Jump to content

Диктовки на Възнесените Учители


Препоръчан пост

-= За всички търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

 

 

Беседа за Пътя на Посвещенията

 

Господ Майтрейя

 

16 декември 2005г

 

А СЪМ Майтрейя, пристигнал при вас, за да предам важно послание за човечеството на Земята. АЗ СЪМ пристигнах днес с определена цел, която трябва да бъде осъществена именно сега, когато става смяна на годишните цикли. Вие знаете, че при моето предишно идване имахте възможност да получите представа за Пътя на Посвещенията и за моята Школа, в която аз каня всички, които желаят и в която не всички желаещи могат да учат, още по-повече да я завършат.

 

Тайната е много проста. Хората се стремят към посвещенията като към нещо тайнствено и недостъпно. За тях обучението в Школата на Посвещенията по нещо прилича на посещаването в престижно учебно заведение, в някой от известните университети на Земята или учебни центрове, получаването на образование, в които им се отваря път за кариера.

 

Има коренна разлика между Школата за Посвещения и кое да е престижно учебно заведение на Земята. И тази разлика се състои именно в това, че вие се лишавате от всякаква кариера в общоприетото й земно значение. При това вие се лишавате не само от кариера, но и от всичко, което може да ви е скъпо и към което съхранявате чисто човешки привързаности.

 

Затова, колкото и престижно да изглежда това обучение в Моята Школа на Мистериите в очите на непосветените и профаните в областта на езотеричното знание, още в началните етапи на Пътя на Посвещението желаещите да продължат обучението остават много малко.

 

Според стар и неизвестен на широката аудитория закон, посвещенията в школите за посветени са ставали при закрити врати и достъпът в нашите Школи за Посвещения е бил щателно охраняван. И даже онези наши ученици, стъпили на Пътя и получили първите посвещения, не са били допускани до най-съкровените тайнства и мистерии. Защо? Защото нивото на съзнанието на голямата част от учениците не е в състояние да възприеме много неща, които стават зад затворените врати и до които много малко хора имат достъп.

 

Ако вие, с вашето неподготвено съзнание, попаднете случайно в стаята, където се дават посвещения от най-високо ниво, вие по-скоро бихте напуснали школата на посвещения в същата минута и никога повече не бихте прекрачили нейния праг. Нещо повече. Вие бихте разказвали на всички и на всеки, че тази школа е просто изчадие на ада и никой не трябва дори и да си помисля да прекрачва нейния праг.

 

Какво пък, за нас е добре, когато неуспелите ученици разпространяват за нас такива невежи слухове. Защото действително, когато човек се освобождава от своята нереална част, процесът е толкова болезнен и понякога протича така драматично, че може да се появи чувството, че се намирате в килия за изтезания.

 

Наистина, когато се срещнете очи в очи, лице в лице с вашата нереална част, у вас се създава усещането, че сте се срещнали самия дявол.

 

Само че този дявол, за разлика от общоприетото убеждение, се намира не някъде в преизподнята, а вътре във вас самите.

 

Да, възлюбени, и Богът и дяволът се намират вътре във вас. И това е най-съкровената тайна, която се е разкривала пред посветените, докато те са преминавали през техните изпитания. В процеса на подготовката, те са имали възможност както да се сблъскват със своята нереална, плътска част и тогава у тях е възниквало пълното усещане, че са срещнали дявола, така и да се срещнат със своята Божествена част и тогава те усещали своята Божествена, непреходна природа.

 

И след като са познали двойствеността на своята природа, те трябвало да направят своя окончателен избор и напълно да се подчинят на своята Божествена част, Бога, намиращ се вътре в тях и Бога, намиращ се вътре в техния Учител.

 

Този избор е толкова сложен, защото той е основния избор, който прави всеки човек, намиращ се във въплъщение. И всеки от вас интуитивно предполага, че най-важният въпрос, който трябва да реши за себе си, това е въпроса за избора между Бога и дявола, между вашата реална част и нереалната част от вас самите. Вие знаете за този избор и за това се страхувате от грешки. Защото има много хора, които се възползват от вашето желание да служите и вашия стремеж да вървите по Пътя на Посвещенията. И е много е лесно да попаднете под тяхно влияние, а е доста трудно да се избавите от тях. И всичко това, действително, напомня на пребиваване в истинска Школа на Посвещенията, само че избора, който правите ви заставя да служите не на Бога в човека, а на човешкото его.

 

Затова не бързайте да се подчините на влиянието на кой да е човек, колкото и светъл и благ да ви се струва той.

 

Нашата задача, е да ви покажем най-тънките страни на различаването. Докато вървите все по-нататък и по-нататък по вашия Път, ще ви се наложи да правите различаване на все по-тънко ниво. И ако в началото на Пътя всичко ви е било ясно: трябвало е само да спазвате 10-те заповеди, дадени още по времето на Мойсей и вашето спасение ви се е струвало гарантирано, то при придвижването по Пътя и самото спазване на тези заповеди е тест за вас.

 

И ако аз сега започна да ви говоря за най-тънките страни и за най-тънките оттенъци, когато можете да се заблудите, дори спазвайки 10-библейски заповеди, вие няма да можете да ме разберете.

 

Затова Божествената наука е много сложна. И обучението в тази наука трябва да става под ръководството на опитен наставник.

 

И първия избор, който правите, това е изборът на такъв наставник, такъв авторитет, който да следвате.

 

Много от вас се намират на такова ниско ниво на съзнание и възприемане на действителността, че това за което днес се опитвам да ви говоря, просто ще премине през вашето съзнание и няма да остави там и най-малка следа. Но има и други хора, които ще възприемат всичко казано от мен като много важна информация, без която техния по-нататъшен път ще бъде немислим. Аз говоря именно заради тях. Вие, които не разбирате за какво говоря, спомнете си моите думи, когато настъпи вашето време, когато се сблъскате с обстоятелства вътре във вас и извън вас, с които не можете да се справите. И тогава ще си спомните за тези подсказки, които давам в хода на нашата днешна беседа и ще се върнете към тях и ще ги препрочете отново. И ще разберете, че нищо не е било казано напразно. Всичко, което е било казано, съдържа много важна информация за онези, които могат да я възприемат.

 

Пристъпвам в своето наставление към въпроса за смяната на годишния цикъл. Защото именно тогава е времето, когато можете без да бързате, да оцените резултатите за изминалата година и да разберете към какво трябва да се стремите през следващата година. Смяната на годината е много важен етап и стереотипът, по който по-голямата част от човечеството отбелязва смяната на годината, е един от главните стереотипи, които следва да преодолеете в своето съзнание.

 

Защото смяната на годишния цикъл изисква от вас да правите точно обратно на това, да се намирате в шумни и нетрезви компании.

 

Вие можете да получите много повече за развитието на душите си, ако останете през тази нова година в самота или в своя семеен кръг и вместо да се оглушавате с музика и да употребявате алкохол, да се опитате спокойно да размислите за отиващата си година и да строите планове за бъдещето.

 

Всички велики начинания са започвали в тишина, в тиха, спокойна беседа в домашен кръг.

 

Никога нито една здрава мисъл не се е раждала сред тълпите, по време на шумни празненства. Аз ви говоря днес с огромна любов, която изпитвам към онези от вас, които станахте мои ученици, които взехте това решение след моята диктовка, в която ви поканих в моята Школа на мистериите*, и които оттогава нито ден не сте забравили за мен и за своето намерение да преминете обучение под мое ръководство.

 

Аз следя внимателно доколко решителен е вашият устрем.

 

Много от вас на следващия ден забравиха, че са ме помолили да ги приема в моята школа. Но имаше и такива, които и до сега помнят за своето намерение. И аз ще продължа моята работа с тях.

 

Половин година е достатъчен срок, за да можете да усетите сериозността на вашето намерение. И сега ние ще продължим по-нататък. А тези, които изостанаха ще могат отново на по-сериозно ниво да анализират своето намерение и отново да помолят за влизане в моята школа.

 

Аз съм Майтрейя. С любов към вас.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict2/05maitreia1612.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

-= С особена радост публикувам този светъл бисер познание за всички онези, които разбират (интуитивно) значението на посланията и се стремят да втъкат енергията от тях в огнедишащата тъкан (тази животворна нишка, свързваща с Йерархията на Светлината) на своите ежедневни мисли и дейност... =-

 

http://www.sirius-ru.net/liki/liki%20images/moria.jpg

 

Вие можете да разполагате с най-мощния инструмент на Бога

 

Възлюбеният Ел Мория

 

29 април 2005

 

АЗ СЪМ Ел Мория, дошъл при вас!

 

АЗ СЪМ дойдох да ви предам неголямо Учение, свързано с възможността, която придобивате, когато четирите ви нисши тела и чакрите ви станат чисти.

 

Вие знаете, че у болшинството хора, които сега живеят на планетата Земя, четирите нисши тела са в крайно замърсено състояние. И чакрите ви са в много плачевно състояние, а както знаете, те свързват тънките ви тела едно с друго и с Божествения свят.

 

Затова реших днес да ви дам Учение, свързано с възможностите, които получавате, когато чакрите ви са чисти. И абстрактните разсъждения за изчистването на четирите ви нисши тела и чистотата на чакрите ви ще придобият за вас по-практическо звучене.

 

И така, за вашите чакри. Знаете, че имате седем основни чакри, разположени по протежение на гръбначния стълб, и имате също така чакри на тайните лъчи, разположени по дължината на гръбначния стълб, и имате още много чакри, разположени в много части на тялото ви. Знаете, че съществуват всичко 144 чакри.

 

12 чакри предават във вашия свят съвършените Богокачества на 12 космически лъчи и всяко качество носи в себе си още 12 оттенъка или полутона.

 

И когато чакрите ви се отварят като омайни цветя, вие ставате проводник на съвършените Богокачества във вашата физическа действителност.

 

Бог е предвидил предварително всички възможни злоупотреби, които може да допусне човечеството при неправилното използване на Божествената Енергия. Затова, когато използвате тази Божествена Енергия неправилно от гледна точка на Божествения Закон, съществуващ в тази вселена, това преди всичко се отразява върху пропускателната способност на чакрите ви. И Божествената Енергия, постъпваща в телата ви по кристална струна, се ограничава по естествен път. Това е подобно на кран, през който Божествената Енергия, постъпваща във физическия свят, струи, леко се намалява, докато съвсем не се затвори. И вашите възможности да злоупотребявате с Божествената Енергия намаляват.

 

Затова състоянието на съзнанието, присъщо на човечеството на сегашния етап от развитието му, не може да разполага с неограничена Божествена мощ.

 

Защото ако имаше достъп до до безграничния източник на Божествена Енергия, първото, което би направило вашето съзнание, е използването й за удовлетворяване нуждите на егото си. А вие знаете, че е невъзможно да бъдат удовлетворени нуждите на вашето его. Те са безгранични.

 

Затова достъпът до Божествената Енергия за болшинството хора е надеждно закрит.

 

За да получите достъп до Божествената Енергия, вие трябва да тръгнете по Пътя на посвещенията. Този Път заема не един живот. В изключителни случаи и то само за нашите избрани чела (ученици, служители), ние позволяваме този Път да се измине за един живот.

 

Вие получавате тестове или изпитания за всяко Богокачество. И трябва да преминете 12 пъти през всеки такъв тест. Следователно, вие трябва да преминете 144 теста за успешното завършване на посвещенията на 12 основни чакри, което е необходимо за тяхното отваряне.

 

И ако не са повторните тестове, които се налага да преминете заради своята небрежност, бихте могли да постигнете успех в течение само на няколко години.

 

Какво ви носи отварянето на чакрите ви? Защо ви е нужно да се стремите към това?

 

Човек, разполагащ с такъв мощен инструмент като отворените чакри, може да служи неоценимо на света. И главната част на това служене се състои в изчистването на обкръжаващия ви свят от всякакви отрицателни вибрации и негативни енергии.

 

Мощта на чакрите ви е способна да неутрализира съвършено невъобразимо количество лъжливо квалифицирана енергия, с каквато буквално е пропит вашият свят.

 

Когато вие, възлюбени, четете вашите молби или молитви, привличате допълнителна Светлина във вашия свят. Тази Светлина преминава във вашия свят през вашите чакри. Сега си представете колко повече Светлина сте способни да пропуснете във вашия свят, ако чакрите ви са напълно отворени. И доколкото в момента, когато се отварят всичките ви чакри, вие ставате съвършен Будда, тоест достигате в съзнанието си нивото на съзнание на Будда, то вие не можете да допускате даже в мислите си нищо, което би нанесло и най-малка вреда на обкръжаващия ви свят и обкръжаващите ви живи същества.

 

Вие постоянно пребивавате в молитвено състояние на съзнанието. Даже не е нужно да произнасяте думите на молитва, за да пребивавате постоянно в молитвено състояние на съзнанието.

 

Вашите чакри работят понякога даже независимо от съзнанието ви, подобно на прахосмукачка, всмукваща целия боклук от околния свят и пълнят този свят с безукорно чиста Божествена Енергия.

 

Затова, когато чакрите ви са отворени, можете да се обърнете към своето АЗ СЪМ Присъствие и да помолите да насочи енергията от вашите чакри за разрешаването на една или друга ситуация във вашия свят. И ако молбата ви съответства на Закона на Бога, вашето АЗ СЪМ Присъствие само ще управлява работата на чакрите ви и енергията ще бъде насочена към онази конкретна ситуация, за която молите във вашия призив.

