Jump to content

Диктовки на Възнесените Учители


Препоръчан пост

-= Иисус рече: „Ако вашите наставници ви кажат: „Вижте, царството е на небето", (то) над вас ще са птиците небесни. Ако ви кажат: ”То е в морето", (то) над вас ще са рибите. Но царството е вътре във вас и извън вас.

„Когато сами познаете себе си, ще бъдете познати, и ще узнаете, че сте чеда на живия Отец. Но ако не се познаете, в нищета ще пребивавате и сами нищета ще бъдете." =-

Из "Евангелие на Тома"

 

В тази тема, приятели, пост след пост ще публикувам дословно информация, известна като Диктовките на Възнесените Учители до човечеството, достигнали до нас чрез Татяна Микушина. Повече информация за това може да научите както от първото (по хронология на тяхното публикуване) послание, така и от следните линкове към сайтове (на български и руски езици, съответно), в които официално се публикуват посланията:

http://www.sirius-bg.iskri.net - на български език

http://www.sirius-ru.net - на руски език (това е официалният сайт на Татяна)

 

И така започвам тази тема с първата (по хронология на официално публикуване) диктовка от Учителя Санат Кумара, озаглавена:

 

http://www.sirius-ru.net/images/sanat%20kumara.jpg

 

Време на промяна

 

Санат Кумара

4 март 2005

 

АЗ СЪМ Санат Кумара и идвам в този ден за да съобщя на света за новата възможност, новата диспенсация (милост), която Небесата решиха да освободят чрез нашия нов руски посланик Татяна.

За мнозина такъв поврат на събитията ще бъде неочакван и мнозина ще изпитват противоречиви чувства, четейки това послание.

Но ние не заставяме никого да вярва или да не вярва в това, което ще бъде казано. Нашата задача е да ви дадем тези знания, ваша свободна воля е да ги приемете или не.

Времето се измени, настъпи Нова Епоха. Световете се приближиха един към друг. Това, което само преди няколко години, дори още през миналата година, изглеждаше неосъществима мечта, сега се превръща в реалност. Ние получаваме възможност да говорим чрез мнозина и използваме тази възможност.

Ситуацията на Земята продължава да се нагнетява. Повишава се нивото на вибрациите на планетата. На Земята идват нови енергии. Голяма част от човечеството усеща тези енергии във вид на невъзможност и безсмисленост да продължава да блуждае по същите пътечки в тъмнината, които то е следвало много и много хилядолетия.

Това се проявява като чувство на неудовлетвореност, сърдечна тъга и очакване на нещо, което ще се случи едва ли не всеки момент. Най-чувствителните хора са загубили интерес към своите обикновени занимания. Като че ли нищо от това, което преди е изглеждало значимо и е представлявало смисъл на живота, днес няма ни най-малко значение. Всички предишни занимания: празно пилеене на времето с приятели, гледане на безкрайни сериали, търсенето на нови празни забавления изглежда са загубили всякакъв смисъл. Всичко това напомня за външния блясък на празничната украса, останала след изминалия празник. Днес всичко това вече е лишено от смисъл.

Най-чувствителните хора долавят в сърцата си предчувствието за Новия Свят, този който трябва да дойде на мястото на стария и отживял времето си. Както и да се опитва човешкото съзнание да се вкопчи в обичайното ежедневие, в традициите на старото, било то религиозни, обществени или семейни традиции, всичко това ще бъде пометено от ветровете на грандиозните промени. Няма смисъл да се оказва съпротива на тези промени, защото всичко в този свят е подчинено на Божествените цикли. Свободната воля в действителност е ограничена от времеви и пространствени рамки.

Човешкото, смъртното съзнание, ограничено от рамките на материалния свят предполага, че всичко в този свят е подчинено на волята на човека или на волята на човешките лидери.

Не! Има време за разхвърляне на камъните. Има време за събиране на камъните*.

Ако раковият тумор се настани в човешкия организъм, то здравият организъм започва да се освобождава от болните клетки. Точно такъв е принципът, действащ в тази вселена.

Ако която и да е човешка цивилизация се съсредоточава само в това да удовлетворява личните си интереси, ако тя мисли само за получаване на удоволствия от този свят, то такава цивилизация подлежи на унищожение точно по същия начин, както раковия тумор може да бъде отстранен по хирургически път.

Съпротивлението в този случай е безполезно. Всичко, което не може да усвои Новото Съзнание, принципите на Общото Благо, Доброто, Сътрудничеството, ръководството на Бога, ще бъде пометено от лицето на Земята по начин, подобен на неотдавнашното земетресение и цунами, унищожили няколко хиляди души за броени часове.

Спрете стремежа си за получаване на удоволствия в този свят. Има значително по-големи удоволствия, които са достъпни за тези, които откриват своето сърце и своя ум за вибрациите на Висшите Светове.

Няма нищо извън самите вас, от което да се нуждаете. Цялото Божествено знание и съвършенство се намира във вас. Търсете това съкровище в своето сърце, търсете този вход към несметни богатства, който се намира вътре във вас.

Но за този вход трябва да се заплати и цената за него е вашето его. Вие трябва да се разделите с тленната част на своето аз, със всички натрупвания в своя електронен пояс, които са буквално въжета, които ви привързват към Земята, към плътния план на тази планета.

Тази тъга, която много от вас изпитват сега е верен признак за това, че сте уморени от удоволствията на този свят и сте готови за съприкосновение с тънките светове.

Всичко, което ви трябва, е да направите избор и да прекрачите в безпределността, отказвайки се от вчерашния външен блясък, да направите крачка към реалността. Отначало една, после втора и да вървите без да се спирате към вашето реално Битие, към това, което сте в действителност.

Няма нищо извън вас, което да задържа придвижването ви към висшата реалност. Вие сами себе си задържате.

Нима не можете да се справите със своя двойник, блуждаещ в този нереален свят хилядолетия и хилядолетия въплъщения?

Пред вас няма друг Път. Вие или трябва да направите своята крачка към непреходната реалност, или да прекратите своето съществуване като индивидуалност. Здравият организъм сам ще се избави от раковите клетки в него. Образно казано, вие всички живеете в Бога и си мислите, че Бог ще ви позволи да живеете по вашите измислени закони. Не, казвам ви. Той просто ще се освободи от всичко, което не съответства на Неговата Воля и на Неговия Закон.

Помислете върху това, което ви казах. Надявам се на следващи срещи с вас чрез този посланик или който и да е друг, който подготви своя храм и ме приеме като свой гост.

 

АЗ СЪМ Санат Кумара. Ом

 

* Бележка на редактора

Еклисиаст 3:5

Време за разхвърляне камъни, и време за събиране на камъни;

Време за прегръщане, и време за въздържане от прегръщането.

 

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/01sanat0403.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

Всички, които желаят могат да изтеглят диктовките за периода март - юни 2005 в word формат от следния линк:

http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/glas.zip

 

Накрая ще си позволя да добавя и една много красива фигура, която символизира състоянието -= Аз пребивавам в Бог или Аз съм в Бог =- която е рисувана след медитативен контакт:

 

http://www.sirius-ru.net/liki/liki%20images/chema.jpg

 

Искам да благодаря на моите приятели (и особено на Милен) от softvisia, които откликнаха приятелски на молбата ми и ми подариха радостта да имам възможност да публикувам тази важна информация (за по-особения отрязък от време, в който живеем), отправена към вниманието на всички хора на Земята без разлика от раса, нация, вероизповедание, образование.....Тези послания са дар на Възлюбените Владици за рода човешки и в Словото Им се съдържат вибрациите на Тяхната Любов и Битие в Христовото Съзнание. Затова, моля ви, обърнете им особено внимание... Нека всеки от вас (които ще прочетете диктовките) свободно (според подготвеността на своето внимание и вътрешна сензорика) почерпи колкото му е потребно Светлина и Любов по Пътя... Съвсем накрая, моля ви да разберете потребността от липса на коментари в темата, за което ви благодаря.

 

Поклон, дълбок поклон пред живия Христос (наелектризиращ с Любовта Си всеки атом към Живот) в човешките сърца и планетата майка Земя...

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Редактиран от neoscanner
Link to comment
Сподели другаде

-= Нищо, намиращо се на небесата, на земята или където и да е другаде, не може да попречи на прогреса на човека, събудил се от илюзията, съзрял действителносттa отвъд заслепението на астралното поле, и дочул, дори и да е само веднъж, вдъхновяващия призив на собствената си душа.....

Добрият резултат е неминуем. Той е обаче въпрос на по-бавна или по-бърза реализация и освобождение от великата илюзия на света. Всеки ученик/последовател се умолява да работи усърдно за постигане на тази цел и да помага за нейното осъществяване. Всеки, който се освободи, който вижда ясно, и който се избави от заслепението на илюзията, помага във Великото Дело....

Да можем да придобием вътрешното виждане, окото да съзира ясно великолепието на Бога, гласът да изрича само благословия и ръцете единствено да помагат. Нека това е молитвата на всеки от нас...=-

Djual Khool

 

С особена радост публикувам този светъл бисер познание за всички онези, които разбират (или ще разберат по Пътя) значението на посланията и се стремят да втъкат енергията от тях в огнедишащата тъкан (тази животворна нишка, свързваща с Йерархията на Светлината) на своите ежедневни мисли и дейност...

 

 

http://www.sirius-ru.net/liki/liki%20images/iisus.jpg

 

 

Вие трябва да се научите да не изпитвате никакви отрицателни чувства срещу вашите врагове

 

 

Възлюбеният Иисус

 

5 юни 2005

 

 

АЗ СЪМ Иисус, дошъл при вас през този ден.

 

Чакахте ли ме? Имате ли потребност, да продължим нашето обучение и нашите наставления?

 

Прекалено много са изкушенията във вашият свят и на фона на изобилието им ви е много трудно да различите истинските вибрации, присъщи на нашия свят, от по-ниските вибрации, присъщи на астралния и ментален план. A e необходимо да умеете да различавате. Защото ако нямате ясна посока в съзнанието си, която сте решили да следвате, вие ще отложите вашето движение по Пътя.

 

Затова въпроса, който застава пред всеки четящ тези диктовки, е въпроса за истинността на тези послания. Напълно осъзнавам затруднението, с което се сблъсквате. И действително, как да направите разлика?

 

Преди всичко, би следвало да обърнете внимание на информационната съставка на посланието. Съдържа ли информационната част нещо, което влиза в противоречие с вашите вътрешни ориентири? Доколкото в повечето от вас е силен плътският ум, то ще ви бъде най-лесно да анализирате именно информационната съставка. И ако вие не намирате никакви противоречия или голямо разминаване с вашите вътрешни убеждения, тогава можете да пристъпите към анализа на следващата съставка на тези диктовки.

 

Има ли нещо в тези диктовки, което може да наруши вашата свободна воля? Имали нещо в Учението, което ви даваме чрез този посланик, което ви принуждава да постъпвате по определен начин? Има ли нещо, което ви заставя да постъпвате в разрез с вашите интереси? Моля ви, не бъркайте вашите интереси като ученици, намиращи се на Пътя и интересите на вашето его. Интересите на вашето его са противоположни на интересите на Висшата част от вас самите. Затова най-често именно противоречието, което съществува вътре във вас, става препятствие за възприемането на тези диктовки. Вие започвате да се съмнявате и се опитвате да намерите аргументи в подкрепа на истинността или лъжливостта на източника на тези диктовки сред свои познати и близки. И забравяте, че всичко зависи от това, какво преобладава във вас. Ако преобладава плътски ум, вашето его, то най-вероятно ще търсите и ще намерите потвърждение на това, че източника на тези диктовки не е божествен и не си струва да се обръща внимание на информацията съдържаща се във тях.

 

Вашият плътски ум е много изобретателен и повратлив, когато се засяга върховната роля на егото във вашето същество. Той ще приложи всички усилия, за да намери каквото и да е доказателство, потвърждаващо, че тези диктовки не следва да се четат въобще. Защото за вашия плътски ум информацията и особено енергията, съдържаща се в тези диктовки е буквално равнозначна смърт.

 

Само в случай, че сте близко до победата над своето его, вие ще търсите и намерите потвърждение за истинността на тези диктовки. В крайна сметка тези диктовки при тяхното систематично четене изпълняват функцията за отделяне на всичко това, което е реално от това, което е нереално вътре в самите вас.

 

И когато решавате въпроса за истинността на тези послания, вие фактически влизате в борба със своето его, или обратното, подкрепяте го.

 

А вие знаете, че най-главен отличителен признак на всяко истинско Учение, е стремежът да се постигне отделянето на реалното от нереалното във вас самите, отделянето на зърното от плявата в душата ви.

 

Затова, дори тези диктовки да предизвикват във вас раздразнение и съмнение, четенето им ще е безспорно полезно за вашата душа. Друг е въпросът, че вашата нереална част се опитва, и ще се опитва да ви убеди, че трябва да започнете борба с източника на тези диктовки и ще чувствате праведен гняв в себе си и ще направите всичко зависещо от вас, да оклеветите посланика и неговата връзка с нашият свят. В този случай получавате не подлежащ на съмнение знак, проявен на физическия план като ваши мисли, чувства и действия, които ви говорят по-добре, отколкото всякакви наши думи и беседи, че във вас нещо не е много благополучно и вие се нуждаете от спешна помощ.

 

Всяка агресия и всякакви силни емоции, които възникват при четенето на тези диктовки са знак, преди всичко за вас самите, че имате нужда от спешна работа над себе си.

 

И така, анализирали сте информационната част от диктовките и сте разбрали с вашето външно съзнание, че в тях не се съдържа нищо, което да не е приемливо за вас. И въпреки това, усещате негативна реакция при тяхното четене. Това е показател, че във вас е започнала борба за отделяне на реалното от нереалното в самите вас. Затова целта на диктовките е постигната.

 

Необходимо е само да намерите в себе си мъжество и сила, за да се постараете да се издигнете над тази ситуация и да я анализирате трезво, възвисявайки съзнанието си и заглушавайки поне временно вашето его.

 

Тези индивиди, които анализирайки информацията съдържаща се в диктовките и проследявайки своята реакция при четенето им, не са забелязали нищо отрицателно, предизвикващо негативна реакция, са напълно готови за понататъшно следване Пътя на ученичеството. И те или вече са наши ученици, или напълно са готови да станат чели на Възнесените Майстори.

