Прехвърляне към съдържание


Снимка

грешка в програма


  • Моля, влезте, за да отговорите
6 отговора по тази тема

#1 Evertom

Evertom

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 166 мнения

Публикувано: 24 January 2013 - 20:03

Дава ми следната грешка на ред 108.мисля че съм объркал нещо в декларирането на структурата във функциите или при извикването им в main функцията.Така и не разбрах как трябва да се извика правилно структурата във някоя функция,ще може ли обяснение. :)

error: expected primary-expression before 'int'|

кода за по-голямо удобство ще го постна в pastebin защото в сайта много трудно ще се чете а програмата е дълга.

http://pastebin.com/8c1hGX26

#2 as9993

as9993

    Потребител

  • Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 695 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 24 January 2013 - 20:27

На първо време на ред 114 извикването на "nainiskacena()" става с 2 аргумента, а трябва да са 3. Погледни как си декларирал функцията. И е добре да ти стане навик, променливите да са инициализирани с 0, понеже никой не ти гарантира, че ще са 0, ако ти не го направиш.

"Родена в пъкъла музика се е разцъкала, като вълна избута боклука в ъгъла"


#3 Evertom

Evertom

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 166 мнения

Публикувано: 24 January 2013 - 20:32

Да тази грешка сега я видях,но грешката на 108 ред си остава.
оправих си и грешката във функцията srednacena чак сега я мернах,забравил съм да сложа че сумата трябва да се раздели на броя коли.

#4 s.feradov

s.feradov

    Потребител

  • Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1603 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 24 January 2013 - 21:45

Промени кода при ред 108 по следния начин:

input(koli, n);

Само при този ред ли има грешка?

"There isn't a person anywhere who isn't capable of doing more than he thinks he can." - Henry Ford


#5 Evertom

Evertom

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 166 мнения

Публикувано: 24 January 2013 - 22:02

Оправих и другите грешки и тръгна,но по някаква причина не ми дава да въведа модел,просто го прескача сложих cin.ignore но не се получи.
Ето го вече оправения код.
http://pastebin.com/8c1hGX26

Също имам въпрос за декларирането на променливите във функцията void input(avtosalon koli[],int n) в скобите казвам на програмата какви променливи ще използвам и казвам че ще използвам масива koli от структурата avtosalon.
А когато извиквам функцията във main вече пиша само input(koli, n); тоест защо не уточнявам както преди че масива ще е от типа avtosalon?

#6 s.feradov

s.feradov

    Потребител

  • Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1603 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 25 January 2013 - 09:06

Оправих и другите грешки и тръгна,но по някаква причина не ми дава да въведа модел,просто го прескача сложих cin.ignore но не се получи.
Ето го вече оправения код.
http://pastebin.com/8c1hGX26


Като цяло имам четири варианта в този случай.
  • Повторно извикване на
    cin.getline (koli[i].model, 30);
    , което да не се взема предвид.
  • Използване на
    cin.ignore()
    , което в случая явно не е помогнало.
  • Използване на допълнителен празен буфер.
  • Прочитане на текущия буфер до самия терминиращ символ. Това става с въвеждане на следния програмен код преди прочитането на съответния низ.

while (cin.get() != '\n');

Също имам въпрос за декларирането на променливите във функцията void input(avtosalon koli[],int n) в скобите казвам на програмата какви променливи ще използвам и казвам че ще използвам масива koli от структурата avtosalon.
А когато извиквам функцията във main вече пиша само input(koli, n); тоест защо не уточнявам както преди че масива ще е от типа avtosalon?


При извикване на функция променливи не се декларират. Посредством void input(avtosalon koli[], int n) вие декларирате, че масива ще е от тип avtosalon, а n ще е от тип int. При извикване на функцията, след декларирането, компилатора знае, че съответните стойности ще са от зададените типове.

"There isn't a person anywhere who isn't capable of doing more than he thinks he can." - Henry Ford


#7 Evertom

Evertom

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 166 мнения

Публикувано: 26 January 2013 - 19:15

Разбрах,мерси отново за помощта. :)




0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители