Jump to content

Препоръчан пост

Простете за невежеството, но аз не успявам да схвана идеята на този ключ и как да го използвам. В смисъл - не видях никакъв смисъл от това допълнение. Значи, един автор ми изпрати пълната Retail версия на негова програма и към писмото беше прикрепена програмата в ZIP архив, плюс още един прикрепен файл с разширение P7S. Този допълнителен файл не виждам по никакъв начин как мога да го използвам! Не знам каква му е целта. Като кликна два пъти на него, файла се отваря с един прозорец, подобен на WinRAR. В него се чете директорията на файла къде се намира и като го отворя от прозорчето се появява като в дърво една папка Certificates и като кликна на тях се виждат две неща - едното е името на автора, другото пише VerySign Class 1 Individual Subscriber. На който и от двата да кликна се отваря прозорец като свойства на файл, от което чета глупости, че има подпис, че е сертифицирано. Кое ми е сертифицирано - не разбрах? Виждам и бутон (не на пощата) за инсталиране на сертификат. Ако може с прости думи някой да обясни за какво аджеба ми е този файл? Трябва ли да го използвам като ключ? Кому е нужно това? Файлът пак подчертавам е отделен от програмата!
Link to comment
Сподели другаде

Здравейте Zig Zag,

не знам за каква програма става на въпрос, но принципно след като ви е изпратил тези 2 файла, поне предполагам(и почти съм убеден), че има или се налага влизане в интернет. Та така наречените сертификати се използват за да имате разрешение(упълномощение) да бъдете на даденото място, водено ви от програмата.

Което в не малко случай води и до допълнителни настройки в самият браузър, но това е друга тема, да не ви навличам в нея.ю

Т.е мой само съвет, обадете му се или се свържете с човека и се доразберете.

Има още една подробност: Не знам дали сте обърнал внимание, когато кликнете с десен бутон на мишката, дали имате(а би трябвало) Install.

 

post-18983-0-29054700-1363609573_thumb.jpg

Прикачам и пример, къде се инсталират повечето, ако не е нещо по специално.

post-18983-0-50924700-1363609272_thumb.jpg

Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

В контекст менюто нямам Install, вероятно защото съм на Windows 8.

Програмата обаче не изисква интернет. Нито място за достъп. Работи без никаква нужда от интернет.

Подкарал съм я без допълнителни инструменти за сертификати. И преди съм я използвал и автора ми е пращал новите версии, но сега за пръв път виждам втори прикрепен файл към писмото.

 

Преди да получа програмата бях отправил молба към автора да ме включи като регистриран потребител като включи имайла ми към Order листата си и това го направих за да ме има в базата си и в случай че се появи нова версия да получа известие с новата програма. Не ми е отговорил какво е направил, но аз съм изключително много гузен и ме е срам да го попитам какъв е другия файл. Достатъчно много съм го занимавал и губил времето с мен.

Link to comment
Сподели другаде

Тогава кой е този бутон: както вие "казвате(виждате), (не на пощата) за инсталиране на сертификата?"

Вариантите не са много,

Програмата работи без никакъв проблем и не го пипате този сертификат.

Прекланяте гузната си съвест и го питате. :)

Link to comment
Сподели другаде

Файлът е smime.p7s и изглежда, че и други потребители получават такъв.

Макар да е писано в WikiPedia на мен не ми е ясна нуждата да се прикрепи към писмото. Единственото, което ми хрумва е да се заобиколи филтър или пък кражба из трасето. Не виждам обаче като е отделен изолиран файл по какъв начин ще влезе в ролята си.

 

http://i45.tinypic.com/2wp8ksz.png

Link to comment
Сподели другаде

S/MIME донякъде гарантира, че съобщението ти е пристигнало непроменено при получателя му и, че човекът, който ти пише е този, за който се представя! Както предполагам, че повечето хора знаят, подобен "рапорт" пристига, като прикачен файл в пощата именно под стандартното име S/MIME.p7s.

Ако се интересуваш от чисто техническите страни, може да потърсиш в Интернет за нещо от сорта на RFC 1521.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...