Прехвърляне към съдържание


Почистване на SIM карта

sim карта gsm повредена повреда почистване

 • Моля, влезте, за да отговорите
11 отговора по тази тема

#1 Гост_Zig Zag_*

Гост_Zig Zag_*
 • Guests

Публикувано: 11 March 2013 - 09:42

Един ден като си включихме GSM-а, SIM картата спря да работи. Проблемът беше, че няма възможност за изходящ разговор, при едни дава "Няма абонаментен сервиз", при други "Недостъпна услуга". Телефоните не са блокирани за разговори. При първото преместване на картата, телефонът даде изходящ разговор. При втора смяна с друг - също звъня и даде изходящ. Само на един не звънеше. Но след 2 дни спря да звъни и от другия телефон. Така за няма седмица картата постепенно стана неизползваема, защото не може да набира изходящ разговор. Предположението е че картата е зацапана. Знаете че една подмяна струва 9-11 лв. Това са грешни пари.

Въпроса е - как да почистя картата за по-добър контакт?

#2 andreygg

andreygg

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 133 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 11 March 2013 - 09:54

Не знам на кой оператор си. В офис на М-тел съм сменял 3 пъти различни карти на мое име, които правят мизерии. Казвам им, че не ми отваря телефонния указател на СИМ-картата и ми я сменяват без пари. Също така ми копират контактите от старата карта в новата.

Asus X55A - SX197

Acer Aspire 5750ZG

Asus Ponepad 7 ME175


#3 Гост_Zig Zag_*

Гост_Zig Zag_*
 • Guests

Публикувано: 11 March 2013 - 10:00

Ако си към Bob - подмяната е за твоя сметка на стойност 9 лв. А Bob са подразделение на М-тел.
Ако си към Vivacom - имаш право на една безплатна подмяна. Следващата е 11 лв.

#4 k0st4din

k0st4din

  Softvisia

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1184 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 11 March 2013 - 10:12

Това за което се сещам и в няколко подобни случая ми е помагало е гумичката на обикновен молив.Прикрепен файл  11032013419.jpg   17.74К   2 Брой изтегляния
Изважда се картата и започва да се търка много внимателно с лек натиск, докато не се изчистят контактите(пластините) на SIM картата!
Дано помогне.
Успех желая!

#5 Гост_Zig Zag_*

Гост_Zig Zag_*
 • Guests

Публикувано: 11 March 2013 - 10:42

Благодаря на Костадин, идеята му беше добра, но не успях. Търках с гумичка, златното покритие взе да избледнява или по-скоро да потъмнява като губи златистия си блясък, но каналите между пластините си стоят тъмно-черни и имам съмнения дали и тях да не мина с нещо, като игла?

#6 k0st4din

k0st4din

  Softvisia

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1184 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 11 March 2013 - 11:36

Ето още едни предложение, може би да има някакво "разлепване" на самата карта, поради факта че не знам модела на телефона ще го обобщя така - там където се поставя картата, нека се вземе много тънко или дотолкова тънко(тънка) нещо като перциглас има едни много тънки, които се срещат от развален например лаптоп, които стоят зад някои модели монитори. Нека се изреже по формата на сим картата и да се пъхне, т.е да я притисне, за да се провери дали ще има някаква реакция.
Ако и това не стане, то тогава може и самата карта да е дефектирала и се отива на варианта със заплащането, кофти, но факт.
Дано помогне!
Прикрепен файл  Screen_01 Mar. 11 11.38.jpg   165.29К   3 Брой изтегляния

#7 Гост_Zig Zag_*

Гост_Zig Zag_*
 • Guests

Публикувано: 11 March 2013 - 11:56

Опитвал съм с притискане. За по-сигурно малко рендосах пластинките с полегнала игла, така че да светне повърхността на всяка пластина. Отново е същото, с което се уверих, че картата има дефект. Картата е на година и нещо и повредата не е механична. Чудя се дали мога да накарам оператора да ми даде нова карта безплатно? Ако не искат да загубят клиент - трябва да предприемат някаква такава стъпка? Или може пък да греша.
Благодаря за съветите. :thumbsup:

