Jump to content

Китайски зодии


Препоръчан пост

Според древна легенда Буда застанал от едната страна на Великата китайска стена, а животните се наредили от другата. Те трябвало да стигнат до него, а 12-те първенци щели да получат за награда по една година, наречена на тяхно име:

 

ПЛЪХЪТ се изхитрил и се проврял през една цепнатина. Поклонил се чевръсто, а Буда му казал: "Ти си съобразителен и пъргав. Никога няма да останеш гладен, но ако подяждаш другите, ще попаднеш в капана им".

 

Мощният ВОЛ не му мислил много - засилил се и разбил стената с рогата си. Отворила се голяма дупка, а Буда рекъл: "Ти си решителен и силен, но ще трябва да работиш много, за да поправиш щетите".

 

Гъвкавият ТИГЪР елегантно прескочил стената. Буда се произнесъл: "Ти ще действаш светкавично, но ако рискуваш прекалено, може да се намериш между решетките".

 

Бързоходният ЗАЕК пробягал огромно разстояние, за да мине през парадния вход и пристигнал четвърти. Буда му казал: "Ти си почтен, изпълнителен и бърз. Винаги ще се измъкваш от капаните, но ако прескачаш в чужди градини, ще те хванат".

 

Блестящият ДРАКОН, бълвайки огън и дим, прелетял над стената, а Буда отсякъл: "Ти си великодушен и благоразумен. Въпреки че можеше да си първи, пропусна други пред себе си. Всички ще се нуждаят от твоите съвети и ще се възхищават от съвършенството и уменията ти".

 

Мъдрата ЗМИЯ предпазливо се плъзнала нагоре и надолу с необикновена грация. Буда й казал: "Ти си красива и интелигентна. От теб ще се възхищават и ще се учат на мъдрост, но ако си ленива, ще пропуснеш шансовете си".

 

Буйният КОН се засилил и прелетял през препятствието. Буда го похвалил: "Ти си истински състезател. Ще печелиш, а и в любовта ще имаш късмет, но ако си много непокорен, ще те впрегнат и ще се простиш със свободата си".

 

КОЗАТА минала през дупката на Вола. Буда казал: "Ти си напориста и ще се възползваш от чуждия труд и опит, но бъди по-етична за да те уважават".

 

МАЙМУНАТА ловко се изкатерила по стената и скочила чинно пред Буда. Той я насърчил: "Ти си ловка и сръчна. Ще се измъкваш и от най-деликатните ситуации, но избягвай да правиш маймунджилъци, за да не ти отвърнат със същото".

 

ПЕТЕЛЪТ искал да е пръв, но докато се фукал, че ще спечели, закъснял. Кацнал на стената и изкукуригал за поздрав, а Буда му отвърнал: "Ти си акуратен, но подценяваш другите и обичаш да се хвалиш. Ако не се промениш, едва ли ще имаш много верни приятели".

 

Неуморното КУЧЕ следвало Заека по петите, но не можело да се мери с него по бързина и пристигнало предпоследно. Буда го окуражил: "Ти се честно и вярно. Затова ще бъдеш най-добрият приятел на човека, който с радост ще дели залъка си с теб. Ще се пазите взаимно".

 

Мощният ГЛИГАН тръгнал едновременно с Козата, но тя му подложила крак и той останал последен. Буда го поощрил: "Ти си добър и благороден, но помни че има много подлеци и трябва да се пазиш от тях, за да оцелееш. И помни, че от последен ще ставаш първи през 12 години.

 

Коза (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

С развито въображение, дружелюбна, кротка, гъвкава, притежава художествени

таланти. Поддава се на настроения, черногледа, донякъде твърдоглава и склонна към изключителна неувереност. Медицинска сестра, лекар, свещеник, социален работник, политик или художник, или каквато е да било професия, в която е потребно творческо мислене. Вие сте мили и грижливи и навярно малко неуверени в себе си. Донякъде потъвате и се изгубвате в собствените си мечтания. Ако успеете да се освободите от ненужните тревоги и оставите увереността ви в себе си да изпъкне, късметът и благополучието ще ви се усмихнат. Обичате хората и всевъзможните събирания. Ловки сте в бизнеса и владеете изкуството да работите с околните. Ако си осигурите подходящата подкрепа, ща напреднете много във всичко, отнасящо се до бизнес. Другите имат добро мнение за вас и ви търсят, но внимавайте на вратата ви да не почукат прекалено много хора наведнъж. Подобно нещо ще предизвика голяма бъркотия в живота ви. Обичате да пътувате, но гледайте да се придържате към местата, където сте били и преди. Предпазливата ви природа ви помага да избягване неприятностите. Физически сте много здрави, но тялото ви е изключително деликатно и уязвимо, затова трябва да полагате грижи за него. Много сте разсъдливи и умеете да влагате парите си разумно. Ще процъфтявате и просперирате, стига около себе си да усещате мир и покой. За вас няма нищо по-лошо от това да спорите и да се разправяте без нужда.

Вие се стремите към свят без конфликти.

Кон (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

Вие сте усърдни, предприемчиви, амбициозни, дружелюбни, имате чувство за

хумор и остър език. Неспокойни, нетърпеливи, бунтарски настроени, себични и често поддаващи се на настроенията си. От вас би излязъл превъзходен политик, спортист или търговец и ще преуспявате във всяка дейност, в която можете да използвате собствената си инициативност и убедителност. Вие работите усилено и резултатно, амбициозни сте и сте енергични в ежедневието си. Не ви липсва издръжливост, но не ви достига търпение. Вие сте надарен с добър късмет, оптимисти сте и сте практични. Ще постигнете много в живота си. Същевременно сте изключително любопитни и ви допада да се занимавате с неща, в които се изисква състезаване. Обичате хората и обожавате компанията на другите. А най-вече ви харесва любимите ви същества да се въртят на пета около вас. Изискани и стилни сте, но в любовта обичате да скачате от един партньор на друг. Това може да ви създаде проблеми, ала късметът никога не ви напуска и получавате онова, което искате. Вие сте най-големият любител на приключенията в китайския зодиак. Пътуването по чужди земи е голямата ви страст и ви доставя радост. През целия си живот ще пътувате, без да се задържате дълго време на едно и също

място. Здравето ви е отлично. В това нямате равни на себе си. Обичате спортовете и навън направо разцъфтявате. Обожавате дърветата и природата. Иска ви се да бродите навред, съвсем като див Кон. Предприемчиви и амбициозни сте. Стремежът ви да помагате на другите ще ви отведе далеч. Обаче трябва да се научите да бъдете търпеливи и да вършите нещата едно по едно, вместо да препускате в галоп през живота.

Дракон (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

Действен, интелигентен, амбициозен, честен, с въображение, изискан и горд. Нетърпелив, импулсивен, взискателен, раздразнителен и егоцентричен. Филмова звезда, предприемач, политик и изобщо всякакъв вид работа, свързана с ръководене на хора. Вие сте обаятелни, дейни предприемчиви, но проявявате склонност вие да командвате парада и ставате твърде взискателни и властни. Другите ще ви смятат за малко мъчнички и на моменти ще им се вижда трудно да работят с вас. Обожавате дребните радости в живота, но също така се стремите да се сдобиете с високо обществено положение и власт. Бива ви да печелите пари, при това сте умни и схватливи, тъй че до каквото се докоснете, се превръща в злато. Когато се научите да напредвате стъпка по стъпка, със сигурност ще станете много богати и прочути. Животът е прекрасен. Срещате влиятелни личности, които с радост ви подават