 

По този начин ние имаме възможност да откриваме наши ученици, да установяваме с тях връзка чрез посредничеството на тези диктовки и да работим с нашите ученици, намиращи се във въплъщение.

 

За чувствителните сърца най-малкият намек, направен от нас в диктовките, е достатъчен за да се промени тяхната гледна точка и пред техните наблюдателни очи и искрено сърце да се разкрие това, което по-рано е било скрито зад завеса.

 

Затова, както и 2000 години по-рано, така и сега, в днешно време, ние хвърляме мрежи навред и имаме възможност да хванем тези души, които са готови да следват нашият Път.

 

Нашите ученици могат да направят разлика между вибрациите на астралният план и вибрациите на Висшите октави. Нашите ученици могат да различат изискването за дисциплина, която трябва да притежават, от подчинението си на волята на лъжливи учители и лъжливи посланици.

 

Нашите ученици могат да направят разлика между това, дали получават енергия по време на четене на диктовките или губят енергия.

 

Трябва да отбележа, че когато изпитвате отрицателни емоции при четенето на тези диктовки, вие доброволно отдавате енергията си на силите на тъмнината.

 

Затова от вас се изисква много внимателен анализ на всичко, което става вътре във вас и извън вас от началото на четенето на тези диктовки.

 

Чрез тези диктовки вие се обучавате, получавате знания, променяте своето съзнание, просто като ги четете редовно и следвате препоръките, които са изложени в тях. Освен всичко това, заедно с четенето на диктовките вие получавате много, много Светлина и тази Светлина, която усвоявате, изправя против вас силите на тъмнината, намиращи се около вас. Всеки източник на светлина във вашият плътен свят дразни и провокира силите на тъмнината към активни действия, насочени срещу него.

 

Когато от всички страни започнат нападения от тези тъмни сили, припомнете си учението, което дадох преди 2000 години. И ако ви ударят по едната буза, просто използвайте най-силното оръжие на всички времена и народи – обърнете и другата буза.

 

Трябва да обичате вашите врагове. Трябва да благославяте вашите врагове. Вашите врагове ви дават възможност да се разплатите с кармичните си дългове, а те получават възможност да получат урок и да преминат тест. Знам, че при много от ситуациите ще ви бъде трудно да приемете със смирение и благодарност всички упреци, нападения и заплахи, насочени по ваш адрес. Но вие трябва да се научите да приемате всичко, което ви се пада със смирение и покорност. Само вие и единствено вие решавате, в каква степен да се защитавате с помощта на вашите органи и структури на властта, призвани да решават спорове в конфликтна ситуация. Обаче, трябва да се научите да не изпитвате никакви отрицателни чувства към вашите врагове. Хората, които ви нападат, които ви обиждат и оскърбяват, унижават ви, са нещастни по своята същност.

 

Човек, в чието сърце пребивава Бог, никога няма да си позволи да нанесе вреда на друг човек.

 

Затова всичко, което можете да направите, когато ви нападат враговете, е да им простите и да се молите за тях. Защото те не знаят какво правят. Тяхното съзнание е замъглено и понякога напълно завладяно от тъмните сили, и те наистина не си дават отчет за своите действия.

 

Само човек, замъглен от невежеството, може да предостави възможност на силите на тъмнината да действат чрез него и да извършват неблаговидни постъпки и да причиняват вреда на светите невинни.

 

Случва се така, че Бог ви избира да поемете върху себе си огъня и да станете мишена за тъмните сили, действащи чрез другите хора и използващи ги за нападение и злобни атаки. Бог ви е избрал, за да ви даде тест и едновременно да даде възможност да се проявят силите, които в тази ситуация свалят маските на лицемерие и набожност и показват големите си зъби.

 

Поверете се на грижите на Господа. Господ се грижи за всички свои овце. Бъдете готови да пожертвате своята плът, но да запазите душата си. Истината е винаги там, където сред миазмите на този свят пребивават най-възвишените чувства. Помнете, че вие носите отговорност само за себе си, за своите реакции. И колкото да ви се струват несправедливо отношението на другите хора към вас, прощавайте им.

 

Обичайте враговете си. Защото понякога само вашата любов и застъпничество могат да спасят живота на тези души, които завладени от невежеството, не знаят какво правят.

 

И вашата молитва за вашите врагове понякога спира ръката на Божественото правосъдие и дава на тази душа още един шанс да продължи Живота.

 

Радвам се, че можах още веднъж да ви дам този урок. И съм готов да се поклоня до земята пред душите на мнозина от вас. Защото вашите страдания, и беди, и горест понякога превишават много страданията, които понесох на кръста.

 

 

АЗ СЪМ Иисус.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/94isus0506.htm

 

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

За всички онези, които търсят Пътя.... (не вън, но вътре в себе си, не забравяйки Христовия призив да следват Пътя, лежащ в техните сърца)

 

http://www.sirius-ru.net/images/sanat%20kumara.jpg

 

Ние ви показваме Пътя

 

Санат Кумара

 

15 март 2005

 

 

АЗ СЪМ Санат Кумара. Аз дойдох. Стана традиция да се дават диктовки чрез този посланик. Ние ще продължим до тогава, докато не се променят вътрешните или външните обстоятелства.

 

Прекалено голяма рядкост е да получиш при днешното състояние на света достатъчно чист проводник за приемане на нашата информация.

 

В своето съзнание вие се сблъсквате с някои съмнения при четенето на тези диктовки. Действително, има известна разлика в представяната информация и тази, която се подава чрез други хора, посланици, намиращи се във въплъщение.

 

И това отличие е свързано с голяма откровеност. Ние се стараем не толкова да дадем информация в руслото на старите учения, получени от вас през последно време, колкото се стараем да разширим вашето разбиране за финия свят. Всяка система на световъзприемане, каквато и да ви се струва, едва приблизително, много приблизително описва по-фината реалност. Затова сме избрали друг път – да даваме информация, без да я обвързваме с никоя конкретна, вече съществуваща система или терминология. Както вече сте забелязали, ние не използваме почти никакви термини, вече използвани в другите религиозни и светогледни системи.

 

Сметката е проста. Истината трябва да бъде представена така достъпно, че да бъде разбрана дори и от дете.

 

Вие сте забелязали какво усложнение има понякога в едни или други системи. Да, устройството на Вселената е много сложно и за човешкото съзнание на този етап нейното развитие едва ли е постижимо.

 

Затова, колкото и елементарно да се опитваме да представим някои неща, вие не сте способни да ги възприемете. Затова сме избрали друг път. Този път, даващ направление на вашето съзнание, насочващ ви в правилната посока. Когато знаете в каква посока да се движите, то ще можете сами да предвидите какво да вземете със себе си за из път. Вие ще намерите и най-подходящи за вас духовни инструменти, и духовни практики, и духовни методики. Но вие вече няма да се лутате тук и там, защото направлението, вътрешният ориентир, компасът на вашето съзнание, има вярната посока.

 

Това направление се дава много точно и деликатно, за да не предизвика смут във вашето външно съзнание. Вие сте забелязали, че цялата или почти цялата информация, предавана от нас чрез този посланик, е приемлива за вас. Вашето съзнание търси противоречия, вашия критичен ум търси да се захване за нещо. И не намира. Защото, колкото е по-високо нивото на представената Истина, толкова е по-трудно да се намерят противоречия. Може да бъде даден следният пример. Вие виждате пред себе си връх, Върхът на Божественото Съзнание, с блестяща белоснежна шапка, която го покрива. Но когато се отправите на път към този връх, вие влизате в гора, криволичите по каньоните, катерите се по скали и вече не виждате върха пред себе си.

 

Прилича също на това, да попаднете в структурата на някоя църква или организация, със свои правила, устави, догми. Буквално ви оплита непроходим храсталак от догми и правила. Никой вече не помни, защо са били създадени тези правила, но от вас изискват непременно да спазвате тези правила, иначе ще горите в ада, или с вас ще се случат всички възможни в света беди.

 

Но ако вие помните, постоянно помните, за този връх на Божественото Съзнание, към който сте се устремили, тогава ще преминете през бодливия храсталак и той не може да ви причини вреда.

 

По същия начин, ако влизате в гъстата гора, съставена от догмите на религиите, съществуващи от векове, вие вече не виждате от тези догми и правила дори синьо небе, но вие помните за Божествения Връх, към който сте се насочили и намирате изход от тази гора.

 

Когато продължавате пътя си и започнете да се катерите по скалите и скалните пукнатини, съставени от новите учения, млади и още много хлъзгави и неустойчиви, то спомняйки си за Божествения Връх, получавате подкрепа и помощ във вид на приятелска ръка или въже, спуснато за вас от вашите братя, които вече са се изкачили по-нагоре.

 

Тези диктовки не са за тези, които са намерили спокойствие на горската полянка, покрай ручея, изпълнена с птичи песни и пърхащи пеперуди. Тези полянки са подобни на тези учения и секти, където ви внушават, че трябва да се стремите към блаженство, намирайки се във вашия свят, че трябва да обичате всички, да проявявате само добри човешки качества.

 

Не може да има съвършенство във вашия свят. Колкото по-дълго играете ролята на светец, толкова на по-болезнени удари ще се подложите. Удари, които ще ви разбудят от съня на прекрасната полянка и ще ви подтикне да тръгнете към върха, превъзмогвайки себе си и своето несъвършенство. В процеса на изкачване ще се проявят всичките ви стари болежки, всички травми, получени от вас не само в това въплъщение, но и в предишните.

 

Вие ще продължавате напред, превъзмогвайки болката от тези травми, натъртвания, рани и болести.

 

Нашата задача е да ви дадем път, да ви дадем вярната посока, а ще вървите сами, всеки по своя индивидуален път.

 

Но получавайки правилното направление, вие вече никога няма да се заблудите.

 

Ние ви сочим Пътя към най-висшето постижение на Божествената Реалност.

 

Ето го пътя. Вървете. Дерзайте, само не се спирайте в своето развитие.

 

Напред!

 

АЗ СЪМ Санат Кумара, с вас по целия път.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/12sanat1503.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Редактиран от neoscanner
Link to comment
Сподели другаде

Мъдрият човек търси Бога в сърцето си

 

 

Възлюбеният Мелхиседек

 

4 май 2005

 

 

АЗ СЪМ Мелхиседек. АЗ СЪМ дойдох при вас чрез този Божи посланик.

 

АЗ рядко идвам, за да общувам с хората на Земята и днешният ни контакт е изключение.

 

Възможно е да сте чували за свещеничеството на ордена на Мелхиседек. Но колко от вас се досещат за какво става дума?

 

Моят орден не принадлежи към конкретно вероизповедание. И чинът свещеник на Мелхиседек се присъжда заради духовните постижения на даден индивид, а не заради заемана външна длъжност във външната църква. Ще ви се стори чудно, но нито един от висшите духовни ръководители на съществуващите на Земята религиозни вероизповедания не принадлежи към свещеничеството, състоящо се от последователи на Мелхиседек.

 

Аз ръкополагам своите свещеници на вътрешно ниво, като основното качество, на което обръщам внимание при това е пълната и безусловната им преданост на Волята на Бога.

 

Тези, които са заслужили да бъдат посветени в сана свещеник последовател на Мелхиседек, задължително преминават тестовете за седемте основни лъча и за петте тайни лъча. Ето защо у моите свещеници всичките разположени по гръбначния стълб 12 чакри са отворени. Но основното изискване е преминаването на теста за тринадесетия лъч или за шестия таен лъч.

 

Да възлюбени, аз съм йерархът на шестия таен лъч или на тринадесетия лъч. Чакрата на моя лъч е разположена между чакрата на третото око и коронната чакра.

 

Звучи странно, но отварянето на тази чакра е невъзможно за хора, които са се затворили в рамките на традиционните религиозни вероизповедания, защото нито едно от съществуващите по света религиозни вероизповедания не отговаря на изискванията за истинско служене на Бога.

 

Съществуват прекалено много догми и ограничения, които отделят последователите на тези вероизповедания от истинското служене и от истинското почитане на Бога.

 

Моите свещеници са основно отшелници, йоги, старци, които могат дори формално да принадлежат към някаква традиционна вяра, но следват моите заповеди, моите наставления и моя кодекс за поведение.

 

А моят кодекс за поведение е много строг. И преди всичко той включва пълна преданост към Волята на Бога и съхраняване на чистотата на енергиите на Божествената Майка.

 

Моят лъч е лъчът на Божественото служене и Божествената чистота.

 

Но аз нямам намерение да ви противопоставям на която и да е официална религия или вяра. Религиите съществуват и да се борим с тях или да им се противопоставяме е безполезно.

 

Всички съществуващи във вашата цивилизация институции, в това число и църковната, отразяват и са приспособени към вашето средно ниво на съзнание.

 

И ако човек има строги ограничения в съзнанието си, свързани с личната му представа за Вярата, Бога, моралните и нравствени норми на поведение в обществото, единствено и само той може да промени своето съзнание, да преодолее ограниченията и да излезе извън пределите им. И първата крачка е разбирането на присъщите на съзнанието му ограничения и желанието му да ги преодолее.

 

Тази е била, скъпи мои, причината за всички религиозни войни, когато ограниченото съзнание на хората, а понякога даже нарочно налаганите ограничения, са били използвани от управляващата религиозна върхушка за манипулиране и използване на хората в името на користни интереси.

 

Болно ми е да наблюдавам как до ден днешен съвършено безсмислени ограничения продължават да стават причина за религиозна нетърпимост и противопоставяне. Скъпи мои, Бог е безграничен и повечето от съществуващите религиозни възгледи с времето ще отпаднат. Това е само временно състояние на Божествената Истина, съществуващо в дадения период на историческото ни развитие.

 

И за онези, достигнали достатъчно високо ниво на съзнание хора, не съществуват никакви противоречия между всяка една от съществуващите религии или мирогледни системи, с изключение на най-главното противоречие, с което не е възможно примирение.

 

Скъпи мои, аз стигнах до един много тънък и деликатен въпрос. Вече ви казах, че свeщеничеството в ордена на Мелхиседек е безусловно предано на Волята на Бога. Но вечният въпрос винаги е бил в това, как да разбираме Волята на Бога.

 

Всъщност, скъпи мои, докато не преминете през всички съответни посвещения, вие не можете да бъдете сигурни, че вашето разбиране и вашата представа за Волята на Бога съответстват на Истината.

 

А има доста хора, които използват невежеството на масите, в това число и във въпросите, свързани с разбирането на Бога за свои користни цели.

 

В същото време хората, притежаващи истинско разбиране на Вярата и нейния антипод не принадлежат на някакви конкретни религии и вероизповедания. Границата на различаването, скъпи мои, е начертана в сърцата на хората. Има много искрени служители. Има, и то още повече, неистински служители, които нямат нищо общо с Бога, но най-много говорят за Него и за служенето.

 

Вие чувате правилни думи, виждате дори и правилни постъпки, но тези хора не следват истинската Воля на Бога, и не могат да бъдат истински служители.

 

Има ли, възлюбени мои, някакъв критерий във вашия свят, според който да можете да съзнателно да различавате истинските служители на Бога от неистинските?

 

Този въпрос понастоящем придобива първостепенно значение. Но отговорът на този въпрос е дал възлюбения Иисус преди 2000 години. Трябва да се съди по плодовете.

 

Не по делата, думите, постъпките, а именно по плодовете. Защото вие може да чувате правилни думи, и можете да виждате правилни действия, а плодът, резултатът от тези действия да бъде изгнил.

 

Ето защо не следва да съдите за твърде малък период от време. Независимо от това, че времето тече ускорено и затова плодовете сега узряват много по-бързо, което пък е свързано с по-бързата разплата на кармата на планетата Земя.

 

Всичко, което съответства на Божията Воля и на Божественото служене ще живее във вековете и ще надживее служителите, които са били носители на това или онова Учение или Вяра. Всичко, което не съответства на Божественото служене много бързо ще даде своите гнили плодове.

 

Онези от вас, които са особено нетърпеливи и искат веднага да получат отговор дали дадено ново и модерно религиозно течение или секта съответстват на Волята на Бога, могат косвено да получат представа за това, след като проучат основите на проповядваното учение.

 

Сега ще ви представя няколко от тези косвени признаци.

 

Вие знаете, че епохите се смениха, а космическите цикли се обърнаха. Започна огромен по своята продължителност цикъл на свиване на илюзиите. Ето защо всичко, което е насочено към намаляване на илюзиите, косвено ще свидетелства за съответствието на Волята на Бога.

 

Ще ви обясня това с пример. Във вас има нещо от вечността и друга част, която е тленна.

 

Ако сте свидетели на прекалена грижа за външното процъфтяване или благополучие, по-подробно проучете онези положения от оценяваното от вас учение, които са свързани с утвърждаването на онези приоритети, които принадлежат на този свят. Те може да са свързани с прекалена ритуалност и следване на църковните догми, прекалено голяма грижа за здравето на телесния храм или със стремеж към осигуряване на безгрижно съществуване във физическия план.

 

Вашето его, всички ваши привързаности към този физически свят, трябва да бъдат преодолени. Проверете, какво се казва в изследваното от вас учение за преодоляването на вашето его, за отказа от собствената ви нереална част?

 

И към всяко едно положение на дадена религия сега вие ще можете да подхождате от гледна точка на предоставената ви универсална мярка на новата епоха.

 

Постарайте се да градите впечатленията си не под ръководството на вашето външно съзнание, а от точката, в която вашето съзнание максимално се е приближило до Божествената Истина. И знайте, че отвъд вашите собствени предели не съществува нищо, което би могло да навреди на вас самите или на вашата душа.

 

Единствено вашите собствени недостатъци и несъвършенства ви тласкат към дадена религия или вяра. Ето защо преди да се присъедините към дадена религиозна организация честно и откровено проведете разговор със самите себе си. Какви са вашите мотиви, какво ви кара да се присъедините към това учение или секта?

 

Стремежът да възстановите здравето си?

 

Да оправите материалното си положение?

 

Стремежът да реализирате себе си в този свят?

 

Желанието да помогнете на ближния?

 

Колкото повече вашият мотив се доближава към Божественото, толкова по-голяма е вероятността учението, което изберете да следвате, в по-висша степен да съответства на Божествената Истина и Истинската Вяра.

 

Не забравяйте, че всичко в този свят се привлича според вибрациите си. Вие сте привлечени именно от тази вяра или религиозно течение, които в дадения момент и на дадения етап от развитието на душата ви са способни да ви дадат най-доброто учение и напътствие.

 

И нито една религия или религиозно направление, смятани от вас за неправилни, не биха могли да съществуват, ако не се опираха на енергията на хората, захранващи тази религия както с духовна, така и с материална енергия от техните пари и дарения.

 

Мъдрият човек търси Бога в единственото място, където Той пребивава - в своето сърце. Ако човек не е толкова мъдър, той търси мъдростта извън себе си, във външните религии и вярвания. И получава уроците си по Пътя.

 

Свещениците, последователи на Мелхиседек служат на Единния и Неделим Бог, пребиваващ в сърцето на всяко живо същество.

 

Днес ви дадох важно напътствие. Мисля, че то ще ви бъде полезно в качеството си на ориентир в морето от нови религии, посланици и секти.

 

 

АЗ СЪМ Мелхиседек.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/...hisedek0405.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Редактиран от neoscanner
Link to comment
Сподели другаде

Отворете сърцата си за Божествената любов и ще промените този свят

 

 

Присъствие на Безусловната Любов

 

7 март 2005

 

 

 

 

АЗ СЪМ Присъствие на Безусловната Любов в твоя храм. Божествената Любов е твоето главно и доминиращо качество.

 

Ние те избрахме за наш Посланик именно заради преобладаването на качеството Любов в твоето сърце.

 

Твърде голямо е нарастването на силите на анти любовта в твоя свят. Ние сме опечалени от това.

 

От всички Божествени качества Любовта е най-голямото. Стремежът към любов, желанието да обичаш и да бъдеш обичан е присъщо на всяко живо същество. Именно заради нарушения на Божествения Закон вследствие на злоупотреба със свободната воля по времето на древните Лемурия и Атлантида точно в това качество са нанесени най-големи изкривявания.

 

Ако можехме да възстановим това качество в цялата му пълнота в душите само на няколко човека, намиращи се във въплъщение, ние много скоро бихме разпространили това качество по целия свят. Това качество, против което е невъзможно да се устои.

 

То е това, което дава мигновено съзвучие с Божествената Реалност.

 

Много често се смесва това качество с половия инстинкт. Оттук идват и всевъзможните сексуални извращения.

 

Способността на човека да твори се проявява посредством проявата на творческата мощ чрез Любовта. И същата тази творческа мощ, която участва при зачатието на децата, лежи в основата на всичко, което човек създава в своя живот.

 

В основата си човекът е подобен на Бога. Основното качество на Бога това е Любовта. Затова човек не може да не твори.

 

А творческата мощ се проявява точно дотолкова, доколкото тя не е ограничена от блоковете анти-любов, внедрени в съзнанието на човека от вън и поддържани от неговото несъвършено съзнание отвътре.

 

Съвършеният Пламък на Любовта постъпва в този свят чрез вашето АЗ СЪМ Присъствие. Но на пътя на този поток от Любов се намират филтри от вашите несъвършени чувства и мисли. И потокът се изкривява. Вие проявявате Божествената Любов постоянно. Вие не може да не проявявате това качество, тъй като то е присъщо на цялото творение. Вие трябва просто да почистите филтрите на вашето съзнание, на вашето възприятие за Божествената Реалност.

 

Открийте сърцата си за Любовта, за Божествената Любов и вие ще измените този свят. Няма сила в този свят, която може да бъде по-мощна от Любовта.

 

Затова тези сили, които са взели решение да се отделят от Бога паразитстват преди всичко от изкривената Божествената Любов. Цялата сексуална индустрия, порнографията, стереотипните взаимоотношения между половете, пропагандирани и тиражирани от средствата за масова информация, са насочени именно към това да задържат проявата у вас на Божествената Любов.

 

Изглежда безобидно да погледате филм, култивиращ вашия стремеж за удовлетворяване на половия инстинкт. Изглежда безобидно да погледате голо женско тяло, рекламиращо предмети, които съвсем не са ви нужни за вашето духовно израстване.

 

Но във вашето съзнание ще се всели ненавист към Божествената Любов. Вие доброволно укрепвате филтрите, вместени във вашето съзнание и пречещи ви да проявявате истинската Любов в живота си.

 

Съществува толкова голяма разлика между изначалното Божествено Проявление на Любовта и това разбиране за любовта, което трайно се е установило от времето на падналите цивилизации, че даже е трудно да се направи сравнение.

 

Това е като живота и смъртта.

 

Едно от качеството на светите хора е способността да получават нектар от Божествената благодат в своето сърце. Няма такова удоволствие в този физически свят, което би могло да се сравни с получаването на Благодатта Господня.

 

Само чистите сърца са способни да получават тази Благодат.

 

Потокът на Божествената енергия, потокът на Божествената Любов преминава по всичките ви тела като ласка. Вие чувствате екстаз във всяка чакра, във всеки енергиен център.

 

Дори най-хубавото сексуално удоволствие, което можете да получите във физическия живот, е невъзможно да се сравни с това преживяване на Благодатта, изпратена ви от Бога.

 

Замислете се толкова ли е безобидно, когато гледате порнографски филми, допускате сквернословие, присъствате в едно общество с хора допускащи грозни мисли и постъпки по отношение на жените и взаимоотношенията между половете.

 

Всяка такава отрицателна вибрация способства за отделянето ви от Божествената Любов.

 

Съзерцавайте цветята, природата, усмивката на децата. Пазете постоянно любовта си от всякакви прояви на анти-любов. Пазете близките си, децата си. От представата, която ще получи новото поколение за Любовта, зависи бъдещето на вашата планета.

 

Истинската Любов започва с почитане на жената, Майката. И тези чувства, които изпитвате към своята Майка, могат да наложат отпечатък върху целия ви живот. Най-щастливи са тези семейства, в които се е наложила традицията за уважение към Майката, като пазител на домашното огнище.

 

Нека никога съзнанието ви да не бъде обременено от некачествени мисли, насочени срещу Майката, срещу женското начало.

 

Всички вие сте майки в този свят. И мъжете и жените. Вие сте се спуснали във въплъщение, за да овладеете качеството на Божествената Майка. Затова правилното отношение към жената, към Майката ще бъде залог за успешното овладяване от вас на качеството на Божествената Майка. И без това овладяване вие не можете да достигнете Отца и Сина.

 

Желая ви да овладеете Божествената Любов във вашите сегашни въплъщения.

 

 

 

АЗ СЪМ Присъствие на Безусловната Любов и ви погалвам с лъчите на моята Любов.

 

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/04love0703.htm

 

 

На тези, които търсят...

На всички, намерили своя път...

Link to comment
Сподели другаде

http://www.sirius-ru.net/liki/liki%20images/suria.jpg

 

 

Ако искате реално да промените нещо в живота си, трябва по-често да се замисляте за съзнанието си

 

 

Възлюбеният Сурия

 

27 април 2005

 

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас отново чрез този посланик.

 

Предмет на днешната ни беседа ще бъде вашето съзнание. Сред суетата на повседневния си живот вие не се замисляте за най-главното – за своето съзнание. Мислите за вещите, за храната, за работата, за семейството, за развлеченията. Мислите за маса неща, но рядко се замисляте за съзнанието си.

 

Искам да ви кажа, че съзнанието ви е също толкова важен въпрос, колкото и въпросът за Бога.

 

Защото съзнанието ви е това, което ви надживява, което съхранява жизнения ви опит, натрупаното от цялата поредица ваши животи.

 

И действително нивото на съзнанието ви определя всичко, което ви се случва в живота. Нивото на съзнанието ви е тясно свързано с кармата ви и с кармата на хората около вас.

 

Колкото по-висок е процентът на отработка на кармата ви, толкова по-високо е нивото на съзнанието ви и толкова по-близо сте до Бога.

 

Нивото на съзнанието ви е свързано също така с вашите вибрации. Колкото е по-високо нивото на вибрациите ви, толкова по-високо е нивото на вашето съзнание. И затова нивото на вашето съзнание ви притегля към едно или друго обкръжение. Подобното се привлича от подобно.

 

Затова, ако реално искате да промените нещо в живота си, трябва по-често да се замисляте за съзнанието си.

 

Към всяко нещо и към всяко събитие, които ви обкръжават във физическия свят, може да се подходи от две страни. За всичко съществуват две основни гледни точки. Цялото многообразие на живота и цялото многообразие от жизнени избори се свежда до вашия избор : какъв свят избирате? Избирате ли илюзорен свят или избирате Реалния свят на Бога.

 

Ще приведа примери, поясняващи предмета на беседата ми. Представете си, че се намирате в абсолютно хармонично състояние на съзнанието. Сигурно през живота си сте изпитвали такива състояния. Чувствате дълбок вътрешен покой, равновесие, безпричинна радост и любов към всичко, което ви заобикаля.

 

Бог ви изпраща такива минути, за да можете в сложни жизнени ситуации да се връщате към усещанията, които сте изпитвали в тези блажени минути от своя живот.

 

Препоръчвам ви да си спомните такива състояния. Или да се опитате надеждно да зафиксирате това състояние в паметта си, когато то ви споходи в близко бъдеще.

 

Това е еталонът, с който ще сравнявате състоянията на съзнанието си в други моменти на вашия живот.

 

Сега си представете, че се сблъсквате с каквато и да е нехармонична ситуация в живота си. Това може да бъде гърмяща рок-музика, нехармонични хора. Много са небожествените прояви, с които се сблъсквате всеки ден.

 

И при сблъскването ви с тези нехармонични жизнени ситуации настъпва много важен момент. Вие можете да се включите в тази ситуация или можете да останете в равновесно състояние.

 

Ще приведа конкретен пример. Оскърбили са ви на работа, в семейството или на улицата. Оскърбили са ви, както ви се струва, съвършено незаслужено. Вие можете да реагирате по два различни начина, за които говорих по-горе. Можете да се включите в ситуацията и да започнете да доказвате, че сте прави и са ви оскърбили незаслужено, а можете да не се включвате в ситуацията. Просто за да зафиксирате тази ситуация в съзнанието си, но да не влагате в нея енергията си.

