Jump to content

Windows 7 бави грозно...


RoshaF

Препоръчан пост

Ще пробвам с убунто...Еми самоделки са,но преди година..с тези самоделки съм нямал проблеми с тези ОС..и сега бум,преди 2 месеца чистих компа и продухах вентилатора на процесора и не сложих термо паста,може ли да не се охлажда правилно без термопастата и за това да прави така? 


Поздрави :)

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 43
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Абсолютно задължително е да сложите термопаста между охлаждащото звено и процесора на системата. Без термопаста, топлообменът намалява значително и това оказва негативно влияние върху работата на системата. Отделно, че това може да доведе до дефектиране на компонента поради високата температура.

Link to comment
Сподели другаде

Бастюнясвам малко :D На хората комповето оправям за моя по форумите пиша,имам една силиконова ще намажа процесора и ще видя да натоваря компа с някой продукт,може ли идея за продукт за натоварване?Аз ще се поразровя само да се прибера до нас :) Благодаря за отделеното внимание,ще пиша по късно :)

Link to comment
Сподели другаде

Така изчистих ,изчетках всичкия прах от охладителите,смених термо пастата пуснах един стрес тест с Aida64 натоварва процесора на 100% и върви графиката,само дето не съм сигурен какво трябва да гледам на нея температурата на процесора е около 60+ градуса,струва ми се че е малко по-добре...:)

Link to comment
Сподели другаде

Не знаех за този режим,но прочетох..Проверих в device manager и всичко е на DMA if availabe...Не знам за сега ми се струва по -добре температурата на CPU  в нормален режим на работа(browse,skype,MS office) е 40-43 градуса...Охладитела на процесора се беше затлачил с прах и не можеше да диша :D ще видя тая вечер как ще е,ще поиграя малко,ще пусна нещо по кофти в Matlab, да видя как ще...ако има някакъв тест който ще изкара лог споделете ще кача лога :)

Link to comment
Сподели другаде

Сигурен ли си, че видя текущия режим на трансфер, защото DMA if available не значи, че трансферния режим е такъв.

 

Погледни тази снимка: 

 

http://www.z-a-recovery.com/images/dma-mode.gif

 

Прегледай подчертаната част на всички чанели/контролери и ако има такъв, който се намира в режим PIO пиши, ако няма ще търсим проблема другаде. :)

Link to comment
Сподели другаде

Температурите са добре по принцип. Даже за процесор са изключително добре. Имай предвид, че температурата на процесорните ядра не играе много голяма роля в производителността на системата, по скоро след 90 градуса изниква вероятността от моментално спиране.

 

Какви драйвери си инсталирал? Инсталирал ли си нещо, КАКВОТО И ДА БИЛО на/за процесора? Някакъв оптимайзър от официалния сайт или просто програма, която ти казва, че така процесора ще работи по - добре (Dual Core Optimizer ПРИМЕРНО или нещо подобно)?

Link to comment
Сподели другаде

От сайта на Gigabyte съм инсталирал само аудио,инф,лан,видеото от NVIDIA и това е като цяло,а оптимайзери не инсталирам...:) Пак прави същите неща забива ми в игрите и по-тежкия софт,и ми лагва между 2 таба в chrome :) ей сега ще сложя нов билд на 7,а ако не е добре тая вечер утре ще го мъча с Linux :)

Link to comment
Сподели другаде

За в момента всичко е 6 точки,тоя път инсталирах от Windows Update  само драйверите на системата и няма да накачуля всички updates  за сега,да видя как ще е :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...