ръка и ви подкрепят. Вие сте романтични и крайно привлекателни за другия пол. Винаги с готовност полагате допълнителни усилия за онези, които обичате. Владеете изкуството на флирта и знаете как да накарате хората да ви забелязват. Тъй като вашият чар е едновременно убийствен и неустоим, вие винаги ще вземате връх над другия. Харесва ви да пътувате и особено обичате развлеченията. Изпитвате истинска наслада да изучавате непознати краища. Предпочитате партньорът ви да е с вас, когато сте в движение, тъй като обичате да споделяте щастливите си мигове със своя възлюбен. Силни сте и изобщо не се разболявате. Дракона е толкова як, че можете да се надявате на дълъг живот и голямо щастие с хората, които обичате и от които се интересувате. Притежавате чувство за отговорност и сте експедитивни. Когато вие отговаряте за някоя работа, тя рядко търпи провал. Каквито и да са

обстоятелствата, вие сполучливо ще се справите с живота си и с хората в него.

Змия (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

Деликатни, мъдри, задълбочени, търпеливи, находчиви, медиуми, организирани

и ги бива да правят планове. Взискателни, обичат да управляват, понякога са много ревниви и мързеливи. От време на време стават твърде затворени и резервирани. Вие сте изчерпателни и имате добър усет за самоконтрол, но проявявате склонност към тщеславие и себичност. Помнете, че би било разумно да мислите и за другите, а не само за себе си. Вие сте чувствителни и интелигентни. Предпочитате да действате самостоятелно и полагате сериозни усилия да напредвате в живота. Много рядко се случва да имате проблеми и винаги се съсредоточавате, когато става дума за въпроси, свързани с противоположния пол. Вие сте изключително добри Администратори, умело осъществявате своите идеи. Също така сте и добри съветници, защото винаги сте в състояние да погледнете на нещата от друг ъгъл. От една страна, обичате нощния живот, но от друга, обожавате самотата. С други думи, от вас зависи да решите какво ще предпочетете да правите във всеки конкретен ден от живота си. Взискателни сте и обикновено отделяте време, за да намерите подходящ партньор. Доста често си поставяте амбициозни цели, а би било разумно да не храните прекалени надежди. За вас пътуването е необходимост - то е едновременно ваша радост и ваша страст. Обичате да се срещате с нови хора и да посещавате краища, които не сте виждали преди. С други думи, допадат ви приключенията. Радвате се на много добро здраве, но ако не се пазите, сте предразположени към стрес и алергии. Нещо повече, налага се да дъвчете храната си както трябва, преди да я погълнете, за да избегнете храносмилателни проблеми. Като цяло сте деликатни и мъдри, но понякога сте прекалено взискателни и тогава нищо не ви изглежда достойно за вас. Независимо от това, от вас би станал добър преподавател или инструктор, независимо от професията ви.

Заек (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)

Интелигенти, наблюдателни, образовани, кротки, дружелюбни, романтични и

много предани на своите любими. Неспокойни, страхливи, педантични и заети със себе си. От вас би излязъл добър дипломат, учител, художник или пастор и не по малко добър ръководител във всякакъв вид бизнес. Вие сте кротки, дейни и винаги сте много обаятелни. Въпреки това обаче понякога сте дотолкова себелюбиви, че на моменти сте малко разсеяни. Мнозина ще ви сметнат за доста особени. От време на време се затруднявате да общувате. Обожавате спокойствието и ви допадат тихите места. Разправиите и раздорите ще объркват живота ви и силно ще ви потискат.

За да преживявате, зависите от поддръжката на другите. Но ако намерите някого, който ви разбира и желае да ви подкрепя, можете да спечелите много пари благодарение на творческите си способности. Ако водите спокоен живот, ще поминувате прекрасно. Но съберете ли храброст за нощен живот, на практика ще установите, че в крайна сметка ви харесва де се срещате с различни хора. Влиятелни приятели ще се роят около вас. Много сте романтични и сантиментални и винаги горите от желание да се грижите за избрания от вас партньор. Владеете изкуството на съблазняването и флирта и винаги сте добре облечени. Решите ли се на по-рискована крачка, ще намерите подходящия си партньор, защото сте изключително очарователни. Обичате да пътувате и да изучавате обичаите и начина на живот в чуждите страни. Много ви допадат екзотичните храни и напитки. Ще ви бъде изключително приятно да пътувате заедно с непосредствения си партньор. Обикновено организмът ви е много деликатен и изисква много внимание и поддържане. Грижете се добре за себе си и се опитвайте да си спестите ненужните болести. Вие сте интелигентни и наблюдателни и бихте се справяли чудесно с бизнеса си. Ако се възползвате както трябва от своето обаяние и такт, ще успеете много да напреднете в живота.

