Jump to content

Почистване на SIM карта


Гост Zig Zag

Препоръчан пост

Един ден като си включихме GSM-а, SIM картата спря да работи. Проблемът беше, че няма възможност за изходящ разговор, при едни дава "Няма абонаментен сервиз", при други "Недостъпна услуга". Телефоните не са блокирани за разговори. При първото преместване на картата, телефонът даде изходящ разговор. При втора смяна с друг - също звъня и даде изходящ. Само на един не звънеше. Но след 2 дни спря да звъни и от другия телефон. Така за няма седмица картата постепенно стана неизползваема, защото не може да набира изходящ разговор. Предположението е че картата е зацапана. Знаете че една подмяна струва 9-11 лв. Това са грешни пари.

 

Въпроса е - как да почистя картата за по-добър контакт?

Link to comment
Сподели другаде

Не знам на кой оператор си. В офис на М-тел съм сменял 3 пъти различни карти на мое име, които правят мизерии. Казвам им, че не ми отваря телефонния указател на СИМ-картата и ми я сменяват без пари. Също така ми копират контактите от старата карта в новата.
Link to comment
Сподели другаде

Ако си към Bob - подмяната е за твоя сметка на стойност 9 лв. А Bob са подразделение на М-тел.

Ако си към Vivacom - имаш право на една безплатна подмяна. Следващата е 11 лв.

Link to comment
Сподели другаде

Това за което се сещам и в няколко подобни случая ми е помагало е гумичката на обикновен молив.post-18983-0-87445600-1362989496_thumb.jpg

Изважда се картата и започва да се търка много внимателно с лек натиск, докато не се изчистят контактите(пластините) на SIM картата!

Дано помогне.

Успех желая!

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря на Костадин, идеята му беше добра, но не успях. Търках с гумичка, златното покритие взе да избледнява или по-скоро да потъмнява като губи златистия си блясък, но каналите между пластините си стоят тъмно-черни и имам съмнения дали и тях да не мина с нещо, като игла?
Link to comment
Сподели другаде

Ето още едни предложение, може би да има някакво "разлепване" на самата карта, поради факта че не знам модела на телефона ще го обобщя така - там където се поставя картата, нека се вземе много тънко или дотолкова тънко(тънка) нещо като перциглас има едни много тънки, които се срещат от развален например лаптоп, които стоят зад някои модели монитори. Нека се изреже по формата на сим картата и да се пъхне, т.е да я притисне, за да се провери дали ще има някаква реакция.

Ако и това не стане, то тогава може и самата карта да е дефектирала и се отива на варианта със заплащането, кофти, но факт.

Дано помогне!

post-18983-0-04346400-1362994902_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Опитвал съм с притискане. За по-сигурно малко рендосах пластинките с полегнала игла, така че да светне повърхността на всяка пластина. Отново е същото, с което се уверих, че картата има дефект. Картата е на година и нещо и повредата не е механична. Чудя се дали мога да накарам оператора да ми даде нова карта безплатно? Ако не искат да загубят клиент - трябва да предприемат някаква такава стъпка? Или може пък да греша.

Благодаря за съветите. :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

Тази карта ме прави на маймуна!!! Преди не работеше на малкия ми телефон, а на големия работеше. После и на него спря. След като я рендосах малко, както вече писах, тествах само на големия и не работи. Но затова пък се оказва, че сега работи само на малкия! Служителите щяха да ми я подменят безплатно, но техните смарт фонове я използват безотказно. Всеки случай и за двата телефона имам една друга карта, която работи безупречно и на двата.

Верно ме прави на луд. :)

Link to comment
Сподели другаде

Нека съсредоточим вниманието си, върху това, какво се оказа, ако беше пробвана с тази карта и двата телефона в тяхно присъствие в даденият магазин? :)
Link to comment
Сподели другаде

При всяко оплакване ни вземаха картата, за да си я пуснат на техен телефон.

А той техния - лъскав, да те е страх да го пипнеш, чистак нов, сгъваем, сякаш и клавиатурата му светеше. И представяш ли си, детето го ползва за свой личен телефон, все едно живота му ще мине в телефона. Как ли пък не ще си купувам всяка година телефон! Вътрешно ме яде факта, че някой може да си позволи тази безсмислена екстра, всяка година с нов телефон! Сигурно защото е мацката на някой велможа. Но не само тя, а всички кокетнички в офисите! Пък и кой мислите ще сложат на тази мързелива работа, да се почесваш по цял ден. :) Някой заслужил майстор .... на спорта естествено. :)

Link to comment
Сподели другаде

Защо или занесохте ли двата ваши телефона, за да видят, че на вашите 2 телефона, в единият работи, а в другият НЕ работи, при положение, че имате още една карта, която работи и в двата ви телефона!

Повтарям въпроса си, защото: Това, кой, какво може и не може да си позволи, не дава отговор на питането ми!

Лъскави, мъскави, светещи или не светещи, на деца или възрастни, все е тази, вие имате проблем с вашите 2 телефона(или по-точно с тази карта).

По описаните симптоматики, ми идва и друго на ум, дали самите контакти на телефоните не се шегуват с вас и веднъж да дават контакт с картата, друг път да не дават?

Link to comment
Сподели другаде

Многократно съм опитвал вадене и слагане на проблемната карта, също и с недоместване и натиск. По никакъв начин не тръгваше. Единствено другата ми карта си работи и на двата, независимо колко пъти я слагам в двата телефона, тя никога не ми е отказвала, даже е два пъти по-стара. Ядосването ме идва от това, че наперената служителка с последен модел телефон ми демонстрира хипер голямата си способност, от което страдам аз. При мене поставянето на карта става с плъзгане и на двата телефона. При нея не можах да видя как, но ме съмнява да не е с едно като метална вратичка (закопчалка), която щрака над поставената в легло карта.

В момента единия ми телефон е проработил с тази карта. Другия (по-големия и скъп) отказва. Всъщност той си работи с картата, но не мога да набирам. Явно контактът на някоя пластина е в някакъв проблем. Лошото е че не знаеме какъв вид дефекти може да се случат на тези карти. Дали например е възможно смата пластинка да не контактува с вътрешните си чипове и при определен натиск на крачето тя да получава контакт, под определен имам предвид местоположението да е в страни на пластината. Аз нали трих и стъргах - мизерията си остана.

Мистерията ще остане така неразгадана, все пак вече сме научили как е правилното почистване, дори гугъла посочи същите отговори като твоя. За което благодаря за оказаната помощ.

Ако след месеци или година проблемът с картата задълбочи, ще ви пиша пак какво се е случило. ;)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...