Jump to content

Voip Buster - Говoрете безплатно по интернет


Препоръчан пост

Просто е невероятно с каква скорост се развиват телекомуникациите днешно време. Благодарение на силната конкуренция в този сектор вече може да се насладим на толкова преференции от страна на мобилните и стационарни оператори, че е трудно да изберем към кого да се абонираме. Предлагат се неограничени разговори към фиксирани, мобилни мрежи, както в границите на една държава така и към чуждестранни оператори. Всичко това е прекрасно, дори прекалено прекрасно. В тази статия искам да ви представя една чудна програмка, чрез която можем да се насладим на неограничените разговори към чужбина дори и от България.

Искате ли да говорите неограничено с братовчед си в Германия, с бившия си съученик от училище, който следва в Холандия или пък с приятелското семейство от Гърция? При това безплатно...

VoipBuster е малка програмка, подобна на Skype, за интернет разговори. Казах подобна на Skype, т.е. по-млада и решена на всичко, за да завладее малко пазарна ниша там, където гордият й предшественик вече се радва на милиони потребители. Проявявайки агресивна политика, създателите й се надяват да получат част от "сладкиша". Не правя реклама на продукта, но искам да представя неговите плюсове, тъй като да споделяш е качество.

Използването на софтуера е елементарно : след инсталацията е нужно да се регистрирате и да се логнете с потребителските си данни. Нужни са ви микрофон и слушалки (или колонки). Безплатни са разговорите към фиксирани мрежи до 15 европейски и международни дестинации изброени на сайта. Ако не желаете да закупите кредит, обаче времетрайността на разговора е 1 минута, след което автоматично прекъсва. Може да пренабирате неограничено. За да избегнете това неудобство ви стига да заредите поне с минималната сума от 5,80 евро с включен ДДС (по последни данни минималната сума е от 10 евро без ДДС). Това може да стане по няколко различни начина: PayPal, Visa… И понеже българите сме малко недоверчиви, реших да изпробвам продължителността на разговора със зареден кредит. Оказа се, че е точно 1 час. След това стига пак да пренаберете и ето още един час разговор. Разбира се, кредитът си стои непокътнат на 5.00 евро.

Още повече ме изуми възможността да притежаваш личен домашен номер, на който мога да бъда открит докато съм логнат в програмата. Със Skype това е възможно срещу 30 евро на година, а с VoipBuster е напълно безплатно. Ако искате познати от чужбина да ви звънят директно на компютъра и това да им струва колкото един градски разговор, при самата регистрация задайте адрес в конкретната държава, където се намират те. По този начин, като се регистрирате за безплатен телефонен номер (Get your free phone number now), той ще бъде с кода на съответната държава.Това е изключително средство да се сдобиеш с домашен телефон, ако нямаш такъв (примерно за абонати на кабелен интернет).

Учудваща е бързината с която действат създателите на тази програма. Докато още пишех статията, забелязох появата на нов продукт VoipStunt, който е подобен, с разликата, че е безплатен вече за 45 страни. В него е включена и Франция. Между другото съществува подобна програма специално за Франция, Белгия, Португалия и Швейцария – NetAppel - която действа на същия принцип.

Надявам се да съм ви бил полезен. Непременно се възползвайте от тази възможност, но първо изпробвайте продукта без да зареждате с кредит. Все пак е нужна определена скорост на интернета, за да бъде разговорът перфектен, без насичания. Казват, че 8 Кбита стигали, но по-добре проверете сами. И най-важното, не ПРЕКАЛЯВАЙТЕ с разговорите!

Voip Buster

Voip Stunt

 

All rights reserved: mladenski.free.fr

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Програмката за която говориш е много интересна,но има нещо което бих искал да попитам.Аз живея в чужбина и бих искал да мога да говоря с приятелите си в България,но забелязах ,че България не фигурира в списъка на страните с които може да се говори безплатно.Има ли някакъв вариант да се говори или не?
Link to comment
Сподели другаде

Безплатно не , но струва 0.01€ на минута , което не е чак толкова. Аз говоря всеки ден с БГ. :) Редактиран от Pantockrator
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

И една страхотна новина от VoIP Buster- кредита няма да важи 120 дни от последното зареждане, а ще е "вечен".

22.08.2006 GREAT NEWS: Credit will not expire anymore!

We decided to drop the expiry dates for credit. That means your credit will stay valid for ever!

 

Не ми е ясно само, защо пускат "новините" със задна дата... Вчера я нямаше. Иди, че ги разбери.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...

Много хубава статия, но си пропуснал много важно нещо - РАЗЛИКИТЕ между SKYPE, ГИЗМО, програмките на

Voipstunt, Voipbuster и техните производни.

Всички те работят на SIP протокола, a SKYPE на p2p. За VOIP разговорите по-удачен се оказва SIP протокола, но това е тема за друг пост.

 

Всяко нещо което успява да разбие монопола на БТК е добре дошло за БГ потребителите и трябва да се адмирира.

