Jump to content

Кабел на интернет - разклонение?


Препоръчан пост

     Здравейте, - темата ми е стара, ама аз да питам пак...

  Така, понеже кабела на интернета ми минава през коридора и до стаята с настолния компютър. Мога ли да поставя рутера по средата на този път? Т.е.: - кабела(в коридора) влиза в рутера, от там да отива в настолния компютър(и пак въпрос: интернета ще е ли по-бавен на настолния от сега без рутер?), - а от самия рутер чрез Wi-Fi, да черпя нет за телефон и (или) лаптоп(лаптоп още нямам, но май ще ми се наложи и тази придобивка).

 

П.П.

 И на мен ми излиза и на Блутуута някаква връзка. но съм я изключил защото не знам за какво се ползва. Вижте снимките:post-9788-0-42942700-1373467872_thumb.jpgpost-9788-0-37303900-1373467881_thumb.jpg

 

И може ли да се ползва интернет от там? И как?

 

П.П. 

Понеже пак си проверих ТТL-а, сега ми е 58. -А предишния път съм писал тук че е 60? Може ли да варира?

Link to comment
Сподели другаде

Здравей.

По принцип първо е рутера и после към него могат да се свържат до 4 устройства с жичен интернет и отделно безжичните(лаптоп, смартфон и др.). Ти обратно ли си ги свързал?

Относно забавянето - аз не забелязах разлика преди и след като сложих рутера.

Не разбрах тези изображения за рутера ли се отнасят или за настолния и съответно откъде всъщност се появява този Блутуут при теб. По принцип това го има в лаптопи и телефони, но доколкото знам се използва за пряка връзка - между две устройства, които са в непосредствена близост, а скоростта на връзката изобщо не е впечатляваща...

Това е, което мога да кажа засега.

Link to comment
Сподели другаде

До колкото разбрах искате да поставите рутера в коридора, като до него достига кабела за Интернет, който идва от доставчика Ви, а от самия рутер искате да прекарате кабел до настолен компютър и същевременно да ползвате безжичен интернет. Ако това е така - то да, няма никаква пречка да се изпълни. Единствено ще трябва да се експериментира с разполагането на рутера, за да може сигналът да е максимално възможният.

 

Теоретично всяко мрежово устройство "ограничава" и влошава качеството на мрежата - точно заради това се предпочита минимизирането на броят им. Но както е посочил колегата по-горе, едва ли ще усетите някаква разлика с и без рутер, освен, ако нямате някакви по-специални изисквания към пропускателната способност на мрежата.

TTL стойността определено може да варира, така че това не е проблем в случая! Обикновено тази стойност се коригира и ограничава от доставчиците с цел да се избегне включването на множество компютри зад рутер или друго такова устройство без да се плаща. Всъщност е сравнително просто - ако TTL стойността изтече (може да се счита за брояч), то към подателя на съответния пакет информация се праща грешка с номер 11 чрез ICMP. TTL се намалява (декрементира) с 1, когато пакетът премине през рутер/сървър. Съответно, ако до някое мрежово устройство достигне пакет със стойност равна на 0, то пакетът не се предава нататък.

 

Тъй като не съм имал подобни ограничения и в случая говоря чисто теоретично, то е възможно и в случая да се налагат филтри на TTL, така че ако след свързването нямате Интернет на устройствата ще трябва да се промени тази стойност с допълнителна програмка, но това не е кой знае какъв проблем за какъвто и да било потребител, освен това в мрежата има наистина много информация по случая.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря, много. Ясно, няма да ми забавя ако сложа рутер. За TTL-а, просто попитах защото и сега го проверих. Трябва да питам мойте доставчици да ми монтират един(ако предлагат такава услуга и не е скъпо). Ако ли пък ,-не , и аз ще се справя ("With a Little Help from My Friends,...- от Вас-от форума"). 

Но ще обмисля и пусна тема за изгоден лаптоп и рутер(ако не ми предложат доставчиците).

 

П.П.

 Това с Блутуута, е на настолния, там ми излиза. Това е че преди време си купих Блутуут устройство за да си прехвърлям снимки от телефона. И като инсталирам програмата BlueSoleil 3.2.2.8 070421 ,  ми излиза това и Блутуут-мрежовата връзка. На настолния ПС. Та, питах е, така може ли да излъчвам интернет от компютъра чрез Блутуута?

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...