Вол (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997)

Вие сте прилежни, стремите се към знания, методични сте, справедливи,

коректни, верни и много издръжливи. Инат, не умеете да губите, консервативни сте и можете да бъдете доста егоцентрични. Ще преуспеете като политик, военен, фермер, инженер и в други професии, където можете да проявите силните си страни на водач. Вие сте прилежни, градивни и надеждни. Въпреки това проявявате стремеж вие да командвате парада и сте твърде инатливи и властни. На някои ще им се види трудно да работят с вас, тъй като сте безкомпромисни и невинаги сте

отзивчиви. Оценявате дребните неща от живота, но сте изключително високомерни, когато трудът ви дава резултати. Работите упорито и успехът ви е гарантиран. Когато се налага, колективната работа ви допада, но понякога сте склонни да подвеждате околните. Обичате да работите сами и обожавате старшинството, за да разполагате с пълен контрол. Искате да виждате и да знаете какво става около вас. Погаждате се добре с хората, с които сте си избрали да работите. Проявявате голяма свенливост и сте затворени, ако се озовете сред непознати. По природа сте много романтични, но ви харесва вие да ухажвате онзи, когото обичате и на когото държите. Умеете да привличате вниманието на хората и те високо ценят съзидателната ви и стабилна същност. Обожавате да пътувате и особено ви допада чистата природа в провинцията. Обичате дърветата и зеленината и никога не изпускате възможността да изследвате екзотични забележителности и краища, които не сте посещавали преди. Вие сте здрави и изключително яки - точно като волове. Болестите ще ви заобикалят, тъй като водите здравословен живот, тъй че можете да се надявате на добри и цъфтящи старини. Вие сте голям работяга. Често не ви е грижа дали печелите пари, или не, стига да имате възможността да си вършите добре работата и вие да командвате парада. На момента животът ви става тежък, но благодарение на издръжливостта си винаги ще преодолявате трудностите.

Плъх (1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996)

Вие сте чаровни, дружелюбни, находчиви, гъвкави, интелигентни, надарени с

въображение, енергични, наблюдателни и решителни. Пресметливи, импулсивни, егоистични, наивни, подвеждащи, свръхамбициозни и алчни. В развлекателния бизнес, политик, писател или каквато и да е дейност, където да приложите обаянието и вещия си език. Вие сте обаятелни, ведри и бързо се ориентирате в обстоятелствата. Възможно е също да проявявате прекалена припряност в промяната на мненията си и да изглеждате донякъде ненадеждни. Другите ще ви смятат за малко нестабилни и за нагаждачи. Умеете да цените дребните неща от живота и сте изключително привързани към близките си. Най-големият ви шанс да намерите късмета си ще се появи, когато срещнете някой, който ви разбира и ви подкрепя. Много обичате хората. Понякога ненавиждате самотата. Животът ви е колоритен и знаете как да печелите добри приятели. Привлича ви всяка работа, свързана

с хора. Любопитни сте и винаги нащрек за удоволствията. Допада ви да сте център на възхвалите, но трябва да се чувствате добре сред хората край вас, за да се отпуснете. С каквито и средства да разполагате, обичате да се наслаждавате на живота в цялата му пълнота. Романтични и сантиментални сте. Освен това сте загрижени за онези, които обичате. Обаятелната ви личност ви превръща в майстор на флирта и това ще се забелязва. Малцина биха устояли на фаталния ви чар. Обожавате пътешествията. Особено ви допада нощният живот и вие обичате собственоръчно да изследвате многобройните му страни. Радвате се на добро здраве. Яки сте и проявявате устойчивост пред лицето на болестта. Хората, родени под този знак, притежават голяма издръжливост. Ще живеете дълго. Пъргави и умни сте, когато търсите решения на проблемите си. Много сте дипломатични и имате добри обноски. Можете да проявявате голяма щедрост, макар за щастие да не харчите парите си безцелно.