Link to comment
Сподели другаде

Вече могат да се изпращат и SMSси.

Аз специално пращам до Германия, но предполагам става за мобилните оператори за всички страни в списъка.

Редактиран от lpa
Link to comment
Сподели другаде

SMS_и могат да се пращат отдавна- до преди само от сайта. С новата версия обаче, може да определиш часът и датата на изпращане предварително. Доста удобно, ако не искаш да изпуснеш някой друг рожден/имен ден. Има и възможност съобщенията (както и повикванията) да идват от твоят мобилен номер, който предварително се проверява - само за 5 евроцента- еднократно. Друга една възможност е да честитиш новата година посредством СМС, който пише, че ще е безплатен, и няма ограничение в броя на съобщенията които може да пратиш. Единствено предполагам стои условието да имаш все пак някакъв кредит по акаунта.

С една друга екстра пък може да поръчаш обаждане- да свържеш два номера за твоя сметка, като заплатиш изцяло разходите по разговорите към всяка една от страните + такса за свързване от порядъка на 5 цента

Жалко само, че мрежата им не е свързана с другите SIP мрежи, но да се надяваме, че и това ще стане някой ден.

Редактиран от tzwaro82
Link to comment
Сподели другаде

Аз наскоро забелязох, че могат да се изпращат смси, става дума със самата програмка, а не от сайта.

Интересува ме тази функция "С една друга екстра пък може да поръчаш обаждане- да свържеш два номера за твоя сметка, като заплатиш изцяло разходите по разговорите към всяка една от страните + такса за свързване от порядъка на 5 цента".

ако свържа един мобилен телелфон от англ. мобилен оператор с друг такъв немски, каква ще е таксата?

едит: tzwaro82, благодаря за инфото :)

Редактиран от lpa
Link to comment
Сподели другаде

...

ако свържа един мобилен телелфон от англ. мобилен оператор с друг такъв немски, каква ще е таксата?

Ами таксата ще е 5c такса свързване + 38с/Min (18с/Min + 20с/Min) -като всяка започната нова минута, ти смъква кредита за цялата си продължителност.

Link to comment
Сподели другаде

...Жалко само, че мрежата им не е свързана с другите SIP мрежи, но да се надяваме, че и това ще стане някой ден. ...
Много обичам да чета разни работи писани от неподготвени хора. tzwaro82, не се сърди, но SIP е протокол а не мрежа. Съкращението означава Session Initiation Protocol...

 

Всички те работят на SIP протокола, a SKYPE на p2p. За VOIP разговорите по-удачен се оказва SIP протокола, но това е тема за друг пост.

 

Всяко нещо което успява да разбие монопола на БТК е добре дошло за Б�“ потребителите и трябва да се адмирира.

Реално погледнато SIP далеч не е перфектният протокол за VOIP мрежи. Ето и няколко от основните минуси на SIP:

  • Отваря 5 линии за да комуникира със сървъра

  • Има проблеми със NAT (обикновено се появява one-way audio)

  • в SIP не е проектиран за видео комуникация, което прави използването му за подобни цели трудно

  • Не поддържа т.н. "
    по-сигурни
    " начини за аутентикация (ключове, md5 за съхранение на паролата и прочее)

  • съществуват още множество малки проблеми окло SIP

Много ще кажат, че ето първи пост, а се заяждам, не се заяждам нито с програмката, нито с потребителите, но тази информация не е напълно вярна. Приемрно много по надежден е IAX2 като протокол за VOIP, съответно качеството на разговорите не знам какво е, но ако потребителите на този продукт се увеличат (говорим за един-два милиона), качеството на услугата за набиране на стационарни телефони ще спадне чувствително (от хардуерът е скъп, а обурудването на една линия /примерно една PRI линия, която осигуурява около 15 канала (сиреч петнайсет обаждания по едно и също време) излиза около 2000$, минимум/ колкото за самите сървъри, които трябва да обработват информацията... ... ... �”а не говорим за цените които тряба да плаща въпросната компания, за връзките си със съответните PSTN-и). Абе с две думи услугата сигурно си я бива, но се съмнявам, че ще запази качествата и цените си дълго.

 

 

 

С уважение, Arcopix (aka raziel_ie)

Редактиран от Arcopix
Link to comment
Сподели другаде

Много обичам да чета разни работи писани от неподготвени хора. tzwaro82, не се сърди, но SIP е протокол а не мрежа. Съкращението означава Session Initiation Protocol...

...

1/ Никъде в темата не съм писал щ'о е то SIP, и има ли то почва у нас, за да лъсваш с прекрасният извод цитиран от мен по-горе.

2/Ваденето на 3 думи от контекста на всичко... не е повод да се сърдя, особенно на някой, който не познавам. Но вземи прочети цялото мнение. Или по-скоро "оператори" вместо "мрежи" е по-подходящата дума в случая с цитираните три думи?!

Ако си ме разбрал- радвам се, ако не- жив и здрав.

 

Извинявам се за оффтопика.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...