Jump to content

Избор на слушалки за лаптоп и телефон


Препоръчан пост

Да кажа все пак, че аз не съм чистил моите слушалки по тези начини, а само съм чел общоприетите методи какви са. Поддържам си ушите чисти и използвам слушалките почти само в чисти места, така че не ми се е налагало да използвам някакви разтвори до този момент. Т.е. основно силиконовите уплетнения са тези, които се налага да почиствам отвреме навреме.

 

Да, перхидрол. Не би трябвало да се избелят частите. И също държа да спомена, че съм срещал препоръки да се използва точно 3% (или 5%) перхидрол, не 30%.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 38
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Да, главно силиконовите части се цапат и трябва по-често да се чистят. Да и аз съм пробвал с кислородна вода (3% перхидрол), но не ми свърши работа - само си мокрих слушалките. Ползвах точно 30% перхидрол и след това се оправиха нещата. Може "по-хард" въздействието да се е оказало по-ползотворно, защото не ги бях чистил маса време (4-5 месеца) и ушната кал е имала известен буфериращ ефект :D. Виж кой вариант ще се окаже по-подходящ за тебе. Във всеки случай, внимавай перхидрол или вода да не навлязат мн. навътре...
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...

Здравейте,

 

Може ли да препоръчате канални слушалки до към 30-40 евро?
Няма конкретен тип музика, който слушам, така че общото взето е каквото ми попадне и допадне :-) Слушалките ще се ползват главно на този плейър и от време на време на телефон HTC Desire C.

Като варианти разглеждах Sennheiser cx200 и Sennheiser cx300. Какво ще кажете за тях? Ще се радвам на мнения за тези модели, както и разбира се на други предложения!
 

Link to comment
Сподели другаде

В общи линии предложението е същото - Creative EP630. Те са същите като Sennheiser CX300, но са по-евтини. Това са слушалки на японската компания Foster, които се препродават под различни марки. Sennheiser си слагат повече надценка, защото са доста по-реномиран производител на слушалки и името им вдъхва повече респект в тази област. Така че можеш да спестиш малко пари и да си вземеш тези на Creative. Освен може би ако не харесваш логото на Sennheiser повече. :)

 

Ти само канални слушалки ли си търсиш всъщност?

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за мнението ти, Night_Raven.
Не знаех, че така седят нещата с ЕP630 и CX300. Имайки предвид, че първите са два по-евтини от тези на Sennheiser, ще се ориентирам към EP630. Логото никога не е имало значение... още повече, когато няма да го виждам :)

Ориентирах се към канални слушалки, защото ще ги използвам като пътувам. Но сега почнах да се замислям малко за големи слушалки (ако така се казва въобще; извинявам се, че не можах да се сетя за подходяща дума). Ти имаш ли нещо предвид? Принципно до сега не съм имала 100% удобни канални слушалки, а при мен допълнително неудобство е, че  доста често се измъкват от ухото ми... Разбира се не съм си закупувала скъпи модели, обикновено са били бюджетни... :)
 

Link to comment
Сподели другаде

В колко шумна среда основно ще се слуша музиката, т.е. колко важно е да изолира добре шумовете (ти да не чуваш външните шумове и отвън да не те чуват какво слушаш)? Каква музика слушаш най-вече?

Link to comment
Сподели другаде

Здравей, Night_Raven.

За изолирането на звука - би било добре да не се чува какво слушам аз. Ще ги използвам и на работното ми място, което е офис, който деля с още поне един човек. Достатъчно тихо е и не е подходящо да се чуват допълни звуци, които да пречат на колегите ми.

А колкото за музиката бих казала, че главно слушам алтернативен рок.
Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Можеш да погледнеш Sennheiser HD201, HD202 и HD203. Philips HP-170 също би трябвало да са прилични за парите си. Също така може би и Panasonic RP-HTF600 и RP-HTX7.

Не знам кои от тези ще успееш да намериш и за какви пари, но на базата на малко гугълстване това са прилични затворени големи слушалки, които са на производители, които се намират по-лесно у нас.

 

Разбира се първо ги чуй, ако имаш възможност.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Здравей, Night_Raven!
Много благодаря за съветите и се извинявам за това, че отговорям така късно, но бяха доста тежки работни седмици.
Реших все пак да си взема и канални слушалки  - тези Creative EP630 са 15 евро. Предпочитам да имам и такива, за да ги ползвам в моментите, когато пътувам. Заемат по-малко място, а понякога то е от голямо значение :)
Колкото до другите - не успях да пробвам всичките, но се спрях на Sennheiser HD202. Звучат добре, удобни са, а и ми допадат на външен вид (макар, че това далеч не е най-важното). Тези дни евентуално ще си закупя слушалките.
Благодаря отново!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...