 

Помнете, че целият този илюзорен свят се поддържа изключително от вашата енергия. И вие самите ежеминутно и ежесекундно правите избор накъде да насочите енергията си. Ако се включите в неприятната ситуация, в която сте попаднали, вие започвате да влагате в тази ситуация енергията, която постъпва в аурата ви от Божествения свят по кристална струна. Какво става при това? Вие влагате енергията си в несъвършенството и умножавате илюзията.

 

Повечето хора, живеещи на Земята, постъпват по подобен начин.

 

Този свят се поддържа само от вашата енергия. И с енергията си вие подхранвате цялото несъвършенство на този свят.

 

Другият избор, който можете да направите, когато попадате в нехармонична ситуация, е да се откажете да влагате енергиите си в несъвършенството. Да, вие отбелязвате, че тази ситуация е несправедлива, но разбирате, че всичко, което става във вашия физически свят, е илюзия. Затова просто изхвърляте тази ситуация от съзнанието си и не му позволявате да мисли за нея.

 

Това не значи, че сте безразлични към небожествените прояви във вашия свят. Вие давате оценката си. Вие задължително давате оценката си, даже можете да я съобщите на достъпно за обкръжаващите ви хора ниво, но вие не влагате енергия в своята оценка. Вие си спомняте онези хармонични състояния, в които сте били, и на това ниво отвеждате съзнанието си от нехармоничната ситуация.

 

Напълно си давам сметка, че това, за което говоря, може да го направи адепт от много високо ниво, но за повечето хора, четящи тези редове, такава реакция на жизнени ситуация ще бъде непосилна. Но вие трябва да знаете към какво трябва да се стремите. И трябва да предприемате опити за промяна на съзнанието си. Всичко Божествено присъства във вас.

 

И само вие сами решавате да пребивавате ли в това съвършенство или да се предавате на илюзиите на този свят.

 

В заключение искам да ви предам образа на Буда, който седи на брега на река. Буда седи в поза за медитация и наблюдава реката. Той вижда, как по реката плава тресчица, после греда.

 

След това вижда как покрай него плава лодка с хора. Буда вижда всичко това И той дава оценка на всеки предмет или явление, с които се среща, но не влага енергиите си в нито един от тези предмети. Той просто назовава нещата с техните имена и толкова.

 

Ако на мястото на Буда седи обикновен човек, мислите му ще се вкопчват във всеки предмет, който вижда. Той ще мисли, гледайки треската, колко безотговорни са хората, които замърсяват реката. Ще мисли, гледайки гредата, че той би я използвал в домакинството си. И ще обсъжда в съзнанието си всеки човек, седящ в минаващата лодка.

 

Дадох ви този пример, за да ви изясня окончателно как със съзнанието си пораждате обкръжаващата ви илюзия.

 

Като постоянно държите в главата си отрицателните ситуации, с които се сблъсквате в живота, и като превъртате реакцията си на тези ситуации и реакциите на околните към вашите реакции, вие изпращате дадената ви от Бога енергия за умножаване на обкръжаващата ви илюзия.

 

Същото се отнася и за всяко несъвършено чувство, което допускате в съзнанието си.

 

Вие трябва постоянно да анализирате всичките си мисли и всичките си чувства и да ги сравнявате с еталона на съвършеното състояние, който трябва постоянно да държите в паметта си.

 

Ето защо е необходимо да се откажете в съзнанието си от едно такова чувство като борбата.

 

Когато сте настроени за борба, вие привличате предмета на борбата в своя свят.

 

Това се отнася за така обичаната от вас борба с паднали ангели. Ако сте настроени за борба, винаги ще намерите предмета на борбата си в обкръжаващите ви хора.

 

Ако не изпитвате желание да се борите, няма да срещнете по пътя си хора, с които ще е нужно да се борите. Нещо повече, запазвайки постоянно съзнанието си на високо ниво, ще можете да заразите с това свое състояние всеки, с когото се сблъсквате в живота си.

 

Днес се опитах да зафиксирам вниманието ви върху вашето съзнание. Защото това е, с което трябва винаги да работите.

 

А за да работите със съзнанието си, съгласете се, че не ви е нужно нищо освен вашето желание и вашия стремеж да промените съзнанието си.

 

Ще се радвам, ако днешната беседа бъде приета от вас не като абстрактно разсъждение, а като ръководство за действие.

 

 

АЗ СЪМ Сурия.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/55suria2704.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

-= На всички онези търсещи и преоткрили Пътя (към Истината и Живота) в своите сърца...=-

 

Най-голям сред вас е този, чието служене на другите е най-голямо

 

Вайрочана

16 април 2005

 

АЗ СЪМ Вайрочана, дошъл чрез този посланик.

АЗ СЪМ Будда на един от тайните лъчи, принадлежа към мандалата на петте Дхиан Будди.

АЗ СЪМ също член на Кармичното Ръководство.

Трябва да ви дам днес някои знания, които се отнасят за тайните лъчи.

Може би знаете, че освен седемте основни лъча, на които съответстват седемте основни чакри, разположени по протежението на гръбначния стълб, съществуват и тайни лъчи.

От ученията дадени в миналото знаете, че чакрите на тайните лъчи са разположени на дланите на ръцете, на ходилата на краката и в областта на това място, където Иисус е пронизан с копието, когато е бил на кръста.

Вероятно не всички знаят, че освен седемте основни чакри, от двете страни на гръбначния стълб са разположени и други чакри, които се редуват с основните. Тези чакри също са чакри на тайните лъчи. Моята чакра е тази, която е разположена между слънчевия сплит и сърцето. Посочвам тази чакра с ръката си на статуята, която е мое изображение. Бих искал днес да дам някои знания, свързани с тази чакра, разположена в центъра на гърдите. Това е централна чакра и тя се отваря само при хора, които имат много високи постижения в миналото, потвърдени в този живот. Тази чакра пряко ви свързва с вашето АЗ СЪМ присъствие. Тази чакра е на Буддите и Бодхисатвите.

Човек, получил достъп до енергиите на тази чакра, може по свое желание с нейна помощ да трансмутира (преобразува) не само своята карма, но и световната карма.

Ето защо казват, че Буддите и Бодхисатвите извършват световно служене и преобразуват световната карма.

Молитвата на Буддите представлява пулсация на чакрите. Молитвата на Буддите е достижима само за онези индивидуалности, които са балансирали своята карма до 100 процента и са приели обет да служат на човечеството.

Всеки Будда, който се намира във въплъщение, носи на плещите си огромна част от планетарната карма. Ето защо много индивидуалности, достигнали ниво на съзнание Будда, се стремят да получат въплъщение във физическо тяло, да преминат необходимите посвещения за разтваряне на чакрите и да извършват своето служене на света с помощта на молитвата на Будда.

Множество Будди сега се намират въплътени на земята и всеки такъв Будда със своето безкористно служене изчиства от карма пространството около себе си на стотици, дори хиляди километри. Един такъв Будда със своето служене заменя десетки хиляди монаси и светци.

Вие не можете със своето човешко съзнание да определите степента на достижение на един Будда. Но всеки такъв Будда, когато срещне свой събрат, намиращ се във въплъщение, само след няколко минути общуване е способен да различи познатите и близки вибрации, които се проявяват във всичко: в тембъра на гласа, в жестовете, дори в начина на обличане и поведение. Основният проблем, с който се сблъскват въплътените Будди, това са плътните и ниски вибрации на заобикалящия ги свят. Те практически не могат да живеят в големи градове, сред голямо струпване на хора. Затова избират да живеят в усамотени места, в планините. Основна част от служенето на тези Будди е просвещаването на човечеството и затова доколкото позволяват обстоятелствата, те се срещат с хората и им дават своето учение.

Но много от тях до края на живота си така и не се срещат с обикновени хора, защото се намират в места, където техните чакри са в състояние да работят с пълна мощ и да внасят Светлината в плътния физически свят.

Днес приповдигнах завесата, свързана със служенето на Възнесените Учители, невидимо за обикновените хора. И би било странно, ако в това толкова трудно за Земята време Възнесените Учители разчитаха само на молитвите на начинаещите, които правят първите си едва забележими крачки по своя път назад към Бога. Техните крачки са толкова неуверени и плахи, а понякога са толкова увлечени от заобикалящата ги илюзия, че забравят за Бога и за своя Път.

Но нека не съдим строго тези хора. Всеки от тях се намира на своята част от Пътя и всеки от тях прави необходимото според степента на своите достижения. Тези начинаещи в действителност не носят значителна кармична отговорност за своите действия, понякога твърде погрешно насочени към увеличаване на илюзията, което е свързано с изпълнението на твърде много външни ритуали, отвличащи вниманието от същността на учението за Бога.

Но има и хора, достигнали значителна степен на достижения по пътя, които съзнателно ги използват за получаване на външни признаци на власт и влияние. Те манипулират нищо неподозиращите начинаещи и дори използват енергията на молитвата за свои користни цели.

Тези хора трупат тежка карма и ще понесат справедливо кармично възмездие.

Колкото по-високо е нивото на вашите достижения, толкова по-голяма кармична отговорност носите, ако се отклоните от Пътя и увлечете други да се отклонят от този Път.

Затова единственият начин за хората, искрено стремящи се към Бога, да разпознаят опасността от лъжливите пастири, е да изчистят своите тела, своите мисли и своите чувства, за да придобият чисто виждане и дарбата да различават кой какъв е.

Напълно осъзнавам, колко е трудно за външното съзнание да направи такава преценка. Но ви уверявам, че в душата си вие винаги знаете кой е истински проводник на Божествената енергия и кой събира чуждата светлина и живее за сметка на тази светлина.

Когато получите това знание от вашата душа, вие едновременно с това получавате кармична отговорност за използването на своята светлина в подкрепа на лъжливи пастири.

Разбрахте мисълта ми. Само този, който поради причини, свързани с неговото его, разпознавайки лъжливите пастири, продължава да ги подкрепя със своята светлина, той носи кармична отговорност за лъжливо използване на тази светлина.

Но ако лъжливият учител отклонява от Пътя невинни хора, то аз не бих искал дори да използвам способностите си, за да видя последствията от кармата, която той създава.

Днес ви дадох знания за истинските служители, дадох ви представа за лъжливите учители.

И след като получихте това знание, вие не можете вече безотговорно да се отнасяте към избора на своите учители. Гледайте, наблюдавайте. В спорните случаи винаги можете да отправите искрен призив към Възнесените Учители, към Владиката, който почитате, с когото чувствате дълбока вътрешна връзка и близост, и ще получите помощ. В един прекрасен ден ще получите видение и ще видите вътрешната същност на учителя, когото следвате.

Трябва само повече да се доверявате на Висшата Част от самите вас. О, вие сте много повече от онова отражение, което виждате всеки ден в огледалото пред вас. Вие наистина сте могъщи духовни същества, дошли в този свят за придобиване на човешки опит. Вашата душа преди прераждането сама е избрала обстоятелствата на вашето сегашно въплъщение.

И вие сте знаели, че колкото и да е сложен вашият Път, ще изпълните поетата мисия, насочена към издигане съзнанието на хората.

Дойдох днес, за да пробудя паметта на вашата душа за задълженията, които сте поели преди сегашното въплъщение.

Затова оставете играчките, с които продължавате да си играете, дори достигнали зряла възраст. Време е да пораснете, да извисите своето съзнание до нивото на зрял човек и да поемете отговорността не само за себе си, но и за тези, които се намират на по-ниско ниво на своето съзнание.

Помнете, че най-голям сред вас е този, чието служене на другите е най-голямо. Най-големият слуга на човечеството е Буда, смирено седнал в планината в поза на медитация и изчистващ кармата на света чрез своите чакри.

Не ви моля всички да седнете в поза за медитация и да се опитвате да изчиствате кармата на света.

Всеки от вас се е родил именно в това място, в тази страна и сред тези външни обстоятелства, които трябва да използвате за своите достижения, около вас се намират именно тези хора и обстоятелства, които се нуждаят от вашата помощ.

Оставям ви насаме с вашите мисли за полученото днес напътствие.

АЗ СЪМ Вайрочана, който беше с вас днес.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/44va1604.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Редактиран от neoscanner
Link to comment
Сподели другаде

-= За всички онези търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

 

Готови ли сте да стъпите на Пътя?

 

Възлюбения Кутхуми

29 юни 2005

 

АЗ СЪМ Кутхуми, дошъл отново при вас в този ден.

Грижа на Възнесените Учители е възвисяване на съзнанието на човечеството и ние отделяме непрекъснато нашето внимание върху тази задача и полагаме всичките си усилия за нейното изпълнение. Ако ни се отдаде да помръднем цялата грамада на човешкото съзнание макар и на милиметър, измененията в окръжаващия ви свят няма да се забавят да се проявят.

В действителност няма в материалния свят нищо, което да е толкова трудно за изменение колкото човешкото съзнание. Защото всичко останало се подчинява на изменението на съзнанието и става много бързо и почти автоматично.

Затова нашата и вашата първостепенна задача е изменение на съзнанието на хората, които се намират сега във въплъщение.

Ще ви приведа прост пример. Ако изпълнявате каквато и да е работа, вие отначало трябва да съставите план за тази работа в съзнанието си или да изградите представа в съзнанието си какво трябва да постигнете в хода на работата, какъв трябва да бъде резултатът от вашите действия. Така е и в работата за изменение съзнанието на човечеството. Човечество в своята по-голяма част трябва да осъзнае необходимостта от изменение на съзнанието и да изгради представа какви стъпки трябва да се предприемат в това направление. Всичко останало е просто въпрос на техника. Осъществяването на замисленото ще стане автоматически, неминуемо, веднага щом в главите на хората се закрепи надеждно образа на това, към което те трябва да се стремят. Затова силите, които умножават илюзиите на физическия свят са се научили много добре как да използват всички достижения на науката и техниката за да поддържат в съзнанието на хората неправилни стереотипи на поведение и неправилни образци, от които се ръководят хората в живота си.

Всичко, към което е прецелена най-мощната индустрия на съвременния свят е насочено именно за умножаване на илюзиите. Най-добрите умове на човечеството прилагат своите усилия само за това как да накарат хората да насочват вниманието си, за да умножават илюзиите. Вие знаете, че накъдето е насочено вниманието ви, натам тече вашата енергия. Затова, когато неизбежно разглеждате рекламни филмчета, рекламни проспекти, афиши вие автоматически въвличате енергиите си в умножаване на илюзиите на вашия свят. Съвършенството на индустрията използваща вашата Божествена Енергия за умножаване на илюзиите не знае граници. Хората се стремят да имат предметите, които се натрапват в съзнанието им отвън. Разпалва се желанието за притежаване на красиви дреболии. И човекът е принуден да изразходва все повече и повече своите усилия и енергия в гонитбата за получаване на все нови и нови неща. На него вече не му достига отпусната от Бога Енергия и за да може да продължи тази гонитба той посяга към услужливо предлаганите допинги и транквилизатори.

