Jump to content

Препоръчан пост

Ами в този ценови клас, трудно може да се говори за лаптоп, който да става за игри (по-нови). В този ред на мисли, можеш да се насочиш към серията Alienware, която е общо взето доста над 1000 лева. За сума до 1000 лева можеш да си вземеш бюджетна машинка за интернет, офис и т.н.

Link to comment
Сподели другаде

Едно предложение от мен : Acer Aspire E1-571G i5-3230M + 4GB рам.

Аз имам Acer Aspire 5750G който е малко по-зле от този и ми върви всичко, макар и не на максимално, но това е заради 3-те ми Gb рам! Колкото до рамта, която е 4 Gb можеш да си сложеш 2 платки по 4 Gb и ще ти излезе общо към 1100-1200лв :)

Link to comment
Сподели другаде

Твърде далеч съм от мисълта, че този лаптоп става дори и за average level gaming, поради посредствената видеокарта, с която разполага. Голяма част от новите игрови заглавия има вероятност да не достигат 30+ FPS дори и при минимални настройки. Определено този лаптоп спада към графата на тези, предназначени за офис работа.

Link to comment
Сподели другаде

NVIDIA GeForce GT 710M 2GB  не мисля че 2 GB са малко като големина. Предложете нещо по-добро като имате предвид ценовата граница. Този http://laptop1.eu/products/Fujitsu-Lifebook-LH532.html Лаптоп как го определяте, добър ли е за целта ?( като тук не се ръководим от цвета :) , а от параметрите)

Link to comment
Сподели другаде

В случая размерът на видео-паметта не е от толкова голямо значение, колкото самия модел на видеокартата.

 

Предложете нещо по-добро като имате предвид ценовата граница.

 

Ако не желаете да закупувате лаптопа през Интернет и искате да го видите на живо преди покупката, то ще е добре да ни дадете информация какви магазини и вериги магазини са ситуирани във Вашето населено място за да можем максимално обективно да разгледаме възможните варианти.

Link to comment
Сподели другаде

Искам също да попитам Windows 7 64 bit , дали е задължителен ако искам да изтискам максимално машината каквато и да е тя и дали това 64 bit ускорява работата ? Ако сложа Windows XP  на силна машина какво ще се получи ?

Link to comment
Сподели другаде

Имаш полза от 64-bit версия на Windows само ако имаш налична оперативна памет над 2 Gb (4Gb стартово). При таково положение, въобще не бих се насочвал към 64-bit на Windows XP, а бих избрал Windows 7, която OS е с пъти по-добро решение от Windows XP. От 64-bit архитектурата ще намажат приложения за графична обработка и пр. Допълнително, Windows 7 x64 предлага по-добро ниви на защита, свъразано с блокиране на достъпа до ядрото на OS на програми, които нямат легитимен подпис и още доста други. При всеки случай, за пълноценното използване на оперативнa памет над 2 Gb, ще се нуждаеш от x64 версия на Windows. Windows XP го изключи от сметките.

Link to comment
Сподели другаде

Относно лаптопите в тази ценова граница ориентировачни варианти са този и този. Като цяло, след като желаете да използвате машината за gaming, който отново подчертавам ще бъде ограничен откъм възможности, то трябва да се насочите към възможно най-доброто предлагано видео в тази ценова рамка, което в случая е Nvidia GeForce GT 635M.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...