#8 Гост_Zig Zag_*

Гост_Zig Zag_*
 • Guests

Публикувано: 13 March 2013 - 11:31

Тази карта ме прави на маймуна!!! Преди не работеше на малкия ми телефон, а на големия работеше. После и на него спря. След като я рендосах малко, както вече писах, тествах само на големия и не работи. Но затова пък се оказва, че сега работи само на малкия! Служителите щяха да ми я подменят безплатно, но техните смарт фонове я използват безотказно. Всеки случай и за двата телефона имам една друга карта, която работи безупречно и на двата.
Верно ме прави на луд. :)

#9 k0st4din

k0st4din

  Softvisia

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1184 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 13 March 2013 - 12:53

Нека съсредоточим вниманието си, върху това, какво се оказа, ако беше пробвана с тази карта и двата телефона в тяхно присъствие в даденият магазин? :)

#10 Гост_Zig Zag_*

Гост_Zig Zag_*
 • Guests

Публикувано: 13 March 2013 - 14:57

При всяко оплакване ни вземаха картата, за да си я пуснат на техен телефон.
А той техния - лъскав, да те е страх да го пипнеш, чистак нов, сгъваем, сякаш и клавиатурата му светеше. И представяш ли си, детето го ползва за свой личен телефон, все едно живота му ще мине в телефона. Как ли пък не ще си купувам всяка година телефон! Вътрешно ме яде факта, че някой може да си позволи тази безсмислена екстра, всяка година с нов телефон! Сигурно защото е мацката на някой велможа. Но не само тя, а всички кокетнички в офисите! Пък и кой мислите ще сложат на тази мързелива работа, да се почесваш по цял ден. :) Някой заслужил майстор .... на спорта естествено. :)

#11 k0st4din

k0st4din

  Softvisia

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1184 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 13 March 2013 - 15:49

Защо или занесохте ли двата ваши телефона, за да видят, че на вашите 2 телефона, в единият работи, а в другият НЕ работи, при положение, че имате още една карта, която работи и в двата ви телефона!
Повтарям въпроса си, защото: Това, кой, какво може и не може да си позволи, не дава отговор на питането ми!
Лъскави, мъскави, светещи или не светещи, на деца или възрастни, все е тази, вие имате проблем с вашите 2 телефона(или по-точно с тази карта).
По описаните симптоматики, ми идва и друго на ум, дали самите контакти на телефоните не се шегуват с вас и веднъж да дават контакт с картата, друг път да не дават?

#12 Гост_Zig Zag_*

Гост_Zig Zag_*
 • Guests

Публикувано: 13 March 2013 - 22:29

Многократно съм опитвал вадене и слагане на проблемната карта, също и с недоместване и натиск. По никакъв начин не тръгваше. Единствено другата ми карта си работи и на двата, независимо колко пъти я слагам в двата телефона, тя никога не ми е отказвала, даже е два пъти по-стара. Ядосването ме идва от това, че наперената служителка с последен модел телефон ми демонстрира хипер голямата си способност, от което страдам аз. При мене поставянето на карта става с плъзгане и на двата телефона. При нея не можах да видя как, но ме съмнява да не е с едно като метална вратичка (закопчалка), която щрака над поставената в легло карта.
В момента единия ми телефон е проработил с тази карта. Другия (по-големия и скъп) отказва. Всъщност той си работи с картата, но не мога да набирам. Явно контактът на някоя пластина е в някакъв проблем. Лошото е че не знаеме какъв вид дефекти може да се случат на тези карти. Дали например е възможно смата пластинка да не контактува с вътрешните си чипове и при определен натиск на крачето тя да получава контакт, под определен имам предвид местоположението да е в страни на пластината. Аз нали трих и стъргах - мизерията си остана.
Мистерията ще остане така неразгадана, все пак вече сме научили как е правилното почистване, дори гугъла посочи същите отговори като твоя. За което благодаря за оказаната помощ.
Ако след месеци или година проблемът с картата задълбочи, ще ви пиша пак какво се е случило. ;)

Други теми с тагове sim, карта, gsm, повредена, повреда, почистване

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители