Jump to content

Препоръчан пост

Всъшност изникна нещо, на този http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=547644 лаптоп му смениха процесора и въпроса ми е дали с този процесор могат да се поддържат компонентите + 4GB 1600 Mhz допълнително към дадените ?

Link to comment
Сподели другаде

Ще си позволя да отговоря от името на колегата.

Не съм сигурен какво Вие разбирате под производителност на процесора и поддържани компоненти!

Производителността на даден процесор зависи освен от броя на ядрата и от много други неща. Кеш, тактова честота, шини за данни, производствен процес, поддържан Instruction Set, който има значение за приложения, които използват например SSE и много други. Но освен това, не може да се каже, че един двуядрен процесор ще бъде твърдо по-бърз от едноядрен. Това зависи от съответните приложения и от това, дали могат да се възползват от многоядрени процесори! 

Ще дам следния пример-написал съм приложение, което смята едни неща няколко милиона пъти и усреднява постигнатите резултати. Ако приложението, което съм писал не е проектирано да се възползва от много ядра, ще е почти без значение постигнатото време от това, колко ядра и thread-а има съответния процесор, на който се пуска. Много по-голямо значение биха имали тактовата честота и чистата производителност на ядро.

 

Производителността на процесора няма нищо общо с максималната адресируема РАМ памет от процесора и поддържаните компоненти. На практика производителността няма абсолютно никакво значение, върху това дали е вкарана поддръжка на DDR3 памет или PCI-E 2 например! В случая на 2020m, максималната памет, която може да се адресира от процесора в зависимост от типа на самата памет е 32 GB, така че трудно ще бъде постигнат този лимит!

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

as9993 , не можеш да ме обедиш да си взема едноядрен процесор, по простата причина че като отвориш някоя нова игра и си оставил на бакграунда друга програма, при командата алт и таб ще си чакаш доста повече време от двуядрения. Като цяло двуядрените процесори са по-добри при извършване на повече от едно действия на веднъж, а тъй като аз правя винаги по няколко процеса за мен двуядрен би бил по-полезен. 

Link to comment
Сподели другаде

Моето мнение беше свързано с това, че Вие бъркахте производителността на един процесор с поддържаните компоненти от системата! Което на практика няма нищо общо! 

Естествено, че при игрите и останалите модерни приложения, а и в ежедневието, един двуядрен или n-ядрен процесор, където n може и да не е четно число, ще е "по-бърз" и по-добро решение в сравнение с едноядрен такъв. Аз бях дал една хипотетична ситуация, при която не винаги може да се види предимството на многото ядра, както бях обяснил в предишния ми пост.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...