Jump to content

Помощ за подходящ музикален съпровод


Вання

Препоръчан пост

Спешно се нуждая от помощ за подходящ музикален съпровод!

Правя едно филмче - курс на водачи на яхти по море и искам в края да завърша със снимки на курсистите и финални надписи. За този момент /около 2-3 мин./ ми е необходима подходяща музика. Може инструментал или песен с подходящо съдържание. За сега съм се спряла на „И замирисва на море (с вокал) Братя Аргирови, но понеже курсистите получават дипломи за капитани ми се иска нещо по-конкретно/за моряци, за капитани....такива работи/. В нета открих няколко, но ги смятам за неподходящи. Вие как мислите?

1-Ивана Бойчева - Песен за моряка –/много вяла и скучна песен с неподходящ текст, а и певицата пее носово /

2- Веселин Маринов -Песен за моряка-/Ами... супер много го избива на патриотизъм и звучи адски маршово /

3-Георги Христов - Песен за стария моряк-/Не че е лоша, но в случая става дума за млади хора и за това не е подходяща

4-Даниела Маринова-Морякът-/Много тъп чалгарски текст, подходящ повече за маса./

5-Моряците се връщат-/с тази шлагерна антика направо ще избия рибата в морето :haha: Твърдо не!/

 

Помощ!

Търся нещо с по-младежко звучене и с повечко настроение!!!!

Може и инструментал от някой по-известен филм за море, за вълни, за кораби ....но... без потъващите...

Link to comment
Сподели другаде

Мерси @ s.feradov!

Прослушах ги ,но не са подходящи за случая. Има много напрежение и атака, а аз искам да асоциирам по-скоро морски бриз, шум на вълни, яхти, слънце, почивка, закачки, купони.

Май и не обясних мн. добре, но филмчето ще завършва със снимки от най-забавните /да не кажа комични/ мигове по време на самия курс и практиката на корабите. Паралелно със снимките се изписват имената на курсистите,на яхтите, вида на няколко кораба и накрая обща снимка в униформа, където всички са ухилени до уши и изглеждат много горди от дипломирането.За това ми трябва нещо с повече настроение.

 

@panevdd, предложението ти ми се струва доста по-подходящо, но все си мисля, че колкото по-млад е човек, толкова му се иска да изглежда по-зрял и важен. Страхувам се, че тази мелодийка от " Тече, всичко тече "/ако нея имаш в предвид/,ще им се стори доста хлапашка, макар, че лично за мен си е баш за тях.... Ако след години гледат филмчето, сигурно ще им хареса, но за момента мисля, че ще се възприеме като много детска песничка и няма да им допадне. Говорим за младежи на около 18-20 години....поне на толкова ми изглеждат на мен.

 

Някай би ли казал и мнението си за И замирисва на море". Доста хора във форума са на същата възраст и мнението Ви, би ми помогнало много....както и още предложения.

Link to comment
Сподели другаде

Ако става въпрос за песента на колегата, то аз лично я харесвам изключително много, но мисля, че не е подходяща за случая.

 

Щом това е край на филм, то мисля, че нещо релаксиращо ще бъде добър избор. Разгледайте това. Тук има няколко chillout парчета, които ми изглеждат подходящи и някак прилягат на подобен вид завършек.

Link to comment
Сподели другаде

Докъто прослушвах парчетата , все си повтарях края на твоето изречение "да прилягат на подобен вид завършек"... И я открих - точната песен, за точно тези момчета. Bon Jovi - it's my life. Няма море, няма нищо от това за което си мислех в началото, но ми се струва, че е много подходяща и има точно този хъс и енергия, който търсех :yeah:
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...