Jump to content

Грешка при форматиране на флаш памет


dan40o

Препоръчан пост

Не мога да форматирам Флаш памет 2гб дава грешка Windows is unable to complete the format ...... Disk H Cannot be formated . Пробвах с програмата HP USB Disk Storage Format Tool. Също така със DOS и от Disk Management и пак не става. Току що пробвах и под Safe Mode и пак не иска да се форматира !

post-18505-0-36835600-1352733758_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Ами, на мен ми се струва, че устройството просто е за боклука. С оглед на това, че "марката" му е измислена, един господ знае какъв китайски боклук са използвали да го маскират като USB флаш памет.
Link to comment
Сподели другаде

един господ знае какъв китайски боклук са използвали да го маскират като USB флаш памет.

Моля? Китайски боклук? Започнах да се притеснявам. В момента в Metro продават флашки Kodak, произведени в Китай.

Китай произвеждат и флашки Sigma специално за Metro. Такъв модел флашки няма в други магазини. Казано друго яче - произведено за Metro. Като поръчка. :) Сега остава да кажеш, че сме се набутали с 36 лв. за USB 3.0

Дали нещо не преувеличи Night Raven?

 

http://i47.tinypic.com/20ztz0g.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Не, не съм преувеличил. Изобщо даже. Не схванах обаче какво намекваш. Че в Китай се произвеждат само качествени стоки?

Както и да е. Огромен процент от продуктите по принцип се произвеждат в Китай. Това не значи нищо. Има разлика между "произведено в Китай" и "проектирано в Китай" (или може би "китайска марка", ако ще е по-ясно).

Колкото до продуктите в Метро, те не са произвеждани специално за Метро. Това са разни noname/generic флаш устройства, които Метро купува и си им лепва някаква марка - в случая "Sigma". Не е нищо ново. Какви мислиш са да речем плеърите Daisy Diva? Същото важи и за измислени марки като Neo, Sang, Elite др., които не произвеждат нищо, а само изкупуват noname китайски продукти и ги препродават под своята марка. Всеки с достатъчно пари и желание може да го направи.

 

Сега остава да кажеш, че сме се набутали с 36 лв. за USB 3.0

Не знам кои сте вие, но ако сте купили някаква измислена марка, вместо някоя поне малко реномирана, тогава да, набутали сте се.

Link to comment
Сподели другаде

Сериозните производители, които не правят компромиси с качеството в тази област, за мен са Kingston и Corsair. Имам въпросната Maxell (само че 4GB) и няма база за сравнение с другата ми памет Corsair DT500 16GB - скоростта на пренос/запис е от два до три пъти по голям, а отделно е в гумирана опаковка и мнооого по-надеждна. Изводите са за теб...
Link to comment
Сподели другаде

Понеже ми стана интересно,какво ви е мнението за тези флашки

 

Vasko12, Остаряли са. :)

 

Night Raven, съвсем е логично да си мислим както го казваш, но изглежда си далеч от истината. Нека сега погледнем под друг ъгъл. На същия принцип работят хранителните магазини. Хипермаркетите застават зад свой производител под един етикет и поемат негативите, ако има такива. Ще използвам и един цитат "Не използват великите фирми за месо (прехвалени), а по-скоро малки производители при които се държи много повече на качество. Не случайно при всички хранителни продукти, висококачествените неща се правят от производители които не са прекалено известни, но държат на качество много повече от прехвалените които се набиват всекидневно по националните телевизии." А флашката ми е с 5 години гаранция и тази гаранция поема Metro. Виждам флашки под това име датират още от 2007-ма. Нещо ни се разминава виждането тук, не знам как така слагаш дефиниция за лошо качество.

 

Kingston не искам да чувам за него, понеже една ми се срина преди две години, неизвестно как.

Купи си PQI.

Link to comment
Сподели другаде

Тук не става въпрос за някои магазини/фирми да предлагат свое производство. Тук става въпрос за някои магазини/фирми да предлагат чужда продукция като своя. Разбира се тази чужда продукция точно за това е направена. Има и клавиатури с логото/марката на JAR Computers, които са сред най-евтините. Да не мислиш, че те ги произвеждат? Не, те ги купуват. Да не мислиш, че купуват хубави и качествени клавиатури, за да ги продават на ниски цени? Не, те купуват най-евтината продукция, която намират.

Така че ми спести неправилните аналогии.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...