И към четиридесетата си година голяма част от хората са толкова вътрешно опустошени от тази безкрайна гонитба за вещи и удоволствия, че просто не могат да вместят в съзнанието си нещата, за които се говори в тези диктовки.

Възрастта на хората, у които настъпва вътрешно опустошение намалява с всяка измината година. Много млади хора още от детство се включват в безкрайната гонитба за удоволствията и вещите на този свят. Този кръговрат продължава от живот в живот. Сега процесът на насаждане на жажда за вещи и удоволствия е достигнал до такава висока точка на накаляване на страстите, че са малко тези, които издържат на бясната гонитба за удоволствия и наслаждения.

И едва след като отпадне от тази гонка вследствие на тежко заболяване или разорение, загубил всичко, човек започва най-накрая да се замисля за най-простите неща, за които е трябвало да се замисли още в зората на своя живот. Защо е дошъл в този свят? Какъв е смисълът на неговото съществуване в този свят?

Затова би било желателно да не докарвате живота си до пълно разруха, за да започнете да се замисляте за такива неща като смисъла на вашето съществуване в материалния свят. Не докарвайте живота си до корабокрушение. Намерете в себе си сили да се спрете, да излезете от бясната гонитба за удоволствия, вещи и наслаждения. Опитайте се да понаблюдавате отстрани хората, които губят своя безценен живот и дарената им от Бога енергия, за да умножават илюзиите, защото всички техни мисли и стремежи са напълно съсредоточени към илюзорния свят.

Вашата задача е да осъзнаете всички моменти в живота си, в които разходвате вашата Божествена Енергия не за Божествени цели, а за целите на този свят. Няма никой извън вас, които да ви застави да се стремите към поредната дреболия или за получаване на удоволствие от модерния концерт, футболния мач или почивка в престижен курорт. Вие и само вие се заставяте да се сдобиете с тези ненужни неща. Вашите желания, вашият плътски ум, всичко във вас, което е нереално ви заставя да правите това. Затова се дава това Учение. Учението за отказ от вашата нереална част. Спомнете си историята, спомнете си пророците убивани с камъни и разпъвани на кръстове. Защо се е случвало това? Защото за да могат да продължават наслажденията във физическия свят, плътският ум е готов да убие всеки, който проповядва Пътя на отказ от илюзорния свят.

По същество всички хора намиращи се във въплъщение са под властта на своите плътски желания. За да осъзнае човек нелепостта на положението, в което се намира, Бог го поставя пред такива ситуации, които могат да му дадат най-важните уроци. Всеки път когато човек попада в тази ситуация, от която той трябва да си извлече урок, тя става все по-остра и по-остра докато не достигне до абсурд, вече само слепия и глухия могат да не разберат урока, който живота му поднася. Всеки от вас се сблъсква с такива ситуации в живота. И на всеки от вас многократно се предоставя възможността да направи един единствен правилен избор. И всеки път вие предпочитате да се откажете от този избор и да продължите да служите на нещата от този свят и да се водите по вашия плътски ум.

Бог е търпелив. Бог е много търпелив. Понякога, за да осъзнае човек само едно единствено качество, от което трябва да се избави минава цял живот,а понякога и няколко живота.

Пред вас има запас от време да разпознаете всички свои недостатъци и да се избавите от тях. Но най-важното за вас ще бъде изборът да започнете движението си по Пътя на избавяне от вашето его, по пътя на завръщане в реалния свят на Бога.

Тази първа и най-важна крачка в нужното направление може да се окаже за вас толкова решаваща, че да промени живота ви само за няколко години. Може да загубите още милиони години блуждаейки в илюзорния свят. Но когато направите една крачка в правилното направление и продължавате след това да вървите, колкото и да ви е трудно и на каквито и изпитания да ви се наложи да се подложите по Пътя, вие правите правилен избор и този избор ще стане залог за вашата победа и за излизането ви от света на илюзиите и влизането ви в Божествения свят.

Този свят съществува само във вашето съзнание, вие със своето съзнание поддържате съществуването на този свят. Затова трябва да преминете на ново ниво на вашето съзнание и вашето разбиране за окръжаващата ви действителност, за да оставите физическия свят и да получите Божествената Свобода. Никой, нито един човек не може да ви застави да направите своя избор. Само вие самите, в единение със себе си в тишината на своето сърце можете да вземете съдбоносното решение.

Никога не забравяйте, че няма да получите никаква награда във физическия свят и никога не трябва да мислите за получаване на каквито и да е ползи за себе си във физическия свят. Всичките ви достижения и целият ви опит ще останат с вас за цялото време на съществуване на тази вселена и ще преминат заедно с вас във висшите Светове.

Готови ли сте да стъпите на Пътя и да вървите по него към вашата победа неуморно през всички препятствия и прегради?

Толкова много са призваните, но толкова ли много са избраните?

 

АЗ СЪМ Кутхуми, с надежда за вас в моето сърце.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/118kuthumi2906.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

-= За всички онези търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

 

http://www.sirius-ru.net/liki/liki%20images/gautama_budda.jpg

 

 

Учение за щастието

 

Гаутама Буда

 

10 юли 2006 г.

 

АЗ съм Гаутама Буда, дошлият отново. И както винаги, дойдох да ви дам своите наставления, посланието, от което светът има нужда сега.

 

Бих искал днес да спра вашето внимание на обстоятелствата във вашия живот, които съществуват и ви пречат да постигнете вътрешно равновесие, покой, хармония и щастие.

 

Става дума не точно за онова щастие, което имат пред вид хората, когато се намират във водовъртежа на живота. Моето разбиране за щастието и вашето разбиране са различни. И знаете ли защо? Защото вие разглеждате щастието от гледна точка единствено на вашия сегашен живот. А аз разглеждам щастието не само от гледна точка на този живот, а от гледна точка на всичките си въплъщения и с оглед въплъщенията на всички живи същества, които се намират във въплъщение на планетата Земя или очакват своето въплъщение.

 

Затова нашите представи за щастието ще бъдат различни. Но ние можем да сближим нашите разбирания за щастието едно към друго, ако си позволите да излезете извън рамките на вашите представи за заобикалящата ви действителност.

 

Разширете малко диапазона на вашето възприемане за света. Излезте извън рамките на това, което ви заобикаля, на вашите ежедневни грижи и проблеми. Защото това, което допускате в съзнанието си, рано или късно се проявява в живота ви. И ако вие постоянно сте съсредоточени върху вашите текущи проблеми, то в бъдеще няма да получите нищо друго, освен същите тези проблеми.

 

Щастието – това просто е състояние на вашия ум. И дори когато му се струва на вашия външен ум, че проблемите и грижите в живота ви нямат край, ако успеете да извисите вашето съзнание малко по-високо, тогава ще разберете, че в действителност вие сте най-щастливото същество в тази вселена.

 

Струма ви се, че се подигравам с вас. Но от своята гледна точка на възнесено същество аз завиждам на тези, които сега са във въплъщение. Повярвайте ми, всичко зависи само от вашето съзнание и от това, как вие възприемате всичко, което се случва около вас. Болшинството от вашите проблеми, 99 процента от вашите проблеми вие сами си създавате поради това, че не сте способни да се откъснете със своето съзнание извън рамките на заобикалящата ви действителност. Щастието е състояние на вашия ум. И всъщност Учението, което ви даваме, е Учение, което носи в себе си щастие за вас.

 

Вашето съзнание се учи да възприема околния свят от гледна точка на съществуването на друга, по-висша реалност. Вие придобивате знания за Закона на Кармата. И тези знания и навици ви позволяват да управлявате сами вашите житейски ситуации. Трябва да разберете, че вие самите сте това, което ви дели от състоянието на щастие. С други думи, вие сами си пречите да бъдете щастливи.

 

Дайте да разгледаме тази ситуация с пример. Вие сте притеснени от това, че някои от вашите съседи или други хора имат повече от вас. Започвате да им завиждате, да им желаете злото и така ставате все по-нещастни. Буквално се натиквате в ъгъла. И вашето съзнание не може да се освободи от паяжината на завистта и злобата.

 

Сега да видим, как постъпва мъдрият човек. Той умее да се радва на щастието на другите хора, умее да се радва на това, че не той, но някой има възможност да си купи нещо, да направи нещо. Такъв човек трупа заслуги в своето сърце, които му позволяват да извиси съзнанието си над ежедневието и да получи радост и щастие в своето съзнание. И когато се научите да се радвате на чуждите постижения, вие по този начин ще откриете възможност също да бъдете успешни. И дори ако според кармата ви в този живот не ви е дадено да имате твърде много и да живеете охолно, все едно, вие си създавате за следващото въплъщение по-благоприятни условия и следващият ви живот ще бъде по-успешен и пълен с това, което хората наричат проява на щастие. Но ако продължите да развивате в себе си позитивно мислене, ще успеете да разберете, че признаците на щастие, признати във вашето общество, не носят истинско щастие. Истинското щастие се състои в това, че вие сте способни да се пожертвате за благото на живите същества. Когато се жертвате, от гледна точка на живеещите сега на Земята хора вие сте неудачник, обаче вашето състояние напомня състоянието на тихо вътрешно щастие и блаженство. И вие няма да замените това ваше състояние за никакви богатства на света.

 

О, това състояние, за което ви разказвам, е достъпно на най-висшите посветени. И мнозина от вас, които четат тези редове, може да си помислят, че това въобще не се отнася за тях, защото твърде са заети с човешките проблеми. Но аз няма да разкрия никаква тайна като ви кажа, че състоянието, за което говоря, ще ви бъде достъпно на определен стадий от вашето развитие. Това е състоянието на Буда съзнанието. И всички вие след време ще бъдете Буди. Защото това е следващото стъпало от развитието на човечеството. И колкото и да се стремите да отложите това стъпало, то все едно ще настъпи. Защото хиляди същества, които са достигнали вече Буда съзнанието, чакат ред, за да се въплътят във вашия свят и да му помогнат, като приемат върху себе си греховете на човечеството и страдат заради човечеството. По този начин те изкупуват кармата на човечеството и му дават шанс след шанс, за да може то да се върне на еволюционния път на развитие, а да не бъде унищожено от поредния разрушителен катаклизъм.

 

Аз съм щастлив да ви дам днес това Учение за щастието. Защото твърде много от вас са нещастни само защото им липсва знанието за Истината. Невежеството е всеобща болест на човечеството. Невежеството ви забулва като наркотична мъгла и угася във вас искрата разум, която някога сте получили от Владиците на Мъдростта която е скрита дълбоко във вашата същност. Но ще настъпи моментът, когато вашата искра ще се запали и пламъкът, който ще се разгори във вас, ще може да освети пътя на много заблудени души. Вие самите изгаряте, но осветявате пътя на другите. Затова факелът или свещта са символи на просвещението. Себеотдаването и служението - това са качествата, които трябва да се стремите да изградите в себе си, веднага щом започнете да излизате от мъглата на невежеството.

 

Вашето състояние на щастие пряко зависи от това, колко успешно ще можете да преодолеете в себе си невежеството и мързела, свойствени за по-голямата част от човечеството на този етап.

 

Сбогувам се с вас. И чувствам тъга от това, че не мога да предам своето състояние на щастие на колкото може повече индивиди, въплътени сега на Земята.

 

АЗ СЪМ Гаутама, с пожелание за просветление и щастие.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/56buda100706.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Редактиран от neoscanner
Link to comment
Сподели другаде

-= За всички онези търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

 

http://www.sirius-ru.net/images/sanat%20kumara.jpg

 

 

Ние ви даваме Живо слово, Живо Учение и очакваме, че ще пренесете нашето Слово и нашето Учение в Живота чрез конкретни дела на физическия план

 

 

Санат Кумара

 

18 юли 2006 г.

 

 

 

АЗ СЪМ Санат Кумара, отново дошъл при вас в този ден. АЗ СЪМ дойдох с цел да ви донеса Божествената Истина.

 

Вие мечтаехте да получите достъп в сърцата си до цялата пълнота на Божествената Истина. И ето, идва времето, когато трябва да ви бъде открито Словото на Бога. Не защото това Слово ви е било непонятно досега, а защото вашите сърца бяха затворени за Божествената Истина.

 

Вие можете да чуете в сърцата си само това, за което сте готови и което очаквате, а ние на свой ред винаги сме готови да ви дадем това, към което сте се устремили. Това много прилича на възпитаването на децата. Когато пораснат, предишните играчки им стават безинтересни и те устремяват своя взор към нови играчки, до които е дорастнало тяхното съзнание.

 

След това те израстват и навлизат в живота на възрастните, като продължават да играят игрите, за които е готово тяхното съзнание. И ето, накрая настъпва такъв момент, когато никакви игри във физическия свят не могат да удовлетворят съзнанието на човека и това означава, че той е готов за преминаване на ново ниво на съзнанието, в друг свят.

 

Поначало преходът в този свят става незабележимо и едва различимо. Този свят се отваря вътре във вас. Отначало едва-едва, после все по-силно и по-силно вие започвате да усещате този друг свят, различен от вашия физически свят. Вие се докосвате до този свят по време на сън, в минути на прозрения в тишината на вашите сърца. И този свят постепенно започва да се разпространява от вашите сърца във вашия физически свят. И вашият физически свят започва да се променя и да придобива чертите на финия свят. Това проникване на световете започва вътре във вас и вие ставате тези първи доброволни отряди, които проникват със своето съзнание в Новия Свят и приближават Неговото идване за цялата планета.

 

Този процес тече. Той е започнал отдавна. Но в последно време все повече се ускорява. И преходът в новия свят, на новото ниво на развитие може да се извърши значително по-бързо, отколкото е планирано, ако темповете на израстване на вашето съзнание също така стремително растат.