 

Вие можете да използвате енергията на гърлената си чакра за своя защита, а също така и за защита на всички онези, които в съответствие с Божествения Закон имате право да защитите.

 

Вие можете да преобразувате карма с помощта на чакрите си, не само своя карма, тъй като по това време вече нямате своя лична карма, а кармата на планетата, на страната. Вие можете да оказвате адресирана (насочена конкретно) помощ на хора, които виждате, че се нуждаят от помощта ви и ви молят да им помогнете.

 

Това са наистина фантастични възможности и действително неоценима помощ на човечеството, която можете да окажете, ако преминете необходимите посвещения за отварянето на вашите чакри.

 

За да стане ясна мощта, която в такъв случай постъпва под ваше разпореждане, ще приведа такъв пример.

 

Десет минути пулсации на централната ви чакра, преобразуваща карма, могат да заменят 400 часа четене на повелите на виолетовия пламък.

 

Това е наистина най-мощният инструмент, възлюбени, и този инструмент е скрит вътре във вас.

 

Целта на днешната беседа беше да разкрия за вас перспективите и възможностите на следващата крачка.

 

Възлюбени, много от вас са готови за тази крачка и мнозина се намират насред пътя към пълното отваряне на чакрите си.

 

Трябва да знаете към какво да се стремите и каква е следващата крачка. Ще получите в свое разпореждане мощ, която напълно е под контрола на вашето АЗ СЪМ Присъствие. И ако се опитате да използвате тази мощ не в съответствие с волята на Бога, чакрите ви няма да пулсират. Но ако все пак намерите начин да заобиколите Космическия Закон и да използвате Божествената Енергия за свои лични цели, чакрите ви ще се затворят и ще ви бъде отказано в обозримото бъдеще да имате достъп до Божествената Енергия.

 

Бог е готов да ви даде най-съвършения инструмент, така необходим ви в това тежко за Земята време. Вземете го. Ползвайте се.

 

И само от вас самите, възлюбени, зависи ще получите ли в свое разпореждане този съвършен инструмент или не.

 

Казвам ви: времето дойде, вие можете да получите този мощен инструмент на Бога.

 

Необходимо ви е само да направите избор и да се устремите по Пътя на посвещенията, да преминете с чест всяко посвещение, което Бог ви позволи да преминете.

 

АЗ СЪМ Ел Мория и до среща на Пътя на посвещенията.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/57moria2904.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Редактиран от neoscanner
Link to comment
Сподели другаде

-= За всички търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

 

http://www.sirius-ru.net/liki/liki%20images/iisus.jpg

 

 

Пътят на посвещение, на който аз обучавам, е Път на пълно смирение на Волята на Бога, пълно отдаване и самопожертване

 

Възлюбеният Иисус

 

22 май 2005

 

АЗ СЪМ Иисус, ваш старши брат и наставник, който дойде чрез този посланик.

 

АЗ СЪМ дойдох за вечния разговор, който ще бъде актуален дотогава, докато не се облечете в свадбена одежда и не се възнесете в Светлина.

 

Дотогава вие ще бъдете постоянно заети с отделяне в съзнанието си на вечното от тленното и на това, което принадлежи на Висшия свят от това, което принадлежи на преходния свят.

 

Вашата действителност ви омотава в облак от илюзии и ви отвлича от работата, за която сте призвани. Обаче колкото и време да блуждаете в илюзорния свят, рано или късно ще настъпи край на вашето странстване. Грешка и заблуждение за много предани търсачи на Истината е да считат, че Пътя към Дома трябва да е постоянно състояние на блаженство и любов. Това е вярно, но то е вярно дотолкова, доколкото нещо може да бъде вярно и истинно във вашия свят.

 

Състоянието на блаженство, радост, любов и умиротворение е признак, че се намирате на верния Път и че сте избрали правилната линия. Но във вашия свят не е лесно да се поддържа непрекъснато равно състояние на духа. Моята днешна цел е да ви дам наставление и да предупредя за възможните неблагоприятни състояния на съзнанието, с които е възможно да се срещнете по вашия Път. Тези състояния няма да бъдат обезателно свидетелство за това, че сте се отклонили от пътя.

 

Това, което се иска от вас винаги, по целия Път, е да правите постоянен анализ и постоянно различаване на вашите състояния.

 

Представете си, че действително се движите в Пътя и отначало вървите във време, когато слънцето свети, безветрено е и всичко наоколо благоухае и цъфти. Вие може да разглеждате това като верен знак по вашия Път. И изведнъж, неизвестно откъде, се появяват облаци, вятър, гърми мълния. Всичко това не означава обезателно, че сте се отклонили от Пътя. Вие, както и преди се движите във вярното направление, независимо, че външните обстоятелства са се променили и настроението ви се е променило със смяната на времето.

 

Точно така и вие може да изпитвате в живота си най-възвишени състояния на съзнанието. Може да се намирате на върха на блаженството. И изведнъж съвършено безпричинно състоянието ви може да се влоши. Ни в клин ни в ръкав вие изпитвате безпричинна тъга, униние, чувство на безсмисленост на съществуването ви и неверие.

 

Не винаги, възлюбени, подобни признаци са знак за това, че сте се отклонили от Пътя. Просто минава време и започвате да преминавате тестове, изпитания. Вие сте чували за школата на мистериите на Господ Майтрейя, вие сте чували за школите за посвещения, които са съществували във всички времена.

 

Ако движението към Бога бе постоянно състояние на блаженство и благодат, то за какво биха били нужни тези школи за посвещения.

 

И защо въобще са нужни посвещения?

 

Вътре във вас има двама човека. Единият човек е смъртен, а другият – безсмъртен. Тези двама човека така са се преплели за милионите години съществувания на планетата Земя, че се изисква прилагането на значителни усилия, за да отделите тези двамата един от друг. На единият от тях се полага да остане на Земята и да се върне в Земята, от която е бил взет. На другия предстои да продължи съществуването си в другия, Висш план на битието.

 

Когато започнете в себе си процес на отделяне на тези два човека един от друг, процес на разделяне преди всичко във вашето съзнание, осъществяването на това разделяне става доста трудно. Налага се да се реже буквално на живо. Вие сте свикнали да се отъждествявате с индивида, който виждате пред себе си в огледалото. На практика всички степени на посвещения, които преминавате, са насочени именно към това да ви помогнат да се избавите от отъждествяването си с вашето изображение в огледалото. Ето защо казват, ако искате да видите врага си, идете пред огледалото и погледнете в него.

