Jump to content

Ръководство: Регионалните и езикови настройки в Windows - как да работим с тях


Препоръчан пост

  • Отговори 114
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Не знам дали е правилно, но аз винаги още при инсталирането на Windows-а задавам и на трите места за регионални и езикови настройки - български като допълнително избирам абсолютно всички шрифтове които ги има Windows в него. По този начин няма проблем нито с българските - нито с другите (китайски, японски и т.н.) езици. Не харесвам на екрана да има квадрати, въпросителни или маймуняци. Всичко се показва както трябва. И едно много важно допълнение - АБСОЛЮТНО НИКОГА НЕ ИНСТАЛИРАЙТЕ ФЛЕКС ТАЙП!!! защото иначе :crosseyes1:
Link to comment
Сподели другаде

Еди, аз също правя така, освен с регионалните настройки, защото има някои игри или програми, които се бъркат, когато датата включва символи на кирилица.
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Хайде някой да наклепа инженера вече, аз пък имам проблем с неговата кирилица, който нямах с FlexType.

Когато използваш приложението vlisp на програмата AutoCAD и пишеш на латиница, после на кирилица, и пак върнеш на латиница, ти обръща

клавиш <"> с клавиш <@> и трябва да рестартираш програмата за да се оправи, което ми бърка в здравето, иначе работи добре.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...
Привет! Не използвам Flex Type. Като е превключена клавиатурата на кирилица, и при натискане на Caps Lock не всички букви са главни. При това тези...прецканите са в един ареал...долу в дясно на калвиатурата. Въпроси и предложения?
Link to comment
Сподели другаде

Привет! WinXP, кирилизатор: http://www.bgphoto.net/photos/11721/633172431175156250.jpg и това е от инженера си мисля. А ето и решението...преименувам името, като добавих едно "2" след това копирам името без "2"-ката и го замествам с третия маркиран файл. Дадох му log off и след това вселената възстановява хармоничния си хаос.

 

http://www.bgphoto.net/photos/11721/o633172440092343750.jpg

Link to comment
Сподели другаде

О, не сме се разбрали....никога не съм клепал инженера....много съм му благодарен даже! А ти май ми даваш напътствия за друго нещо...не кирилицата ми е проблема, ами главните букви, след натискане на caps lock ;) ...и при това не всички букви се прецакват, а само в един ареал на клавиатурата.
Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...

Здравейте, пиша от името на приятел, поради простата причина, че той няма възможност да пише на кирилица.

Проблема е следният: Преинсталирал си е компютърът с Microsoft Windows XP Professional Версия 2002 SP2 с изглед на Windows Vista, обаче се оказа, че във въпросният Уиндоус няма български език и съответно няма как да си направи настройките за писане на кирилица. Може ли да се инсталира допълнително български език и съответно да се оправят настройките за писане?

Благодаря предварително

Link to comment
Сподели другаде

Български език има само в първият панел на регионалните опции дава че има български език, но след Приложи и ОК, би трябвало да се запамети, а то не го запаметява. Във настройките на езиците изобщо няма български никакъв, нито като език основен, нито като клавиатурна подредба. Във разширените настройки ( advanced) има български език, но след като се зададе от падащото меню Български език изписва: "Инасталиращата програма не може да инсталира избраната националност. Обърнете се към системният си администратор!"

Това е положението, някой ако може - да помага :)

 

Ако имате възможност можете да се свържете с приятеля на Skype потребителското му име е traicho1050

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Нека и аз да добавя съвет към феновете на FlexType.Никога не оставяйте инсталирането му за най-накрая а го правете веднага след инсталацията на Windows.В моя случай инсталирах всички други програми защото го бях забравил.Резултата-пълна преинсталация на OS и на всички помощни програми наново-костваше ми още 5 часа.Ако бях започнал с него щях да се размина само с инсталация на Windows-1час.На по бъгава програма и досега не съм попадал.Странно.От тогава съм с тази на injinera-проблеми никакви.
Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...