо не се промени и реших,че е от Regional ana language options.Проблема е,че не погледнах как се прави и си обърках нещо отметките и сега немога да го възтановя т.е.правя всичко както трябва,а промяна няма-хрома си е на маймуница,а освен това и БС плейъра ми изкарва субтитрите на маймуница,но странното е,че Гом плейъра си чете субтитрите без проблем.Та искам да попитам кои са задължителните отметки,когато настройката е за български,защото отдолу направих всичко на default.
Link to comment
Сподели другаде

  • 8 months later...

Здравейте,искам да попитам на лаптоп HP 650 с Windows 7 Ultimate има си вграден кирилизатор.като цъкна на иконата в трея ми излиза само EN и БГ.Зададох от настройките включително ("Български - латински") обаче не работи.Как да направя например  както е при  SwitchType да сменявам с един бутон между трите режима?Вече години наред работя само със Flextype и SwitchType изобщо не мога да пиша с български букви...ама никак.На старото XP нямах никакви проблеми със SwitchType, но на 7 цата оригиналния кирилизатор има ли възможност с един бутон да работя и сменявам трите режима,без да инсталирам SwitchType?

Link to comment
Сподели другаде

При Windows няма възможност за смяна между различните клавиатурни подредби посредством един-единствен клавиш.

 

не мога да пиша с български букви...ама никак.

В такъв случай включете към клавиатурните подредби и Bulgarian Phonetic за да активирате вградената фонетична такава.

Link to comment
Сподели другаде

Добре,ще включа и Bulgarian Phonetic и ще опитам.Благодаря за отговора,ако имам някакъв проблем пак ще питам 



Включих я,обаче пак ми излиза само EN - БГ,като включа на БГ си пише само с българските букви.Извинявам се,но неразбирам толкова.Като включа Bulgarian Phonetic как да го активирам виконата на  лентата с инструменти за да може да пиша с англ букви а да излизат български,какво точно трябва да задам???

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...