 

Действително всичко това, което сте разглеждали в продължение на много животи като своя индивидуалност, фактически не сте вие, то представлява тази част от вас, от която трябва да се откажете, с която трябва да престанете да се отъждествявате.

 

Това във вас, което се съпротивлява на процеса на свикване с новата индивидуалност ще се издигне от глъбините на вашето същество, от вашето безсъзнателно, от вашето подсъзнание и ще протестира. Във външното си съзнание вие може да не разберете докрай причината за вашето униние, вашето отчаяние и вашето състояние на крайна потиснатост и безизходност.

 

Трудно е да се анализира какви енергии са се активизирали във вашите четири низши тела в съответствие с този космически срок, който настъпи. Но тези енергии са вашата нереална част. Задачата на всеки тест, възлюбени, се състои в това да си спомните, че вие сте само ученик, стъпил на пътеката и сдавате поредния изпит. Колкото и да не ви се струва реално вашето състояние, трябва да помните, че това е само тест.

 

Колкото повече външното ви съзнание се съпротивлява на разделянето с тази енергия, която се е активизирала във вас, толкова по продължителен и нескончаем ще бъде вашият тест.

 

Най напредналите ученици винаги помнят, че Бог има право да ги изпитва и да дава като че ли най-непоносимите състояния на съзнанието. И в минути на най-високо напрежение на своите сили, когато изглежда никога повече няма да свети слънцето, те подхождат към олтара и казват в сърцето си: “Господи, аз знам, че това мое състояние не е реално. Аз знам, Господи, че това е само тест. Аз съм готов, Господи, да издържа всички изпитания, които Ти ми изпращаш. И аз ще се старая да направя това. Ти си в правото си да ми даваш всякакви изпитания, Господи. И аз Ти благодаря за всички изпитания, които Ти ми изпращаш. Защото аз знам, че Ти ме обичаш и се грижиш за мен. Моля те, Господи, помогни ми да издържа това изпитание и да го премина докрай”.

 

Всички тестове се дават в едно качество – да се разделите със своята нереална част преди всичко в съзнанието си.

 

Благодарение на безграничната милост на Небесата, вие имате възможност да преминавате своите тестове, изпитания и да сдавате своите изпити без да се отделяте от обикновения живот. Вие продължавате да живеете своя обикновен живот, но ако изразите на вътрешните нива желание да преминете посвещение, намирайки се в обикновения живот, такава възможност ще ви бъде предоставена. Независимо от това дали сте осведомени за вашата молба във външното си съзнание или не. Затова аз идвам днес, за да обясня на онези от вас, които изпитват безпричинни мрачни състояния и различни психологически проблеми причината за това състояние.

 

Да, възлюбени, вие сте избрали да преминете обучение в училището на посвещенията, без да се откъсвате от нормалния живот. Вие сте избрали ускорен Път. Душата ви е пожелала да премине посвещения в този живот, за да не чака следващите посвещения и подходящи условия за пребиваване в школата на мистериите някъде в тишина и отдалеченост от шумните пътища на съвременната цивилизация.

 

Този път на посвещенията, Розовия Път, е Пътя, който всички вие трябва да преминете. Аз не зная друг път. Отделянето на вашата реална част от вашата нереална част винаги се съпровожда с много болезнени и неприятни преживявания. Продължителността и тежестта на подобни състояния, ще зависи от степента на съпротивление на нереалната ви част. Всичко ще се определя, възлюбени, доколко силно е вашето его.

 

Вие знаете, че аз успях да се разделя с нереалната си част за 40 дни, когато бях в пустинята. Обаче вие знаете, че след това последва моето служене, и преображение, и разпятие, и възкръсване, и възнасяне.

 

Докато се намирате във физическия план на планетата Земя вие постоянно ще преминавате изпитания и тестове. И ако се разделите с нереалната си част вие няма да можете просто да махнете с ръка на цялото останало човечество и да се скриете на топло местенце някъде на Небесата.

 

Не се надявайте, възлюбени, че с вашето възнасяне ще завърши развитието ви, напрежението, работата и отговорността ви. Всичко едва започва. Колкото са по-големи способностите ви, толкова по-голямо натоварване ще вземете върху себе си, и толкова по-голямо служене ще вършите.

 

Трябва да заобичате напрежението. Трябва да заобичате служенето.

 

Най-висшата форма на вашата Любов ще бъде състраданието към цялото човечество, към всички живи същества и вие ще бъдете готов да се пожертвате заради спасението на цялото човечество. Вие ще бъдете готов да принесете в жертва всичкото си време, всичките си достижения и всички свои тела.

 

Пътят на посвещението, на който аз обучавам е Път на пълно смирение пред Волята на Бога, на пълно себеотдаване и саможертва.

 

Няма друг Път, възлюбени и нашата задача е да ви насочим към този Път и да ви окажем всичката искана помощ.

 

АЗ СЪМ Иисус и аз говорих с най-висшата Любов към всеки от вас.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/80isus2205.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

-= За всички търсещи и преоткрили Пътя (на Истината към Живота безконечен) в своите сърца... =-

 

 

http://www.sirius-ru.net/liki/liki%20images/gautama_budda.jpg

 

 

Ние търпеливо чакаме вашето пробуждане и вашата готовност

 

Гаутама Буда

 

4 юни

 

АЗ СЪМ Гаутама Буда, дошъл отново при вас.

 

Най-важното на всяка човешка индивидуалност е съзнанието. Вашето съзнание е това, което ви надживява, такива, каквито сте сега. Вашето съзнание ще съществува във Висшите светове. Затова единственото, заради което има смисъл да съществувате във вашият свят, е да развивате съзнанието си. Трябва да различавате интелекта от съзнанието. Трябва да различавате вашите навици и способности от вашето съзнание.

 

Има низша част на съзнанието ви, която пази навиците и опита, които са ви необходими, за да поддържате съществуването си във физическият свят. Има и по-Висша част на вашето съзнание, която ви е необходима, за да поддържа съществуването ви в тънките светове.

 

И тази част от вашето съзнание се нуждае от развитие. Например, вие не можете да седнете зад кормилото на самолет и да полетите. За да може да го направите трябва да преминете обучение и да получите представа как се управлява самолет. Едва след това ще можете да излетите. По същия начин, частта от вашето съзнание, необходима ви за пребиваване във фините светове, се нуждае от обучение и натрупването на опит.