Маймуна (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

Развито въображение, колоритна, с пъргав ум, много интелигентна и забавна в много отношения. Егоцентрична, лукава и себична - понякога сте дотолкова немирни и лукави, че сами падате в собствения си капан. Притежавате многобройни дарби и смятате всяка професия за подходяща. При вашия дар слово и интелигентност бихте станали голям политик, търговец, писател или журналист. Вие сте направо свръх интелигентни и бързо усвоявате всичко, но ви липсва издръжливост и имате навика без всякакви скрупули да скачате от едно на друго. Голяма радост и щастие за вас е да намерите някого, който ви разбира и взема участие във вашата дейност. Много ще ви върви в живота, но ще трябва да приложите необходимата логика и интелигентност на Маймуната, за да си спечелите състояние. Вие сте родени да посредничите и за вас е подходяща всяка работа, изискваща разсъдливост и творчески подход към решаване на проблемите. Вашият знак е най-жизнерадостният в целия китайски зодиак. Обичате хората и цените бързината и вълненията. Романтични сте и обичате противоположния пол. За нещастие не сте твърде верни и имате навика да скачате от един партньор на друг. Обичате да пътувате из непознати краища, тъй като любопитството ви е неуморно и се стремите към вълнуващи преживявания. Имате здрав ум и здраво тяло, но прекалявате с "тичането" до такава степен, че забравяте да се грижите добре за себе си. Позабавете темпото - имате нужда. Вие сте изключително творчески и гъвкави личности. Силно ще ви привлича всичко, свързано с комуникациите и дизайна и в тези области можете да преуспеете.

Петел (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

Верни, щедри, честни, грижливи и жизнени с многобройни художествени дарби. Обидчиви, суетни, тщеславни и крайно нетактични. От вас биха излезли добри съдии, полицаи, политици, предприемачи, репортери, художници или дори известни певци. Характерът ви е устойчив и сте надарени с достатъчно проницателност, за да следите какво става около вас. Представите и целите ви в живота са много реалистични. При този подход ви е писано да напреднете много. Обикновено ще се радвате на голям късмет, защото винаги ще имате поддръжката и помощта на колега или приятел. Възможно е да се озовете в беда, ако не следите както трябва за финансовите си дела. Много ви бива да печелите пари, но пък и сте склонни да ги пропилявате. Обичате вие да сте началникът и предпочитате да вършите нещата по своему. Водите активен обществен живот. Обичате хората и направо разцъфтявате, ако ви предстои да присъствате на много и различни места. Ще срещнете голямата любов на живота си и връзката ви ще процъфтява, макар понякога да ви създава главоболия. За да се наредят нещата, ще трябва да изявявате чувствата си напълно и открито. Ще пътувате много и често и тези преживявания ще ви съпътстват през целия ви живот. Силни сте, макар лесно да настивате, тъй като гърлото е слабото ви място. Освен това обръщайте внимание на бъбреците си. Ако внимавате, няма да имате сериозни проблеми. Вие сте амбициозни и артистични и обожавате светлините на прожекторите. Независимо от това обаче, от вас би излязъл добър юрист, стига да решите да се възползвате от своя дар слово.

Куче (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994)

Вярно, щедро, честно и наблюдателно. Неспокойно, черногледо и малко разсеяно.

