Jump to content

ПОМОЩ срив в системата след преинстал


kalinik

Препоръчан пост

Преинсталирах си нов ХР като по учебник и след като успешно приключих започнах да си слагам драйверите и няколко програми от оригиналните дискове. Накрая сложих антивирусна и опитах да спра компа. Вместо да изгасне обаче той се рестартира, при което не зареди уин-а, а ми извади един син екран с много текст (който нямаше как да прочета защото изчезна след няма и секунда) и - НАНОВО СЕ РЕСТАРТИРА! И така нон стоп. Опитах се да го оправя като влязох в БИОС-а и зададох да буутва не първо от СD а от харда. Не помогна. Наложи се да го изгася като му спра тока ( от копчето за захранването на гърба му).

Какво да правя?

Link to comment
Сподели другаде

1. Опитай да стартираш системата в Safe mode; след това премахни софтуера, който си инсталирал допълнително след инсталацията.

2. Забрани автоматичното рестартиране и напиши кода на грешката от синия екран. По-често появяващите се грешки са описани например тук.

Link to comment
Сподели другаде

Не е задължително проблема да е в копието на Windows-а, но за чистата инсталация съм съгласен.

Обикновено тази грешка е свързана с проблемен драйвер; имай предвид, обаче, че повечето антивирусни програми също инсталират собствен драйвер, така, че в случая проблемът може да е и от антивирусната програма.

Съвета ми е да инсталираш системата отново, като този път добавяш драйверите за устройствата един по един и след всяка инсталация на драйвер рестартираш системата и проверяваш дали съответното устройство (за което си инсталирал драйвер) работи коректно.

Антивирусната програма можеш да инсталираш накрая, след като се увериш, че всички драйвери са инсталирани и системата работи стабилно.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...