 

Трудността се заключава в това, че вие трябва си изработите навици за пребиваване в свят, за който не можете да добиете представа с помощта на физическите си сетивни органи. Те имат ограничен диапазон на възприемане на действителността. Вие можете да усещате само това, което вибрира с низки честоти, съответстващи на материалния свят. Обаче във вас е заложен огромен потенциал. Диапазонът на вашите възприятия може да бъде разширен и сега. Много хора виждат това, което други не виждат. Границата, която разделя по-тънките светове от вашия физически свят постепенно се размива. Вашата чувствителност за възприемане на по-фините светове е подтисната от обкръжаващата ви обстановка. Постоянното пребиваване сред маса хора и постоянното заглушаване от включени високоговорители, понижава вашите вибрации и не ви позволява да разширите диапазона на своите възприятия.

 

Човешкият организъм като потенциал съдържа всички необходими инструменти и органи за възприемане, позволяващи ви да се намирате в фините светове и да възприемате фините светове. И само условията на пребиваване на Земята ви пречат още сега да виждате и чувате Възнесените Учители, да общувате с Владиците.

 

Затова в днешно време са необходими значителни усилия, за да се установи такава връзка. Необходимо е много силно ограничение, което трябва да си наложите, за да постигнете контакт с Възнесените Учители. И преди всичко, това се касае за връзките с хора и изключване на всяко влияние на средствата за масова информация.

 

И колкото по-близо се намирате до природата, толкова по-лесно е да установите такава връзка. Разликата между нашите светове се състои в нивото на вибрации. Затова възвишавайки своите вибрации, вие автоматически, почти неизбежно получавате способност да общувате с нашият свят.

 

По същество, всеки човек, намиращ се сега във въплъщение, е способен като потенциал да установи връзка с Възнесените Учители.

 

Но за да се състои нашето общуване, е необходимо да пожертвате прекалено много от това, което се намира във вашия свят.

 

Необходимо е много внимателно да подхождате към кръга на вашето общуване, към всеки ваш контакт.

 

Трябва да изключите всичко, което може да ви оказва влияние, и което принадлежи към масовата култура на вашия свят.

 

Значение има всичко. Дори и вибрацията на храната, с която се храните. Не сте ли се замисляли, че когато човек готви, той насища храната със своите енергии? И ако човекът, който приготвя храната, не се отличава с чистота на мислите си, то вие с всяко хранене с приготвена от него храна, насищате организма си с некачествените енергии, съдържащи се в храната. Като начален етап, можете да благославяте храната преди да започнете да се храните, за да я очистите от отрицателните енергии. В следващите етапи от вашето развитие ще ви се наложи да се откажете напълно от храна приготвена от непознати ви хора и дори е възможно да преминете на храна приготвена от вас. Когато достигнете до определена степен на чистота, позволяваща да общувате с Възнесените Учители, вие можете да се отровите от храна, съдържаща некачествени вибрации, независимо, че тази храна е прясно приготвена и по всички чисто физически параметри би трябвало да не може да ви причини вреда.

 

Затова хората, решили сериозно да тръгнат по духовния път, трябва много внимателно да се грижат за своето обкръжение във физическия свят.

 

Разбира се, идеално би било такива духовно развити хора да живеят в отделни общини, далеч от цивилизацията. И с времето такива духовни центрове ще бъдат създадени и ще получат голямо развитие.

 

Няма никакви препоръки как да подреждате своя живот, освен общите препоръки, които даваме. А как ще използвате нашите препоръки във вашият конкретен живот, трябва да решите сами. Винаги помнете, че не трябва да се насилвате в нищо. Истинското еволюционно развитие по Божествените Закони не изисква никаква принуда и никакво насилие нито от страна на други хора, нито от ваша страна.

 

Ако не сте готови да започнете по-високия етап, то не бива да се заставяте да изпълнявате тези ограничения, които не можете да поемете, поради неподготвеността на вашето съзнание. Вие трябва да знаете, към какво трябва да се стремите, но не трябва да се насилвате.

 

Ако имате някакво вътрешно несъвършенство, което ви възпрепятства да се издигнете на следващата степен, само факта, че сте осъзнали, че това несъвършенство присъства във вас, се явява гаранция, че рано или късно ще се избавите него.

 

Ако върху тенджерата ви се е образувало петно, възможно е то да не се изчисти от първия път. Но ако всеки ден се опитвате да го чистите, то рано или късно ще почистите тенджерата.

 

Точно същия принцип действа и при промяната на вашето съзнание. Вие променяте съзнанието си постоянно, по време на целия си живот. Главното е да знаете към какво да се стремите и да имате всекидневна устременост.

 

Разберете, че всички вие се намирате на различни степени на развитие. Затова нещо, което се отдава на някого много лесно, за други същото нещо е непостижима задача. И могат да преминат още много животи преди човек да се изкачи на следващото стъпало от развитието на своето съзнание.

 

Земята предоставя възможност за развитие на индивиди, намиращи се на много различни стадии от развитие на съзнанието.

 

И ако човек не е готов поради нивото на развитие на съзнанието си за общуване с Възнесените Учители, то например, тези диктовки ще бъдат за него напълно неразбираеми и скучни. Той няма да може да усети никаква полза за себе си от четенето им. Както и ако човек се намира на много високо ниво на духовно развитие тези диктовки няма да му дадат нищо ново.

 

Но има хора, които очакват всяка нова диктовка и усещат, как с всяка диктовка в тяхната аура се влива поток Божествена Енергия.

 

Трябва да бъдем много търпеливи. Трябва да бъдем много обичащи и състрадателни по отношение на хората, които не са способни да възприемат в своето съзнание тънките вибрации, които се съдържат в даваните диктовки.

 

Ще дойде време и те също ще могат да усетят ласкавата и любеща енергия, която ви даваме.

 

Истинският градинар никога не принуждава розата да цъфне. Ще дойде времето и пъпката ще се разтвори да посрещне ласкавите лъчи на Слънцето и новия ден.

 

Затова ние търпеливо чакаме вашето пробуждане и вашата готовност. И само ви изпращаме нежните лъчи на нашата Любов и нашата благословия на вашето същество във вашия свят.

 

Вашето съзнание е като пъпката на роза, готова да разцъфти. И аз замлъквам предвкусвайки, как в тишината ще се разтвори цвета на вашето съзнание и всичко наоколо ще се изпълни с аромата на вашето благоухание.

 

АЗ СЪМ Гаутама Буда.

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/93budda0406.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

Позволете да ви припомня, обични, за по-особения статус на днешния ден...

 

http://www.sirius-ru.net/liki/liki%20images/suria.jpg

 

За възможността да се облекчи кармата за следващия месец и писмата до Кармичното Ръководство

 

Възлюбеният Сурия

 

23 юни 2005

 

Аз съм Сурия, дошъл при вас в този ден чрез моя посланик.

 

Днес е ден, в който можете да приложите своите молитвени усилия и да насочите енергията на молитвата за преобразуване на кармата за следващия месец. Ще ви бъде дадено точно толкова от това, за което молите колкото позволява чистотата на вашето сърце, искреността ви и доколкото позволява Законът за кармата.

