Jump to content

Смяна на профилна снимка във Фейсбук без орязване


Препоръчан пост

Здравейте . Искам да ви попитам , има ли начин да сменя профилната си снимка във Фейсбук , без да се налага да я орязвам . Снимката е предварително подготвена за качване , но при опит да я направя профилна , сайтът изисква да я отрежа , като ми предоставя едно квадратче , което покрива 20-30% от цялата снимка и нито се оголемява нито се смалява . Има ли някакъв начин снимката да се качи в такъв вид , в какъвто е , без да се налага орязване ?
Link to comment
Сподели другаде

Ако снимката е по-голяма от максималния размер, предвиден за профилна снимка, то мисля, че няма начин да се използва цялото изображение, без то да бъде модифицирано.
Link to comment
Сподели другаде

Ако снимката е по-голяма от максималния размер, предвиден за профилна снимка, то мисля, че няма начин да се използва цялото изображение, без то да бъде модифицирано.

 

Значи, знам едно правило за "времевата линия - timeline", при което картинката за нея трябва да е съотношение на страните 851:315, за да не се режи. При профилната снимка обаче положението е съвсем различно! Там няма как да не ти отрежат снимката! Трябва да се примириш с това! Снимката ти при всички обстоятелства ще бъде орязана. Няма такъв момент, в който да се радваш на цяла снимка. Ако искаш тя да е цялата, то като я направиш свръх мъничка и нищожно пикселизирана, това означава някой като влезе в профила ти да я вижда дребна два сантима, закачена на голяма рамка! :) Тоест, снимката ще стои мъничка, както се вижда например в "коментари и мнения". Може би има и един друг момент, че файсбук забранява да качваш за профилна снимка дребна картинка. Сега погледнах и наистина е така. Минимум 180 пиксела. Те са за фейсбук да ти го режи. :) Пак ти повтарям - при всички обстоятелства те режат. Моята е минимум 180 и е орязана и от двете страни!

Между другото, спазения от мен размер на времевата линия е сполучлив. Но същият този размер за времевата линия на група не се увенчава с успех. Разгледах да не би това да зависи от DPI на картинките, но не. Те са ми еднакви.

Така че въпроса не се решава.

Link to comment
Сподели другаде

Всъщност, ако съотношението в размерите на снимката е спазено, то е възможно цялото изображение да се визуализира като профилна снимка. Facebook автоматично преоразмерява изображението в същото съотношение и по този начин цялата снимка се налага като профилна. В противен случай, няма как то да не бъде модифицирано.

 

П.П. Мисля, че не сте цитирали правилното мнение.

Link to comment
Сподели другаде

Всъщност, ако съотношението в размерите на снимката е спазено, то е възможно цялото изображение да се визуализира като профилна снимка.

Не! Не е възможно! За доказателство се поразрових и намерих отговора. В него се казва, че Фейсбук изисква да качите снимка не по-малка от 180х180 пиксела. След което той го преоразмерява чрез кропване (обрязване) на 160х160 пиксела. :)

"The new Facebook profile picture size is 160 x 160 pixels...

Facebook asks that you upload a profile picture that is 180 x 180 pixels and it will crop the image automatically."

 

Източник на отговора

 

Ако потребителя държи на предварително оформена и ясна визия за това, което ще се вижда, то нека направи едно платно картинка от 180х180 пиксела като Background. После в нея да вмъкне нов лайър с размерите 160х160. Така около картинката му ще има празно поле (ивица), която фейсбука ще му я среже. С което се решава проблема. За целта аз ползвам PhotoFiltre Studio X, но става и FastStone Image Viewer, като вместо лайър ще сложи WaterMark (воден знак) :)

Link to comment
Сподели другаде

В момента имам качена снимка с размери 464х464 пиксела и цялата се визуализира като профилна снимка без никакъв проблем.

 

Бъркаш. Ако искаш пусни ни нагледно да видим?

Аз пробвах с такава 464х464 и пак си е същото.

 

http://i45.tinypic.com/34oonrm.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...