 

Повярвайте ми, че вашето съзнание е най-големият задържащ фактор, който пречи на хода на еволюцията на вашата планета. Досега вие приличахте на повтарячи, неспособни да усвоят даваните уроци. И на нас ни се наложи да прибегнем към много изкуствени начини, за да помръднем вашето развитие от мъртвата точка, на която бяхте заседнали. И сега идва краят на мрачното средновековие на вашето съзнание. Настъпва пробуждането и разсъмването на новия ден. Аз съм щастлив да констатирам този преход на вашето съзнание на ново ниво.

 

Как ликуват небесата от това, че толкова голям брой индивиди са достигнали състояние на пробудено съзнание!

 

Не се отпускайте, защото бездната на физическия свят е способна отново да засмуче вашето съзнание и да го смъкне на по-ниско ниво, характерно за човека-животно. Помнете и винаги знайте, че вие сте богове и следващият етап на вашата еволюция е да станете най-после хора разумни и Богочовеци.

 

Разликата между нас и вас е само в нивото на вашето съзнание и много Възнесени Владици са готови да пожертват част от своите каузални тела, за да осъществят растежа на вашето съзнание. И много от Възнесените Владици действително жертват твърде много и идват в частично въплъщение, прониквайки в тези индивиди, които на финия план са дали съгласие за подобно вселяване. Това ви дава възможност да получите скок в нивото на развитие на вашето съзнание. И като получавате подобно ускорение, вие можете да влияете на другите, които са около вас, на вашите роднини, познати и колеги. Подобен скок на вашето съзнание не може да остане скрит от очите на хората, които отдавна ви познават. И те не могат да си обяснят нито това, което се е случило с вас, нито защо са загубили интерес и вече не се стремят да общуват с вас. Но други хора, чувствайки във вас вибрациите, към които отдавна са се стремили, ще намерят с вас общи допирни точки. И вие ще можете да се обедините на ново ниво на съзнанието и да изградите ново бъдеще, намирайки се на това ново ниво на съзнание. Вие ще можете да оказвате влияние на всичко, което ви заобикаля. Способността за обединяване и извършване на съвместни дейности са неоспорими потвърждения на това, че сте издигнали на ново ниво вашето съзнание. Вие можете колкото си искате да разказвате на другите хора за заслугите и постиженията си, но ако вашите вътрешни достижения не се проявят на физически план във вид на конкретни дела, на реални плодове, тогава те не струват и пукнат грош. И по-скоро това са просто астрални шегаджии, които са се пошегували с вас и са ви говорили за вашето величие, което все още не сте достигнали, защото нивото на съзнанието ви не позволява да се издигнете по-високо от астралния план.

 

Всички ваши достижения трябва да бъдат проявени на физическия план. И основно ваше достижение е умението да сътрудничите и да изпълнявате конкретни дела на физическия план. Не изграждайте митични проекти във финия план, а запретнете ръкави и постройте старчески дом, детска градина, засадете градина и помогнете на ближния. Има много работа във вашия свят и всичката тази работа се върши от онези, които са имали определени духовни постижения, а не мислят, че нещо са постигнали.

 

Така ние ще можем да променяме света, действайки чрез онези, които са подготвили своите храмове за нашето идване и са изразили готовност да служат.

 

Сега времето е променено. И ако по-рано, за да отработите карма беше необходимо да четете повели и да се молите, то сега е дошло време за конкретни дела на физическия план. И когато започнете взаимодействието си за осъществяване на плана на Владиците на физическия план, вашата карма се отработва с мълниеносна бързина. Това е нова милост за вашето време. Отработването на кармата ще бъде ускорено за онези, които предприемат конкретни действия на физическия план, насочени към изпълнение плановете на Братството.

 

Нашите планове остават непроменени милиони години. Нашите планове са даване на Учения и следване на Ученията. И особено е добре, ако насочите усилията си в областта на възпитание на децата и младежта. Защото след десет-двадесет години вашите усилия ще дадат своите реални плодове, когато новото поколение навлезе в зрелия живот и ще изгражда този живот върху Божествените принципи.

 

Сега аз искам още веднъж да насоча вашето внимание към необходимостта да работите над своето съзнание и едновременно с това, към съвместната ви работа един с друг на физическия план. Няма време да чакате да станете напълно съвършени. Вашите стремежи ще дадат плодовете си много по-бързо, ако във всекидневния си живот прилагате всички получени знания, веднага след като сте ги получили. Всичко, което не се прилага на практика, става безполезно, мъртво знание.

 

Ние ви даваме нашето Живо Слово, Живо Учение и очакваме, че вие ще пренесете нашето Слово и Учение в живота чрез конкретни дела на физическия план.

 

 

АЗ СЪМ Санат Кумара с Надежда и Вяра във Вас.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/64sanat180706.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

-= За всички онези търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

 

 

Учение за Пътя на Ученичеството

 

Възлюбеният Ланело

 

12 юли 2006 г.

 

АЗ СЪМ Ланело, дошлият отново при вас в този ден.

 

Дойдох, за да поговорим за най-важното. Всеки наш разговор придобива все повече и повече делови характер, защото вашето съзнание става способно да възприема все повече от Божествената истина. Затова сложността на диктовките се увеличава. И не толкова сложността на материала се увеличава, колкото на обсъжданите теми. Защото диапазонът на засяганите въпроси се разширява и вие в своето съзнание ставате способни да възприемате по-голям кръг въпроси и да излизате извън рамките на обичайните представи. Ето защо ние всеки път по малко по-различен начин подаваме познатия ви вече материал или се стараем да включим елементи на нови понятия, с които не сте се срещали по-рано.

 

Всички обсъждани теми засягат всеки от живеещите сега хора. Но има една особено животрептяща тема. Тази тема засяга вашите взаимоотношения с Бога, с Възнесените Владици. Има огромно множество религиозни системи и различни религиозни направления. Все по-трудно е ориентирането в тези направления. Веднага щом у хората възникне потребност от някакво знание или щом се появи някое научно откритие, мигновено противоположните на нас сили използват всичките си способности и възможности, за да омотаят съзнанието на хората в паяжината на фалшиви понятия, лъжливи представи, догми и правила. Точно това наблюдавате сега в областта на различните религиозни системи и понятия. Освен известните от по-рано вярвания се появяват нови. Множество хора, придобили някакви представи за Бога, за Възнесените Владици се стремят да се представят за новоизлюпени гуру и да получат на разположение паство, което да ги гледа в устата. Това е печална проява на вашето време. Хората не осъзнават цялата кармична отговорност, когато попадат под влиянието на подобни гуру. Те не осъзнават, че всичките несъвършени вибрации и прояви по време на събиранията на групата и на молитвените практики преминават от аурата на подобен учител в техните собствени аури. И това несъвършенство допълва техните собствени несъвършенства и вместо да се освободят от кармичните натрупвания, те поемат в своя електронен пояс всички недостатъци на своя гуру.

 

Особено тъжно е положението на нещата, когато хората преминават от една група в друга, като глухарче, подгонено от вятъра. Това се превръща в бич на нашето време.

 

Всичко, което можем да направим в тази ситуация, е да ви предупредим, че това съществува и че това е опасно, защото вашият избор ви налага кармична отговорност, която сте принудени да отработвате в бъдеще.

 

А сега бих искал да ви дам представа за това, как трябва де се държите в това море от различни течения, които ви заобикалят. Преди всичко, трябва да си зададете въпроса, какво ви води, когато се опитвате да се присъедините към една или друга духовна група. Защото чистотата на вашата мотивация определя нивото на вибрации на групата и религиозния лидер, към които ще се присъедините. Вие никога не сте се замисляли, че всъщност заобикалящите ви обстоятелства просто услужливо ви предлагат за избор именно това, което устойчиво стои във вашето съзнание и подсъзнание. И ако вие се стремите да овладеете различни магически техники, за да управлявате обстоятелствата в своя живот и в живота на хората около вас, то вие автоматично и задължително ще се приобщите към група, която практикува черна магия и ще се обремените не само с последствията от този избор, но и ще споделите кармата на лидера на тази група и на членовете й. Дойде време осъзнато да подхождате към всичко, което се случва в живота ви, към всеки ваш избор. Защото понякога от един ваш избор зависи вашият по-нататъшен път не само през този живот, но и в редица следващи прераждания. Когато се свържете веднъж с групата, практикуваща черна магия, вие автоматично получавате в своя електронен пояс всичката натрупана от нея карма.

 

Осъзнато пристъпвайте към всичко. И преди всичко, осъзнато пристъпвайте към анализ на вашето вътрешно състояние, на мотива, който ви води.

 

Ето истинските мотиви, които са присъщи на нашите ученици:

 

· Нашите ученици се стремят да се разделят с всички свои недостатъци и с всички привързаности към нещата в този свят, за да окажат цялата възможна помощ на всички живи същества на планетата Земя, които се нуждаят от помощ

 

· Те се стремят да се изчистят, да изчистят своите низши тела, за да могат по-плодотворно да осъществяват своето служене.

 

· Нашите ученици се опитват да установят връзка с Бога вътре в тях, нашите ученици почитат Йерархията на Светлината и съзнателно стъпват на стълбата на Йерархията.

 

· Никакви обстоятелства във външния свят не са в състояние да ги отклонят от Пътя, когато те сами чуват отговорите на своето Висше АЗ и се съветват със своето Висше АЗ във всички сложни житейски ситуации.

 

 

 

А сега бих искал също да спра вниманието ви на обстоятелството, че твърде много наши ученици, след като са овладели много знания и практики, все пак напускат Пътя и се впускат в гонитбата на престиж, слава и пари. И това е много тъжно. Защото за онези наши ученици, които са били вече на Пътя и предано са ни служили, напускането на Пътя е равностойно на най-тежкото престъпление – предателството. И да се отработи това предателство може само, като се получи въплъщение в още по-сложни кармични обстоятелства, когато да се излезе на Пътя ще бъде много по-трудно. Вие винаги можете да се върнете на Пътя на Просвещението, но понякога за това са нужни няколко много тежки прераждания, едва след тях ще ви позволят да се върнете към осъзнато служене на Братството.

 

Не се опитвам да ви плаша. Аз ви преподавам Учението, от което се нуждаете сега. Това учение е много важно на дадения етап. Защото твърде често се сблъскваме с това, че наши ученици, които са се запалили и са получили възможност да служат на нас, Възнесените Владици, под някакъв съвсем незначителен предлог прекъсват своето служене и напускат Пътя, в преследване на миражите на физическия свят. И колкото и да е тъжно да говорим за това, твърде голям процент от нашите ученици губим по Пътя.

 

Ето защо, ако вие сте открили това Учение и с цялото си сърце сте приели тези диктовки, които идват чрез нашия посланик, моля ви, двойно усилете наблюдението над своите мотиви. Вземете под контрол всички мисли, които ви отклоняват от Пътя. Изгонвайте далеч всички коварни нашепвания, които ви внушават съмнение в избрания Път и ви карат да се впускате след все нови и нови интелектуални дрънкулки.

 

Намирането на този Път е голяма чест за вас, която сте заслужили в предишни ваши въплъщения. Ето защо пазете това, което сте получили и се стремете да го умножите с вашето Служене на Братството. По време на своето въплъщение в Америка като Марк Профет, аз имах възможност да се сблъскам с много случаи на предателство и напускане на Пътя. Препоръчвам ви по-осъзнато да се отнасяте към всичко, което се казва в диктовките, които ви даваме чрез този посланик. Повярвайте, ние не казваме нито една излишна дума. И всичко, което говорим, е предназначено за това, вие да го обмисляте многократно в тишината на вашето сърце.

 

Аз бях радостен от нашата днешна среща. И ще се радвам, ако успеем да се срещнем отново.

 

АЗ СЪМ Ланело.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/58lanelo120706.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

-= За всички онези търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

 

 

Учение за карма

 

Възлюбеният Кутхуми

 

31 май 2005

 

 

АЗ СЪМ Кутхуми, дошъл отново при вас чрез този посланик.

 

АЗ СЪМ дойдох, за да дам още едно неголямо Учение и за да затвърдя знанията, които бяха дадени в предишните диктовки. Учителите на Светлината присъстват незримо сред вас и използват всяка възможност да присъстват щом се отвори прозорец, пространство от чисти вибрации, които ни позволяват да присъстваме във вашия свят.

 

Нашите светове взаимно се обогатяват. Не мислете за вашия свят като за изчадие на ада.

 

Да, сегашната ситуация във вашия свят е твърде плачевна, но няма да е все така. И очистването на вашия свят, и неизбежно следващият етап на подем на вибрациите на физическия план са непременно условие за по-нататъшното еволюционно движение на човечеството.

 

Доколкото вашата карма сега е много голяма, и кармата на всеки индивид , и общата планетарна карма, то тази уплътнена енергия застинала във вид на карма създава вашия плътен свят.

 

Когато кармата се преработва чрез издигане на съзнанието на човечеството, отказ от неправилни действия и чрез поддържане на правилна, Божествена настройка на мислите и чувствата, тогава физическия план постепенно става все по-малко и по-малко плътен, докато не изчезне съвсем. Но много преди да изчезне физическия план на планетата Земя, животът от този план ще се премести в по-тънки планове. Тези планове са много близо в днешно време до вас. Особено близко са астралния и менталния план. Вие може да си седите у дома или даже на работа, а в това време вашето ментално или емоционално тяло може да пътешестват в менталния или астралния планове. Тези пътешествия могат да стигнат до вашето външно съзнание, да бъдат осъзнати или не с вашия външен ум.

 

Вие излизате от своето астрално тяло и пътешествате в астралния план всяка вечер. Вашето външно съзнание не винаги осъзнава това, къде сте пътешествали през нощта и с кого сте се срещали. Има отделни индивиди, които помнят своите сънища и даже извършват осъзнато преместванията си по време на сън и се срещат с хората, с които желаят да се срещнат.

 

Тази дейност, както и всяка друга дейност присъща на вашия свят може да бъде използвана както за благо така и за зло. Всичко зависи от това с каква цел и от какви мотиви се ръководи човекът извършващ астралното пътешествие. Дали желае да окаже въздействие на тези индивиди, с които се среща, за свои користни цели или прави това за благото на планетата.

 

Пътешествията извън тялото, във вашите по-малко плътни тела, е естествено. Тези пътешествия стават независимо от това дали ги осъзнавате с външното си съзнание или не.