 

Затова ви препоръчвам да не мързелувате, а да работите в този ден. Можете дори да посветите цялата си работа, която ще извършвате през деня за преобразуване на кармата. Представете си докато миете съдовете или почиствате жилището си, че премахвате всички кармични наслоения от миналото от всичко до което се докосва вашата ръка.

 

Водата е помощник.

 

Можете да продължите експеримента и да го пренесете в менталната плоскост. Представете си, че вземате кърпа и изчиствате всички ваши нечисти мисли, които някога са ви навестявали. След това преминете в астралния план и почистете всички наслоени отрицателни чувства.

 

Представете си, че извършвате генерално почистване на всичките си тела.

 

Можете да си представите как хващате менталното и астралното си тяло, сваляте ги като дреха и изтръсквате от тях всичкия прах от несъвършени мисли и чувства.

 

Въздухът е ваш помощник.

 

Можете да изложите тялото си на лъчите на яркото лятно слънце за може то да преобразува следите на вашата карма.

 

Слънцето е ваш помощник.

 

Можете да си представите виолетов пламък проникващ през всичките ви тела и изгарящ всичко, което не е от Бога в четирите ви нисши тела.

 

Пламъкът е ваш помощник.

 

В този ден започва заседание на Кармичното Управление на Земята. Можете да се обърнете към Кармичното Ръководство с писма и молби. Вашата работа е да помолите за помощ. Работа на Кармичното Управление е да разгледа молбата ви и да ви окаже помощта, която може да ви даде космическото милосърдие. Помолете ангелите да доставят писмото ви по предназначение, не забравяйте да поставите името и фамилията си, датата и след това да изгорите писмото. Ако си оставите копие на писмото, ще можете след известно време да откриете, че голяма част, ако не и всичко, от това за което сте помолили Кармичното Управление се е изпълнило.

 

Бремето на кармата, висящо над човечеството е твърде голямо и Възнесените Учители използуват буквално всяка предоставяща се възможност да помогнат на вас, хората въплътени на Земята. Не пренебрегвайте дарените ви милости и възможности.

 

Космическият Закон не ни позволява да се намесваме във вашата карма, ако вие не ни помолите за такава намеса. Но веднага щом зовът е произнесен, той е чут. Възнесените Учители са готови да ви окажат цялата възможна помощ.

 

Но не трябва изцяло да разчитате на Възнесените Учители. Ако човек помоли веднъж, за да му помогнем да се избави от тежка карма надвиснала над него, например карма от аборт, ние помагаме. Обаче, ако след известно време този човек извърши същата постъпка, за Възнесените Учители ще бъде значително по-трудно да окажат помощ.

 

Затова винаги, когато молите за помощ да бъдете избавени от последствията от неправилни ваши действия в миналото, вие трябва напълно съзнателно да поемете задължение да не повтаряте тези постъпки в живота си, които са довели до създаването на карма.

 

Ако ви е трудно да държите постоянно в главата си поетото задължение да не творите карма, вземете празен лист хартия и напишете върху него всичко негативно, което знаете за себе си и от което бихте искали да се избавите. Всеки път, когато пристъпвате към молитвения си ритуал, насочете енергията на молитвата за разтваряне на тези енергии, които се намират в четирите ви нисши тела и които са легнали като тежко бреме върху телата ви именно поради извършените от вас в миналото тежки постъпки. Ако знанието за Закона за кармата и Закона за възмездието беше широко разпространено сред хората на Земята и особено сред младежта, би могло да бъдат предотвратени много постъпки на хората, които те извършват поради своето невежество.

 

Познаването на Закона за кармата е първата необходима крачка, която е необходима на всеки индивид, за да не греши и да действа в живота си като се ръководи от Божествените принципи.

 

Затова основна задача на всеки от вас в най-близко време е да се запознаят колкото е възможно повече хора със Закона за кармата или възмездието. Най-доброто ще бъде личният пример, който ще дадете на вашето дете, на семейството си, на вашите колеги в работата.

 

Отрицателната енергия не може да изчезне сама по себе си, но енергията на вашите молитви може да разтвори отрицателната карма, точно както ако визуализирате по начина, който описах в началото на днешната ни беседа. А енергията на благата карма, която създавате с правилните си действия може да бъде насочена по ваша молба за облекчаване на кармичното бреме и за да може изчистването на кармата да премине по най-лекия за вас начин.

 

Вие трябва да изчиствате кармата от неправилните си постъпки, но можете да отработите тази карма например като паднете и получите счупване или просто да се разминете с леко натъртване или синини.

 

Затова ви препоръчвам да се обърнете с молба към Кармичното Управление днес или в близките дни. Можете също така да укажете в писмото си, че вие конкретно се задължавате да работите за това енергията на благите ви постъпки да бъде насочена за облекчаване на кармичното ви бреме.

 

Това може да бъде поемане от вас на задължение за четене на определен брой молитви или Розарии в продължение на определен период от време. Това може да бъде също така поемане на задължение за помагане на нуждаещите се или немощните.

 

Поемайте върху себе си само тези задължения, за които със сигурност знаете, че изпълнението им е по вашите възможности. Защото ако поемете твърде големи задължения с надежда да изчистите колкото е възможно повече карма, няма да можете да се справите с натоварването. Тъй като, не забравяйте, ще ви се наложи да преминавате тестове в живота си и да поддържате най-високо състояние на съзнанието си независимо от всички препятствия и жизнени неуредици, с които ще ви се наложи да се сблъскате.

 

Отрицателните вибрации, раздразнението, което може да изпитате, ако не се справите с поетите върху себе си задължения, могат да задраскат положителния ефект от правилните ви постъпки и действия.

 

Задачата ви не е в това на трупате грешки и след това да се молите за греховете си. Задачата ви се състои в това да не творите нова карма. Старата карма, така или иначе ви предстои да отработите под някаква форма. Затова следете внимателно да не създавате нова карма.

 

Днешната беседа беше много полезна, защото ви даде в ръцете инструменти, които при правилното им използуване ще бъдат залог за успешното ви придвижване по Пътя.

 

Помнете, че нереалната част от вас, вашето его ще намери всяка възможност да ви насочи по лъжлив път, ще ви убеждава в това, че молитвите и писмата не действат. Ще ви убеждава, че днес сте много изморени и можете да си позволите да се отпуснете и да не изпълните поетите задължения.

 

Вие сте създавали кармата си в продължение на милиони години, в течение на многобройни прераждания. Нима имате желание да се избавите от кармата си мигновено?

