Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте!

След дълги и изтощителни часове на опити за решение на проблем се обръщам отново към вас с надеждата, че ще помогнете. Става въпрос за флаш-памет, която не иска да се форматира. Днес до някое време всичко си беше наред. Всъщност, цялата работа започна от момента, в който се опитах да направя флаш-паметта инсталиращо windows xp устройство с помощта на програмата WinToFlash. Следвах всички инструкции, които бяха дадени в статията, от която прочетох как точно трябва да стане това. След малко ще приложа и линк към нея. Така де...приложих стъпките, дадени в статията, но резултатът бе общо взето никакъв. На преносимата памет се бе качила само част от операционната система(незнайно защо). След това, отказвайки се от тази програмка, реших да пробвам с друга, но явно вече проблемът си беше на лице, след като не павеше никакъв формат на устройството. Опитах сда го форматирам чрез уиндоуса, но ми изписа, че устройството е защитено от запис(съвършено голяма глупост) при положение, че никога не е съществувал такъв проблем. пробвах да го форматирам с HP USB Disk Storage Format Tool и с още нещо подобно на това(след толкова много мъки вече дори не помня кое е)... и излизаше идентично на съобщенията от уина, че устройството е защитено...а иначе и двете програмки си го разпознават. Отворих през моя компютър устройството и по-точно свойствата му и...изумително!...там го показва като устройство, с общ обем на паметта 0 байта, а файлова система изобщо няма. Преинсталирах му и драйверите, какво ли не, опитах се да го сканирам за вируси, но без резултат. Антивирусната изобщо не го зачита като устройство. Какво би могло да му се е случило така изведнъж, след толкова вярно работене? Възможно ли е програмата, която първоначално използвах да го е скопосала? Трудно ми е да повярвам, че се е повредило...просто ей така, изведнъж, и то от някаква програма, но ако е така, няма ли начин да се поправи? Последно-опитах се да го форматирам през командния прозорец, но сред списъците с устройства, само и единствено пред него има звездичка...и от там на никъде..по-нататък вече не го разпознава за да може изобщо да се говори за формат през командния прозорец. А сега, ето и линка със статията и програмата, която предполагам, че може да е виновницата за това положение.

http://www.kaminata.net/instalirane-na-windows-xp-vista-7-ot-flash-flash-pamet-t45493.html

Благодаря ви много предварително за обясненията, помощта, та дори и хипотези да са. Просто искам да разбера най-главното-за изхвърляне ли е флаш-устройството и коя може да е причината за внезапната промяна на работата?

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 41
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Здрасти.

Пъхни флашката в някой USB порт, отвори Computer Management, снимай прозореца и прикачи снимката.

 

Може да опиташ това:

Изключи компютъра, пъхни флашката в компютъра. Стартирай системата под Safe Mode with Command Prompt. След като зареди всичко, напиши това последвано от enter.

На мястото на * - се поставя буквата на устройството например H или G.

 

C:\windows\system32>*: enter
*:\>format *: enter
(Y/N)
Y enter

 

Преди да дръпнеш флашката от компютъра, използвай Safely Remove Hardware.

 

post-18505-0-61932200-1355650112_thumb.jpg

Редактиран от dan40o
Link to comment
Сподели другаде

Така...след като я сложих и на друг компютър, резултатът е, че още със слагането си поиска формата, за да може да бъде използвана, но такъв така и не може да се осъществи. След като дам да се форматира, седи си така около 5 минути и излиза съобщение, което гласи, че windows не можа да завърши форматирането...и така...големият парадокс е в това, че като се пробва с някоя програма, хем програмата я засича като устройство, хем пък не може да я форматира поради липсващ носител или другия вариант, за който вече казах по-горе е, че излиза като защитено срещу записи устройство. И така..по никой начин не може изобщо да се оперира с нея...още по-странно е, че в диспечера на устройствата, това устройство излиза със статус-работещо....не знам вече...тази програмка, която ми даде, не намирам от къде да я дръпна, а и не разбирам немски....остава да пробвам през командния прозорец....

 

Така...нещо се затруднявам през командния прозорец, оперирайки в него по гореописания начин...какво остава като вариант? Изобщо, според вас, флаш-устройството скопосало ли се е, изобщо...има ли смисъл да се прави нещо с него? И ако все пак е възможно да се оправи...бих предпочел това да стане със софтуер или през командния прозорец, но през нормален режим. Причините за това са, че използвам четец, който няма как да се справи в безопасния режим...не искам да изглежда, че имам много претенции, просто посочвам реалната причина...

Link to comment
Сподели другаде

Ето това изведе програмката за тестване на флаш-паметта, а след малко ще ви изпратя и другите неща, които излизат при опит да се оперира с преносимата памет.

 

А ето това ми излиза при опит да отворя флаш-паметта от моя компютър...

 

А ето това излиза в свойствата на устройството...

 

post-25727-0-39271100-1355670304_thumb.png

post-25727-0-59822400-1355669028_thumb.png

post-25727-0-85451900-1355669608_thumb.png

Link to comment
Сподели другаде

А още по-объркващо за мен е следното, което излиза в свойствата на устройството...и..изобщо не разбирам, работили въобще или не...

post-25727-0-49913000-1355745193_thumb.png

Link to comment
Сподели другаде

да, G: е. Добре. Ще пробвам така и после ще пиша за резултата. :)

П.с. Благодаря ви много за идеите и за огромната помощ. Надявам се да се оправи.

Link to comment
Сподели другаде

така...резултатът е общо взето нулев...

За целта използвах програмата, която намерих, а именно Acronis Disk Director Home 11.0 Build 2121 И разбира се, както и очаквах, никак не ми помогна тя, защото бе трайъл версия, а когато се опитах да изтрия дяла на преносимата памет и да създам нов такъв, излезе съобщение, че това е демо-версия на програмата и с една дума никакъв ефект. Бих се радвал, ако ми кажете какво приложение да използвам за изтриване и създаване на дял на преносима памет, а ако това е възможно да се прави ръчно, тоест без допълнителен софтуер, къде трябва да се влезе и какво да се търси за тази операция? Благодаря за вниманието! :)

Link to comment
Сподели другаде

тъй като тази програма не сработва с екранния четец, който използвам(jaws), използвах програма, която може да се чете от него(paragon hard disk partition 12, като резултатът е следния:

Когато дам да форматира g устройството ми излиза коя файлова система да избера, избирам fat 32, а след това давам форматиране. След форматирането, файловата система наистина се променя от not formatted , на fat 32, но когато му задам прилагане на промените, тогава програмата блокира и излиза прозорец, в който пише, че програмата спря да работи, windows ще провери и ще уведоми ако има решение. Затварям този прозорец и когато отново отворя paragon partition, нещата са същите, както и преди форматирането. Подозирам, че нещо подобно би се случило и с другата програма, но така или иначе...проблемът не е решен, а до колкото разбирам, flash-устройството работи...поне изглежда да е така, при положение, че му показва всичките параметри...

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...