 

Но аз съм длъжен да ви предупредя, че ако използвате осъзнато излизане в астрала за да оказвате влияние на някого или дори да му причините вреда, вашите действия влекат след себе си точно такава карма, каквато бихте си навлекли ако извършите същите действия в пълно съзнание, намирайки се във физическия план посред бял ден.

 

Ако външното ви съзнание не осъзнава какво правите в астралния план, това също не ви освобождава от кармична отговорност за постъпките ви.

 

Ще ви кажа още, че много индивиди творят по време на сън доста повече карма, отколкото по време на бодърстващо състояние на съзнанието. Точно така вие творите карма и когато сте си у дома и в това време допускате несъзнателно излизане в астралния или менталния план и мислите и чувствата ви са насочени против някого.

 

Ако мислено в съзнанието си проигравате някакви сцени на отмъщение или сексуални сцени вие творите същата тази карма, която бихте сътворили ако извършвахте тези неща реално във физическия план.

 

Ето защо ние не се уморяваме да ви повтаряме отново и отново да контролирате своите мисли и чувства. По време на сън вас ви притеглят тези слоеве на астралния план , които отговарят на качеството на вибрациите ви преди да заспите. Ако преди сън сте гледали филм на ужасите или сте общували с пияна компания, вие ще бъдете притеглени към тези слоеве на астралния план където ще продължите вечерните си развлечения. В този случай вие ще творите такава карма, каквато бихте сътворили ако извършвате това във физическия план.

 

Затова е много важна вашата настройка през целия ден и особено настройката ви преди да си легнете да спите.

 

Най-добре би било да се помолите или, ако нямате навик да се молите преди сън, да послушате спокойна музика или да се разходите сред природата. Полезно ще бъде също преди лягане да прочетете хубава, добра приказка на вашите деца.

 

И, разбира се, обезателно преди да заспите помолете ангелите да ви съпроводят до ефирните октави на Светлината, в свещената обител на Братството.

 

Можете дори да укажете конкретно с кого от Владиките бихте желали да се срещнете по време на нощния си сън и отговор на кой въпрос искате да получите.

 

Ако сте задали конкретен въпрос преди да заспите, то първото нещо, което трябва да направите след като се събудите сутринта, е да се съсредоточите и да си спомните отговора, който сте получили от мен по време на вашия сън.

 

Като правило всеки, който достига до мен в моята обител по време на сън и задава въпросите си, аз му давам отговор. Само от вас зависи да си спомните този отговор веднага след събуждането и да го запишете.

 

Виждате по колко различен начин можете да си прекарвате времето, докато спите през нощта. Вие сами правите избор как да използвате нощния си сън. Вие буквално се програмирате преди да заспите, какво ще правите по време на нощното си спане.

 

Затова пак и пак повтарям: необходимо е постоянно, ежеминутно да контролирате своите мисли и чувства. Винаги помнете, че ако ситуациите, които превъртате в ума си, са кармично наказуеми, вие творите карма просто като мислите за тези ситуации.

 

Механизмът на създаване на карма в този случай е такъв. Божествената енергия, която постъпва по кристалната струна във вашите четири нисши тела се оцветява от вашите мисли и чувства. Ако те са несъвършени, вие използвате неправилно Божествената Енергия.

 

Много е важно да контролирате по всяко време състоянието на вашето съзнание. Вашето съзнание е толкова подвижно, че даже по време на молитва се изхитрявате да сътворите толкова карма, че да се чуди човек.

 

Ето защо ви се говори за практикуването на медитация, като един от възможните начини да успокоите ума си.

 

Само когато успеете да успокоите всичките си суетни мисли и чувства и да достигнете пълно успокояване на ума си, вие придобивате способност да се издигнете в по-високите, ефирните октави на Светлината и да останете там дълго време. Вие придобивате способност да се срещате с Владиките, да беседвате с тях и да се разхождате с тях във ефирните октави на Светлината.

 

За да можете косвено да съдите за нивото на вашите духовни постижения настройте будилник, който да ви дава сигнал на всеки час. Когато чуете сигнала на будилника, постарайте се да осъзнаете за какво мислите в този момент.

 

Ако мислите ви в този момент имат високо, духовно съдържание, отбележете това с единичка върху лист хартия или я запомнете. Ако мислите ви са с некачествен характер, отбележете това с нула.

 

Достатъчно е десет пъти за един ден да уловите своите мисли по предложената от мен методика. Съберете всички единици, допишете нулите към тях и ще видите примерния процент за изчистената от вас карма.

 

Например ако в шест от десет случая мислите ви са имали възвишен характер, вашият процент на изчистена карма е равен приблизително на 60 процента.

 

Няма никакво недоразумение, ако в един ден зафиксирате 10 процента изчистена карма, а на следващия ден изчистената карма е 70 процента. В действителност вашата карма се изменя през целия ден. Карма, това е енергия и ако по-голямата част от деня ви е преминала сред природата и не сте общували с никого вашият процент изчистена карма ще бъде близо до естествения процент, достигнат от вас на дадения етап на развитие. Ако през деня влизате в контакт с много хора, всеки път при съприкосновението с техните аури или по време на разговори, съвместна работа, вие обменяте енергии. Така всеки път вие обменяте карма с всички хора, с които сте имали контакт през деня.

 

Ето защо всички старци, пророци, йоги са живели уединено и са предпочитали да не общуват с хора.

 

Ето защо вие не можете, намирайки се на Земята, да не носите върху себе си кармата на вашето семейство, на вашия град и планетарната карма.

 

Човечеството на Земята е много преплетено кармически. И е необходимо наличието на висока степен на духовните постижения, за да е налице независимост от кармата на заобикалящите ви хора.

 

И не забравяйте, че във вашия свят действа законът на подобието. Вие се привличите с тези хора, попадате в тези ситуации, които са необходими за изчистване на вашата карма.

 

Будда преминава по Земята и нито една кармична ситуация не му оказва влияние. Той преминава по Земята не забелязан от никого и никакви отрицателни енергии не се прилепват по него. Но за да може Будда да дойде във вашия свят първо трябва да вземе върху себе си несъвършенство или карма. Също както водолазът преди да се потопи във водата трябва да вземе тежест за да може да потъне.

 

Затова настоятелно ви се препоръчва да не съдите никого. Вие никога не можете да кажете дали пред вас стои Будда или пред вас е последния грешник. Защото и единият и другият са обременени, понякога, с еднаква карма. Но единият от тях взема върху себе си съзнателно карма на човечеството от чувство за състрадание към него и от желание да помогне, а другият се натоварва с карма поради своето невежество.

 

Днес аз засегнах част от въпроси, които са ви вече известни. И ние разгледахме много въпроси от нова гледна точка. Въпросите за карма са много сложни и аз свалям шапка пред членовете на Кармичното Управление, имайки в предвид трудностите, с които те се сблъскват в своята работа.

 

АЗ СЪМ Кутхуми.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/89kuthumi3105.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Редактиран от neoscanner
Link to comment
Сподели другаде

-= За всички търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

 

 

http://www.sirius-ru.net/liki/liki%20images/suria.jpg

 

От това, доколко ще успеете да развиете в себе си качеството Божествена Любов, зависи колко успешно ще продължите еволюцията на вашата прекрасна планета.

 

Възлюбеният Сурия

 

4 юли 2006 г.

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл отново при вас в този ден. АЗ СЪМ пристигнах при вас от Великото Централно Слънце, за да ви открия още една страница от вечното Учение за Вечния Живот и липсата на смърт. Струва ви се, че се изразявам твърде високопарно, но така е прието да се говори в кръговете и октавите, откъде идвам. Нашият език не прилича на вашия. Ние говорим на езика на мисълта и даже не толкова на мисълта, колкото на енергията. Ние си обменяме енергии, така както вие обменяте помежду си чувството на Любовта. Аз ви казах една от великите тайни на Космоса. В основата на всичко в тази вселена е великата сила на Любовта. И всичко, което съществува в нея, е само благодарение на силата на Любовта.

 

Любовта е основата на тази вселена. Затова вашите вибрации, ако са максимално близки до вибрациите на вселената, са изключително вибрации на Любовта. И колкото повече проявявате качеството Любов в своето сърце, толкова повече се приближавате до истинската реалност и се отдалечавате от вашата физическа илюзия. Но качеството Любов има съвършено различни оттенъци във вашия и в нашия свят. И това, което много от вас приемат за Любов, в действителност не е никаква Любов. Чувството, което вие понякога наричате любов, по своето значение е сродно с половия инстинкт или инстинкта на пола. И това чувство с нищо не се различава от чувството, което изпитват едни към други животните или птиците. Затова преди всичко трябва да се замислите какво е качеството на Любовта, което изпитвате. Истинската Любов не е привързана нито към определен пол, нито дори към предмета на Любовта. Това е вътрешно чувство, което не е свързано с определено същество или предмет, това е Любов към всичко, към цялото творение, към целия Живот, към цялата вселена. И много от вас, когато се намират сред природата, са в състояние да възвисят своите вибрации до това чувство на истинска Любов. Но силата и пълнотата на тази Любов могат да бъдат още по-наситени. Вашите физически тела просто на са способни да изпитват още по-възвишените и фини проявления на това удивително качество Любов. В началото на творението Бог е разделил своята Любов на безброй части и всеки от вас, представлявайки частица от Бога, е получил своето късче Любов. И сега вие имате възможност да изпитвате тази Любов и да я усъвършенствате. Затова трябва да премахнете от живота си всичко, което пречи на чувството Любов във вас да расте. Наблюдавайте внимателно живота си и се опитайте да проследите, в какви състояния най-често се намирате? Ще се учудите, че чувството Любов, което е изначално присъщо на цялото творение, истинското чувство Любов вие не сте изпитвали почти никога. И даже когато се появи първата ви любов, много рядко това чувство не е оцветено от собственически инстинкт и желание да притежавате предмета на вашата Любов. От това, доколко ще успеете да развиете в себе си качеството Божествена Любов, зависи колко успешно ще продължите еволюцията на вашата прекрасна планета.

 

Затова аз дойдох днес да ви дам това послание, в основата на което е чувството на най-великата Любов към човечеството на Земята.

 

И ако аз и другите Владици не носехме в себе си това чувство на безусловна, съвършена Любов, едва ли бихме идвали в продължение на целия цикъл на развитие на материалната вселена, за да ви бъдем бавачки, да се грижим за вас и да ви даваме нaставления и поучения.

 

Ние твърде добре знаем, че колкото и да упорствате, вие нямате избор и рано или късно ще последвате пътя, определен за вас от плана на великия Творец на тази вселена.

 

И това е пътят на най-висшата Любов и най-висшето блаженство. Всичко, което ви отделя от това състояние, подлежи на постепенно отричане и трябва да напусне вашето съзнание и вашия живот. Защото такъв е Законът. И вие сами трябва да направите своя избор и да следвате този Закон. Закона на най-висшата и безусловна Любов.

 

Сега ви е трудно да повярвате, че всичко, което ви заобикаля, просто е проявление на небожественото чувство анти-любов. Да, всичко създадено от вас, което не е основано на великото чувство Любов, с течение на времето ще изчезне и ще престане да съществува. Ще остане само това, което е съвършено в Бога и преди всичко това чувство на Божествена, безусловна, не помрачена от човешкото съзнание Любов.

 

Аз много се радвам да ви дам днес това Учение. Много е приятно да говоря за Любовта и да изпитвам Любов към вас, деца на Земята. Вие дори не можете да си представите колко съм щастлив.

 

Сега бих искал да кажа няколко думи за нашите по-нататъшни планове. Те с нищо не се различават от това, което вече чухте. Ние продължаваме да теглим човечеството на Земята към нивото на еволюция, на което трябва да бъде, но засега упорства. Струва ви се, че имате големи достижения, но те са насочени към умножаване на илюзията, а на сегашния етап от вас се изискват други достижения.

 

Достижения в развитието на Божествените качества във вас, главното от които е Божествената Любов. Но има и други качества, което е необходимо да развивате в себе си. И за да се съсредоточите върху истинските вътрешни достижения, е необходимо да се обърнете към себе си. И именно това е пътят, на който учим ние, пътят на мистиците, път, водещ към вашия източник.

 

Но за да тръгнете по този път, трябва да се откажете от привързаностите към вашия свят и от постигането на всякакви цели, свързани с този свят. Това е много сложно. Защото за да достигнете вътрешна връзка с нас и вашата Висша част, на вас ви е необходима безрезервна и безусловна Вяра. Вярата и Любовта са две сестри, две любящи сестри, които са неразделни във вечността. Съществува още и Надеждата. Надеждата, която е в състояние да разгърне вашето съзнание тогава, когато вече ви се струва, че няма изход от задънената улица на жизнените неуредици и бури.

 

Затова идваме ние, за да ви държим постоянно в съзвучие с висшата реалност и да ви дарим Надежда за утрешния ден, който несъмнено ще бъде по-добър. Защото такъв е Законът на тази вселена. И с всеки следващ еволюционен цикъл вие ще стигате все по-близо и по-близо до Божествената Реалност и ще ви става все по-леко и по-леко. И с времето ще дойде осъзнаването на тази реалност и ще ви изпълни чувство на щастие, което никога вече няма да ви напусне.

 

Аз съм щастлив да ви съобщя за идването на новата реалност, на слънцето на новата реалност във вашия свят.

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас с чувство на велика Любов!

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/50suria040706.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

-= За всички търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

 

 

Не пропускайте своя шанс и се постарайте да се задържите в коридора на еволюционната възможност.

 

Възлюбеният Заратуста

 

20 юли 2006 .г

 

АЗ СЪМ Заратустра, дошъл отново!

 

АЗ СЪМ дойдох, както винаги, за да ви дам наставления, отговарящи на потребностите на деня.

 

Вашите запитвания за получаване на Знания трябва да бъдат удовлетворени в степента, която Законът позволява. На вас ви се струва, че всичко знаете и умеете и че сте постигнали всичко в този свят. Позволете да отбележа, че в този случай вие сте движени от обикновената човешка горделивост. Защото е невъзможно да постигнете Закона на тази вселена, когато се намирате на вашето човешко ниво на развитие на съзнанието. И само когато се откажете от тази ваша гордост, тогава истинското знание ще може да влезе във вашия храм, като се възползва от това, че във вас се е освободило празно място, което може най-накрая да бъде запълнено със Знания. А до тогава вие запълвате своя съд с всичко, което не ви е толкова потребно, а е и крайно вредно за вас.