 

Ако Законът позволяваше да изпитате последствията от мигновеното връщане на кармата ви, тогава нито един човек не би издържал и частица от секундата на налегналата ви отрицателна енергия. Тя буквално би унищожила вас и всичките ви тела. Затова Законът за кармата ви връща изпълнението на кармичните дългове постепенно, в продължение на значителен период от време. И помощта, за която молите не може да ви бъде оказана мигновено. За да ви се окаже помощ е необходимо време и времето ще бъде различно в зависимост от тежестта на кармата, съдържанието на молбата ви и поетите от вас задължения.

 

Срокът за оказване на помощ може да бъде различен и заема период от шест месеца до дванадесет години.

 

Затова се настройте за ежедневна работа. Чудесата във вашия живот са възможни, но вие сами създавате предпоставки те да се случват като създавате ежедневно блага карма.

 

АЗ СЪМ Сурия

 

Източник на информацията: http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/112suria2306.htm

 

Допълнително информация може да получите и от тук:

http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/116moria2706.htm

http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/116moria2706.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

 

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Качеството изменение на съзнанието е най-важното в сегашния исторически период

 

Господ Майтрейя

13 септември 2006г

 

АЗ СЪМ Майтрейя, дошъл отново!

 

АЗ СЪМ дойдох, за да приветствам, както винаги, човечеството на Земята и да изразя към вас цялата своя Любов и подкрепата, която Небесата са готови да ви окажат в сегашния момент и която винаги ви оказват, независимо от вашето упорство да отстоявате някои свои недостатъци и несъвършенства.

 

Вие сте деца и както всички деца в преходна възраст, вие изпитвате своите трудности. Няма нищо страшно, няма да мине много време и ще се промените, и ще си спомняте за тази преходна възраст с неловкост и смущение.

 

Вижте, само преди няколко столетия, когато ние идвахме и действахме чрез хората на Земята, тези хора бяха подложени на преследване, екзекутираха ги и ги горяха на клада. Колко се промени времето! Аз ви казвам, че времето е ускорено до почти пределна скорост. И е трудно да се постигне по-голямо ускорение на изменение на съзнанието във вашия физически свят. Това е свързано със самите характеристики на вашия свят.

 

Дойдох да ви уверя, че от моето ниво аз виждам като пламък, устремен нагоре всеки, който продължава устрема си по Пътя на Посвещенията и прави това със завидно упорство и постоянство, независимо от срещаните трудности и неудачи. Аз ви различавам и ви оказвам цялата възможна помощ по първия ваш зов. Не винаги обстоятелствата във вашия живот и рождения ви хороскоп ми позволяват бързо да ви окажа помощ, но в степента, в която позволява Космическият Закон, аз винаги оказвам помощ. Това е обусловено от факта, че досега единици са тези, които съхраняват своята преданост на Братството. И ако се запалват и устремяват милиони, то само единици са способни да поддържат горенето на пламъка в своето сърце от година в година, в продължение на значителен период от време и още по-малко са тези, които са способни целенасочено и осъзнато да действат в съответствие с нашите поръчения.

 

Сега аз съм готов да ви дам още малко информация, която се отнася до взаимоотношенията ви с вашата Висша част. Съвсем неотдавна беше дадено ново послание от Висшия Космически Съвет, което е свързано с особена милост за планетата Земя. И сега на онези от вас, които проявите нужния всекидневен устрем, ще ви бъде оказана помощ в установяване на връзка с вашата Висша част. За това вие трябва да напишете писмо до Кармичното Ръководство и да помолите, в съответствие с Космическия Закон, да ви бъде оказана милост и временно да бъде спряно слизането на кармата, която ви пречи да установите връзка с вашата Висша част.

 

Разбрахте ли, възлюбени? Това не означава, че на всички ще бъде спряно слизането на кармата. Не, става дума само за онези индивиди, които почти са достигнали необходимото ниво за достигане на връзка с Висшата им част, но им пречи някаква стара карма или енергия, някакво неотработено качество. В този случай на вас ще ви бъде оказана милост и слизането на кармата в тази част - спряно, за да можете да установите връзка с вашата Висша част. Ще усетите тази връзка и в бъдеще ще се ръководите от вашия опит и вашите усещания. И когато слизането на кармата бъде възстановено, вече нищо няма да ви пречи да установите отново и да поддържате връзката си с вашата Висша част, и чрез тази връзка да установите връзка със всички Възнесени Учители и, възможно е, лично с мен. Защото сега аз съм Владиката, който подготвя своето идване на Земята и аз се стремя да работя със всеки, който проявява нужното усилие и устрем.

 

Сега трябва да ви кажа за главното, което се случи в последно време и не беше осветено в нашите предишни послания.

 

Трябва да ви кажа, че усилията на хората, които се занимават с разпространението на посланията, давани от нас чрез този посланик, не бяха напразни и ситуацията на Земята се развива по най-благоприятния начин. Това не означава, че няма да има катаклизми и катастрофи, това означава само, че общият ход на еволюцията на човечеството е взет от нас под усилен контрол и сега ние сме способни напълно да контролираме ситуацията на планетата Земя. Аз се радвам, че вашите усилия бяха толкова ефективни. А представете си, ако нашите послания бяха станали достъпни за голямата част от населението на планетата Земя? Какво би станало?

 

Аз ще ви кажа какво ще стане. Изменението на съзнанието дори на един процент от човечеството на Земята е способно напълно да промени хода на еволюцията на планетата. А изменението на съзнанието на половината население на Земята може мълниеносно да пренесе планетата на следващото еволюционно ниво. И ние ще бъдем принудени да задържаме процеса на изменения, за да могат вашите физически тела да издържат такова мълниеносно изменение. Защото на вас ви предстои още известно време да пребивавате във вашите физически тела, за да отработите напълно кармата, която сте създали на физическия план. А след това ще се разделите с вашите физически тела и ще съществувате в по-финия свят. И това ще стане, и към това следва да се стремите.

 

Моето присъствие на планетата Земя, както никога досега е толкова голямо, благодарение на нашата връзка, на вашия устрем към мен и благодарение на това, че вие сте способни да се променяте.

 

Качеството изменение на съзнанието е най-важното в сегашния исторически период. И онези от вас, които в голяма степен са овладели това качество разбират, че в действителност само това качество е достатъчно, за да се промени целия свят.

 

Но за да овладеете качеството изменение на съзнанието, ви е необходима безусловна Любов и Божествено търпение и търпимост към всичко, което още не е съвършено.

 

Аз ви пожелавам да преодолеете в себе си всичко, което не е от Бога колкото може по-бързо и желая да се срещна с всеки от вас, който мъжествено преодолее всички трудности и препятствия в живота си и да му стисна ръката.

 

И така, до скоро!

 

АЗ СЪМ Майтрейя!