Митничар, полицай, инструктор, актьор и репортер. Вие сте надеждни и предани, но проявявате склонност към прекалена предпазливост и черногледство. Не е разумно предварително да се тревожите твърде много, защото ще се справите, каквото и да стане. Или сте много богати, или нямате пукната пара. Различните типове Кучета ги очакват различни съдби, но повечето от вас са положително настроени и вървят през живота с голяма вяра в успеха. Имате дарба за боравене с пари и ви бива да си гоните работите. Ако се вслушвате в интуицията си, имате шанс да напреднете. Вие сте предан служител и ще се изкачите на върха, защото ви бива и да управлявате. Не след дълго вие ще сте шефът. Случва се да бъдете много сдържани и предпазливи, но направо разцъфтявате в компанията на хора, които познавате добре. Ще ви е нужно дълго време, докато откриете любимия си, тъй като сте много взискателни и придирчиви. Но веднъж намерили подходящия човек, ще се

наслаждавате на грижовна и романтична връзка. Пътуването е онова, от което се вълнувате истински. Неспирно търсите най-доброто възможно кътче, в което да прекарате прекрасна ваканция с най-близките си хора. Издръжливи сте и рядко се разболявате. Понякога сте прекалено напрегнати и ако не внимавате, може да имате душевни проблеми. Вие сте предани и щедри. От вас би излязъл добър управител на голяма корпорация. Бива ви да работите в колектив и със сигурност знаете как да

извличате печалба.

Глиган (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995)

Щедър, толерантен, галантен, честен, шеговит, жизнерадостен, грижлив и

интелигентен. Наивен, егоист, поддава се на настроенията си, упорит и обича

ласкателствата. Актьор, фермер, художник, а също и дейност, в която усещате, че можете да служите на другите. Вие сте любезни и грижливи, но проявявате склонност към инат и екзалтираност. Затова пък сте предприемчиви, тъй че не сте толкова мързеливи, колкото хората си мислят. Родени сте под знака на късмета и благосъстоянието, най-облагодетелствания в Китайския зодиак. Липсва ви увереност в себе си; ако най-сетне съберете такава увереност, късметът ще ви съпровожда през целия ви живот. Можете да станете много богати, ако сте мили с хората около вас. Обичате хората и сте много услужливи. Желанието ви е да се включите в работа, свързана с хора. Предани сте е сте добър служещ. Обичате приемите и всевъзможните събирания. Вие сте щастлив и жизнерадостен човек, който иска да взема участие в много и различни дейности. Много сте романтични и обичате противоположния пол. Тъй като сте родени под щастлив знак, имате добрия шанс да срещнете любовта на живота си и наистина да се влюбите. Обожавате да пътувате и копнеете да надникнете какво има отвъд планините. Пътешествията ще ви отведат в далечни краища, за които сте мечтали. Силни сте, но е възможно да имате проблеми с теглото си, ако не внимавате. Глиганите обичат да си похапват и не могат да устоят на вкусни ястия. Вие сте щедри и предприемчиви. Благодарение на късмета и обаянието си можете много да напреднете в живота. Всяка дейност, включваща работа с хора или с грижи за тях, може да ви донесе състояние.

 

Източник

 

Сега си признайте. Коя е вашата китайска зодия и отговаряте ли на описанието.

Аз съм Дракон до дъното на душата си. :yes:

Редактиран от slow_burn
Link to comment
Сподели другаде

Само едно напомняне: Китайската нова година не съвпада с нашата, тя е към края на януари, а не на 31 дек-01 яну. В този ред на мисли, хората родени през януари трябва да проверят дали не се числят към предходната зодия.

А иначе аз съм Куче и последното много ми хареса: " Вие сте предани и щедри. От вас би излязъл добър управител на голяма корпорация. Бива ви да работите в колектив и със сигурност знаете как да

извличате печалба. "

Иначе всичко е правдоподобно, само това с печалбата.....аз съм толкова разточителна, че дори и да припечеля всичко бива профукано :crosseyes1:

Link to comment
Сподели другаде

slow_burn, ми струва ми се че източникът ти на информация от където си взела всичко това, нищо не е казал за моята зодия според китайския календар, а именно - Тигър... :crosseyes1:

Но лично мен ако питате - не вярвам кой знае колко на зодиите... Хора всякакви, мнения колкото искаш, интереси още повече. Но това вече може би е друга тема на разговор :blush:

Link to comment
Сподели другаде

  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...