Jump to content

Системата забива на син екран "registry_error"


Препоръчан пост

според мен няма за какво да ги тествам защото не е от тях слагах друга рам и друг хард и пак същото не ми е ясно защо като инсталирах google chrome и компа заби реснах го и до тук повече само синия екран и не ми дава да си вляза в системата???
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 55
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Добре щом си елиминирал РАМ и Хард кажи захранването какво е влез във биоса и във PC HEALTH виж какви напрежения дава или най-сигурно да се замери.Чува ли се цвърчене от него?И да сме наясно със новия хард си пробвал да преинсталираш или си очаквал да влезеш във Win(защото това няма как да стане при Pata интерфейс дори и на него да е имало инсталирана OS).
Link to comment
Сподели другаде

Процесора какъв модел е и клокван ли е?Не разбрах и захранването като марка какво е.Направи ли бутваща флашка?И най-добре го замери това захранване.Има някакво колебание на 12v линии нормално ли е не е ли BIOS ne e точно мерило!
Link to comment
Сподели другаде

Колеги всичко се оправи смених хардиска и инсталирах windowsа и всичко си тръгна нормално оказа се ,че е хардиска някакви идеи как мога да го оправя или не става за нищо? Мерси на всички за вашите отговори :wink1:
Link to comment
Сподели другаде

Не, не е нужно. Не и за самия тест. Нужно е да си създадеш стартиращ носител (дискета, диск, USB флаш устройство; зависи какво се предлага) с инструмента за тестване, след което стартираш системата от него и тестваш. Т.е. за създаването на този носител ще е нужен работещ компютър.

 

Добавено: в твоя случай става въпрос за това.

Link to comment
Сподели другаде

Е, няма нищо сложно: изтегляш ISO образа, записваш го на диск, стартираш компютъра от въпросния диск и извършваш теста. На сайта на Seagate има и описание за работа.
Link to comment
Сподели другаде

Свалянето е адски елементарно:

- отваряш тази страница (вече ти бях дал линка дори);

- кликаш бутон Accept;

- кликаш бутон Download.

 

След това го записваш с програма по избор. Всяка програма за запис на дискове може да записва ISO образи. Не знам ти коя програма използваш, но има ръководство, в което са описани по-разпространените приложения. Ако не използваш никое приложение, ще трябва да си избереш някое. Аз например използвам ImgBurn (има го в ръководството). Ако използваш Windows Vista или Windows 7 и не инсталирано никакво приложение, което да се е асоциирало с ISO файловете, можеш да го запишеш с вградената в Windows опция: десен клик върху сваления файл -> Burn disc image.

 

Стартираш системата от записания диск. Все едно е инсталационен.

 

В прозореца на Seatools кликаш I Accept. Изчакваш да се сканират контролерите за твърди дискове. Маркираш желания твърд диск в списъка. Горе от меню Basic избираш Short test. Трябва да отнеме най-много няколко минути (обикновено 1-2). Ако резултатът е положителен/добър, пускаш дългия тест - отново от меню Basic -> Long test. Ако резултатът отрицателен/лош, значи най-вероятно дискът умира и е за кофата, но все пак можеш да пуснеш дългия тест. Дългият тест може да отнеме часове, в зависимост от капацитета на твърдия диск. Така ще се открият лоши сектори и ще се маркират да не се използват.

 

Имай предвид обаче, че отстраняването на лошите сектори не е "оправяне на твърдия диск". Възможно е след отстраняването им дискът да работи още доста време (ако тези лоши сектори са единични и случайни), но е и напълно възможно тези сектори да са предвестник на наближаващата "смърт" на твърдия диск. Второто е по-вероятно.

Това важи с особена сила, ако твърдият диск се е провалил на краткия тест. В такъв случай дори бих казал че няма смисъл да се използва и е редно веднага да се потърси заместник.

 

Ако твърдият диск се провали на краткия тест и/или има много лоши сектори (т.е. умира), няма оправия. Спомняш си за приятните моменти, които ти е донесъл, отронваш сълза или две и продължаваш.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...