 

 

Източник: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/68maitr130906.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

Аз дойдох да затвърдя във вашето съзнание радостта, устрема и победата

 

Господ Майтрейя

 

9 октомври 2006г

 

 

 

АЗ СЪМ Майтрейя, отново дошъл чрез моя посланик. АЗ СЪМ дойдох, за да дам поредното послание на хората на Земята. Както винаги, бих искал да кажа много неща, но ще се наложи да се съсредоточа върху най-главното, върху това, което не търпи отлагане и за което е необходимо да се съобщи, без да се чака поредния цикъл диктовки. И така аз дойдох да ви съобщя нова информация, за да можете по новому да погледнете на това, което беше казано по-рано и да преразгледате някои свои възгледи и стереотипи. Днешната информация засяга преди всичко измененията, които с ускорени темпове продължават да се извършват в съзнанието на хората. Ние се радваме, че темповете на тези изменения се ускориха дотолкова, че най-накрая дойде времето, когато можем с увереност да констатираме, че измененията на Земята стават по един благоприятен от гледна точка на еволюцията начин. Тези изменения стават във всички сфери на дейността. И особено трябва да кажа, че се ускори процесът на изменение в съзнанието на народите, населяващи Русия и страните, в които се четат посланията, които даваме чрез нашия посланик. Аз се радвам и Възнесените Учители се радват, че човечеството навлиза в зоната на устойчиво развитие и никакви външни обстоятелства вече не могат да ни възпрепятстват в изпълнението на нашите планове. След като световете се докоснаха, процесът на тяхното взаимно проникване се ускори и вече нищо не може да попречи на ставащите промени. Аз се радвам, че се намериха достатъчно на брой хора във въплъщение, които откликнаха на нашите обръщения и поеха върху себе си бремето на безкористното служене на човечеството на Земята. Вашите отряди се попълват ежедневно. Разбира се, има и такива, които позволиха на съмнението да завладее съзнанието им и загубиха много от това, което беше завоювано с тежък труд. Но не всичко е загубено, защото отстъпленията и съмненията са неизбежни във вашия свят. Защото вашият свят винаги се е развивал вълнообразно. Не позволявайте на отрицателните състояния да завладяват съзнанието ви. Аз разбирам, че смяната на годишното време и настъпването на навъсените есенни дни, когато слънцето е рядък гост, на вас ви е трудно да запазвате съзнанието си на висота. Затова дойдох днес да ви поободря и да ви дам послание, което утвърждава достигнатия прогрес. И вашият прогрес толкова явно се набива в очи, че само най-скептичните хора могат да продължават да си дават вид, че няма никакви изменения. Аз дойдох да затвърдя във вашето съзнание радостта, устрема и победата, която е неизбежна и която ви очаква в недалечното бъдеще. Продължавайте в същия дух!

 

Аз съм щастлив, че успях да доведа Божествената Истина до толкова много човешки индивиди, намиращи се във въплъщение в това сложно и съдбоносно време. И съм щастлив, че мнозина от вас се събудиха от дългия сън, в който пребиваваха не едно въплъщение. Настъпи часът и за Земята се отвори космическата възможност, предначертана от пророците на миналото. И тази възможност няма да закъснее да се появи в проявения свят. Наблюдавайте всички обстоятелства, които се променят около вас. Не се уморявайте да отбелязвате във вашите дневници всички изменения, които се случват. Защото никога досега не е имало такива чудеса, които стават все по-очевидни и по-очевидни. И аз няма да се учудя, когато ръководителите на много страни по света скоро започнат да изграждат политиката в своите страни в съответствие с Космическия Закон. Те просто няма да могат да ръководят по старому и да ползват старите прийоми на управление, защото съзнанието на масите е променено и изисква от всички институции на властта да се настроят към измененото съзнание на хората.

 

Поколението, което сега навлиза в живота, се нуждае от особена грижа и опека. Защото именно на това поколение предстои да върши делата на Бога в най-близко обозримо бъдеще. Не се бойте от промените нито във вашия живот, нито в ситуацията в света. Нищо не може да ви застраши, ако се държите както трябва и изпълнявате Закона като трябва. Никакви катастрофи и катаклизми не са страшни за онези, които предано служат на Бога, който е в целия Живот, във всяка частичка от Живота.

 

Бях радостен да изразя в това послание моя собствен възторг и да отдам дължимото на усилията, които вие полагате всеки ден.

 

А сега бих искал да дам още една кратка информация и тя се отнася до събитията от така наречения Преход, който мнозина чакат и за който мнозина се готвят. Никога не трябва да подхождате твърде сериозно към каквито и да са пророчества и каквито и да са предстоящи катастрофи. Защото много пророчества са били дадени, но не са се сбъднали, а други пророчества, които не са били дадени, са се случили. Аз ви препоръчвам да се настроите към настоящето и да улавяте всеки миг от живота си, като нещо ценно за векове. Действително в Божествения свят не съществува нищо, освен вечното „сега”. И това „сега” вие формирате в съзнанието си. Никога не трябва да отделяте твърде много внимание на това, което вече се е случило и на това, което още не се е случило. Само вашата настройка във всеки момент от живота ви формира бъдещето, което ви очаква. Затова, съсредоточете се върху това, да изпълните всеки миг от живота си с радост, любов, топлина и щастие. Защото вие самите сте творци на своето щастие и самите вие сте творци на своето бъдеще.

 

Ние идваме, за да дадем Учение, но вие и единствено вие можете да извършите промените на своята планета, когато попивате в себе си това Учение и ставате Негов носител за онези милиони, които още не са се събудили.

 

Аз се радвам, че за мнозина настъпва време за пробуждане и се радвам, че мога просто ей така, да дойда и да споделя с вас моето състояние и моето настроение. Ще бъда още по-щастлив, ако успея да предам моето състояние на колкото е възможно повече хора, намиращи се във въплъщение.

 

Радвам се на нашата нова среща и както винаги, малко ми е мъчно да се разделим.

 

До нови срещи, скъпи приятели!

 

АЗ СЪМ Майтрейя!

 

Източник: http://www.sirius-bg.iskri.net/dict4/69maitr091006.htm

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлината в Ума на Бога

Нека светлина струи в умовете на хората.

Нека Светлината слезе на Земята.

 

От извора на Любовта в Сърцето на Бога

Нека любов струи в сърцата на хората.

Нека Христос се завърне на Земята.

 

От центъра, където е позната Волята на Бога,

Нека цел ръководи малките човешки воли.

Целта, която Учителите знаят и на която служат.

 

От центъра, който наричаме човешки род,

Нека се осъществи Планът

на Светлината и Любовта.

И нека той запечата вратата,

зад която обитава злото.

 

Нека Светлината, Любовта и Силата

възстановят Плана на Земята.

Редактиран от baby_face
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...