 

Защото тази всеядност, която съществува на планетата сега, никога не е съществувала в продължение на милиони години. Винаги е имало забрана за много проявления и тази забрана се е реализирала на религиозно и държавно ниво. Сега времето е друго. И вие получавате достъп до много неща, които не са полезни, но липсват предишните забрани. И само вашето съзнание може да бъде онзи цензор, който да ви забрани да правите това или онова, да четете това или онова.

 

Затова идваме ние, за да ви дадем възможност да имате представа, кое е полезно за вашето съзнание и кое е необходимо за вашето развитие. А избора, своя избор вие правите сами. И избора, който правите буквално в тези дни, определя вашето бъдеще, определя хода на вашето индивидуално развитие и хода на еволюцията, която протича на Земята.

 

Вие не получавате забрани, но нравственият закон, който е във вас, сам ще определи какво ви е полезно и какво не. И дарбата за различаване, която излиза сега на първо място, ви е необходима като въздуха, като храната. Вие трябва да се научите да правите различаване. Този ваш живот е ключов за хода на еволюцията на вашата душа. Защото от вашия избор в този живот зависи целият по-нататъшен ход на еволюцията на вашата душа. Вие или ще тръгнете напред с големи темпове, или ще бъдете принудени да се влачите на опашката на еволюцията. И аз няма да се учудя, ако в едно от близките въплъщения животът ви напомня живота на папуасите някъде в Нова Гвинея, защото предпочитанията, които имате в този живот, не са далеч от нивото на развитие на папуасите. И ще продължите вашия задънен клон на еволюцията, седейки до огъня и печейки порцията месо.

 

Бог е толкова милостив, че ще удовлетвори вашето желание да не правите нищо, да ядете, да спите и да се съвокуплявате. Подобна деградация е имало винаги на планетата. И племената, които вие приемате за неразвити, са направили своя окончателен избор някога, когато е настъпило време да правят избор. И по-нататъшният ход на еволюцията е бил спрян за тях. Те отработват кармата на физическото и другите низши тела, а по-нататъшната им еволюция приключва и космическите боклукчии ще ги приберат от сцената на еволюционния път на развитие. Сега, съгласно всички космически срокове, ви предстои да направите избор. Твърде много души се струпаха на Земята и не всички от тях са пригодни за еволюция. За някои въпросът за избора не стои така остро и те могат още да продължат охолно да съществуват и да правят опити за развитие на висшето съзнание. За други всички космически срокове са минали и това въплъщение е ключово, определящо хода на по-нататъшната индивидуална еволюция на душата.

 

Аз не искам да ви плаша, но на нас ни се струва, че ще бъде целесъобразно, ако успеете да подходите по-осъзнато към изборите, които имате пред себе си и да разберете какво ви застрашава по-нататък, ако изборът ви не се вмества в рамките на предоставената космическа възможност.

 

Затова сме толкова откровени. И аз се радвам, че настъпи времето, когато можем ето така направо да ви кажем за вашите проблеми. И ако не смятате за нужно да се вслушате в нас, това е ваш избор и вие го правите осъзнато, ръководейки се от Закона за свободната воля, който действа за вас. Но този Закон има своите времеви рамки. Докато другите Закони действат до края на проявената вселена. Законът за свободната воля спира да действа, когато вашето развитие не отговаря на по-рано установените от Закона рамки на космическата възможност. Затова предупреждаваме. Време има, но то е много кратко и за мнозина времето за избор приключва в това въплъщение.

 

Не пропускайте своя шанс и се постарайте да се задържите в коридора на еволюционната възможност.

 

Съгласете се, че ако човек не желае да се учи в училище или в института, то след определено време родителите му спират опитите да накарат своето чедо да учи и го оставят да се оправя само. Ето така и ние, подтиквайки ви към развитие и следване на Закона, рано или късно ще се откажем от опитите си и ще ви оставим сами на себе си, да жънете плодовете на своите избори в някое от папуаските племена.

 

Подхождайте осъзнато към изборите, които правите ден след ден. В хода на вашето придвижване изборите ви стават все по-малко и по-малко еднозначни и очевидни, илюзията около вас става по-фина и от вас се изискват Божествени качества и способност да виждате във финия свят, за да не се заблудите и за да напуснете пределите на илюзорния свят, да се издигнете в своето съзнание на ново ниво в спиралата на еволюцията. И ние ви зовем и неуморно идваме, за да направим отново и отново опит да ви обясним азбуката на знанията за Законите на тази вселена. А мнозина от вас не ни обръщат внимание и продължават с упование да четат и препрочитат литературата, която приспива техните Божествени възможности, дава храна за властване на илюзиите в техните четири низши тела.

 

На вас ви е дадено физическо зрение, но ви е дадено и духовно виждане. Защо не използвате вашата дарба? Докога ще попадате под влиянието на различни случайни личности да ви мътят мозъка и да ви принуждават да правите един неправилен избор след друг? Способността за различаване, целият механизъм на различаването е скрит във вас, във вашите сърца. Вие всички сте създадени по образ и подобие Божие. Защо постоянно забравяте това и търсите патерици във физическия свят, за да не паднете. Не са ви нужни никакви патерици от рода на ясновидци, екстрасенси и гледачки. Необходимо е просто да се възползвате от механизма на различаване, който е във вас. Вашето Висше Аз стотици и хиляди години чака, кога най-после ще се обърнете към него и ще се вслушате в неговите съвети, които то желае да ви даде в тишината на вашите сърца. Не, вие постоянно запълвате вниманието си с външни дрънкалки, само за да не останете насаме със себе си и да се вслушате в своето сърце.

 

Аз бях рязък днес. Но исках да ви дам целия плам на моето сърце и целия си огън, за да сгрея сърцата ви и да ги изтръгна от студа на невежеството и тъмата, в които мнозина от вас продължават да пребивават.

 

Аз изпълних това, за което дойдох. И съм спокоен, че сега вие не можете повече да казвате, че нищо не сте знаели и че за нищо не са ви предупреждавали.

 

 

АЗ СЪМ Заратустра, с Любов към вас, защото единствено моята Любов ме подтикна на този разговор.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/66zaratustra200706.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

-= За всички търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

 

Каня ви в моята Школа на Мистериите

 

Господ Майтрейя

 

28 март 2005

 

АЗ СЪМ Майтрейя. АЗ СЪМ пристигнах. Дойдох чрез този посланик при вас. Аз дойдох!

 

Внимателно следете моите днешни думи насочени към вас. Може да ви се струва, че моите думи са незначителни и не носят никаква нова информация. Не бързайте със заключенията. Дайте ми възможност да решавам, какво ви е необходимо да получите именно сега, за да можете да направите следващата стъпка по вашият духовен Път.

 

Всички вие сте воини на Духа. Идвате в този физически свят, за да се сражавате с илюзиите си. Защото такъв е сега плана на Бог. Отначало си избирате илюзия, вие дори можете напълно да се отъждествите с тази илюзия. Настъпва моментът, когато трябва да се разделите с тази илюзия, да преминете на по-високо ниво на развитие на вашето съзнание.

 

И вие ставате арена, на която се борят силите, бранещи илюзията и силите, които се опитват да преодолеят тази илюзия. Струва ви се, че тази битка става във вашият свят, в действителност всичко се случва вътре във всеки от вас.

 

В това се състои и посвещението, което преминавате на този етап – да разберете, че цялата битка става вътре във вас. Докато тази битка се води вътре вас, вие ще идвате отново и отново във въплъщение в този физически свят и ще се озовавате в обкръжението на такива хора, вътре в които се води същата битка.

 

Вие ще се сражавате с вашите страсти, с вашите недостатъци и с вашите несъвършенства до тогава, докато не ги победите напълно.

 

В това се състои смисълът на тази битка, която водят силите на Светлината против силите на тъмнината. Този смисъл ви го давам сега и този смисъл на битката се дава за вашето ниво на съзнание. Когато вашето съзнание стане по-ясно и вашият ум заприлича на прозрачен кристал, тогава ще ви дадем ново знание и ново разбиране за битката.

 

Затова моят съвет към вас е – прекратете да водите външна война, престанете да търсите враговете извън себе си.

 

Всеки, който идва при вас във физическия план, идва именно защото вашите вибрации са му позволили да направи това. Ако този човек ви причинява вреда, ако ви обижда, вие не трябва да го приемате като ваш личен враг или паднал ангел. Той е дошъл при вас или за да можете да му върнете своя кармичен дълг, или за да ви даде урок. Проверете доколко сте усвоили урока, получен от вас чрез нашето Учение.

 

И всеки път, когато ви се поиска да отмъстите на този човек, който ви е причинил вреда, да го накажете, вие трябва да разберете, че аз съм идвал в образа на този човек, за да ви изпитам доколко сте усвоили нашите уроци.

 

Няма нищо извън вас самите, с което си струва да се борите. Ако искате да ви покажа вашия истински враг, приближете се до огледалото и погледнете в него. Ето го вашият истински враг, заедно с всичките му плътски желания, егоизъм, самонадеяност и увереност, че той е познал цялата Истина и може да учи на тази истина другите.

 

За да можете да учите на Истината, ви е необходимо много да се потрудите над себе си. Трябва да преминете през битката със своята нереална част, трябва да победите своя страж на прага, своето его. Вие трябва да удържите победа във вашето собствено съзнание. Вие трябва да излезете победител в тази битка. Точно тогава, не по-рано, ще получите право да учите.

 

Мантията на Гуру, също както и мантията на Посланика, не се дава от нас без постигането на определени заслуги. Много от вас са имали мантии в предишни въплъщения. Душите ви го знаят. Вие имате натрупани във вас много достижения от миналото.

 

По различни причини вие сте загубили мантиите си и всеки път, пристигайки във въплъщение, вие получавате възможност отново да преминете посвещенията и да върнете своята мантия.

 

Затова ви каня в моята Школа на Мистериите за преминаване на тестове. Много от вас имат желание да се учат лично при мен. Аз винаги съм готов да приема ученици. Вие трябва просто да се доближите до олтара и да пожелаете да ви взема за свои ученици. Вие можете просто да изразите това желание със сърцето си.

 

Мнозина изявяват желание да станат мои ученици. Аз ги приемам всичките. Обаче, много малко са тези ученици, които преминават през първия, даден от мен тест.

 

На мен не ми е необходимо да идвам при вас лично, за да ви дам първия тест. Ще изпратя при вас този човек, който смятате за свой враг и той ще извърши срещу вас произволно действие, което ще ви се стори оскърбително. Задачата на всеки тест е да ви извади от равновесие. Вие ще бъдете оценявани не по това дали ще излезете от равновесие или не, вие ще бъдете оценяван по извода, до който ще достигнете в резултат на този тест.

 

Най-добрите ученици винаги благодарят на Бога и на мен като Учител за възможността да преминат през този тест.

 

Тези, които не са готови дори за началната степен на моите посвещения, дори не разбират, че съм им дал тест. Те реагират така, както са реагирали винаги – с обида, ненавист, негодувание, с желание за мъст.

 

С това човек се лишава от възможността да премине обучение под мое ръководство, понякога до края на текущото въплъщение.

 

Затова много са желаещите да постъпят в моята Школа на Мистериите, но само единици издържат този малък встъпителен изпит и получават възможност да преминат и друг тест.

 

На мен не ми е нужно да събирам моите ученици някъде на определено място на Земята, за да им дам тест. Аз използвам обстоятелствата от вашия живот и обкръжаващите ви хора, за да ви давам моите тестове.

 

Възможност да постъпят в моята Школа на Мистериите имат всички, но само единици получават възможност да завършат тази Школа и да получат след нейното завършването мантията на Гуру.

 

За вас няма да бъде никаква новост, че Татяна, чрез която давам тази моя диктовка, завърши моята Школа през 2002 година, преминавайки ускорен курс на обучение. Такава беше необходимостта.

 

Когато Татяна пристъпи към обучение, много малко сред нас имаха увереността, че тя ще може да премине това обучение. Но тя премина и само след това ние имаме възможност да даваме това наше Учение чрез нея.

 

Искам да знаете, че няма никаква изключителност в тази ситуация. Всеки от вас може да пожелае да получи обучение под мое ръководство. Аз ви каня всички при мен за ученици.

 

Само че вие винаги трябва да помните, че от този момент, в които се обърнете към мен с молба да ви приема за мои ученици, във вашия живот ще се случат всички въображаеми беди и нещастия, вашият обичаен живот ще започне да се руши направо пред вашите очи.

 

Колкото и жестоко да ви се струва това, то се явява необходим етап от обучението. Вие трябва да осъзнаете, че всичко, което ви обкръжава, се явява илюзия, че трябва да скъсате в своето съзнание с всички свои привързаности. Ще ви се струва, че сте неизлечимо болни, че трябва да умрете. Вие трябва да приемете тази мисъл със смирение. Ще ви се струва, че сте се отклонили от Пътя, че Бог не може да бъде толкова жесток и да ви накаже така. Вашият плътски ум ще се мята в търсене на всяка илюзорна възможност, за която той може да се хване, за да ви отклони от Пътя на Посвещение.

 

А вие ще се сражавате със своя плътски ум, със своята нереална част. Колкото по-дълго се съпротивявате, толкова по-болезнено ще бъде преминаването на окончателния тест, матурата на Школата. Вие няма да можете да станете випускник на моята Школа до тогава, докато някаква част от вас се съпротивлява на подчиняването на Божествения Закон.

 

Да, мои възлюбени, випускниците на моята Школа се отказват от своята, дадена им от Бог, свободна воля.

 

Свободната воля е дадена на човека от Бога като дар. Когато човек по своя свободна воля се отказва от този дар, той преминава окончателното посвещение в моята Школа. Той е преминал матурата.

 

Днес ви разкрих много тайни от моята Школа.

 

Бях много открит. В действителност никога не съм бил толкова откровен в своите изказвания пред толкова голяма аудитория. Надявам се, че моята днешна беседа ще ви е от полза.

 

Ако някой от вас все пак се чувства способен да премине обучение в моята Школа: да заповяда. Вратите на моята Школа са винаги широко отворени. Само че много малко са желаещите да влязат през тези врати и да изпитат себе си.

 

АЗ СЪМ Майтрейя, и ви очаквам.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/25maitreya2803.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...