Jump to content

Програма за създаване на бекъп като IMAGE


Гост barutchiev

Препоръчан пост

Здравейте отново момчета.Както вече ми бяхте обяснили,използвах Акронис за създаване на снимка на "Ц" дяла.Тъй като след някой друг ден качих още програмки,реших да щракна още една снимка.Тъй като вече имах една,избрах опцията,която я дават като препоръчителна, да направя снимка на промените.Втората снимка е с 1 гб по-малка от първата.когато направя още 1 или 2 снимки по този начин и след това искам да възвърна някоя от тях,трябва ли да връщам първо основната и след това друг(ата)ите или самата програма "знае"че тази снимка е част от нещо и връща автоматично основната и ги кара последователно?
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 43
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

трябва ли да връщам първо основната и след това друг(ата)ите или самата програма "знае"че тази снимка е част от нещо и връща автоматично основната и ги кара последователно?

 

Мисля, че софтуерът кореспондира с потребителя по отношение на това, кои "образи" да бъдат възстановени. Имайте предвид различните видове backup и техните предназначения.

Link to comment
Сподели другаде

Нека първо изясним различните видове backup:

 

Full Backup - Създава се image, съдържащ всички файлове и папки, намиращи се на избрания от Вас диск или партишън. Копира се всеки сектор, на който е съхранена информация.

Differential Backup - Създава се image, съдържащ всички файлове и папки, които са претърпели модификация след последния направен Full Backup.

Incremental Backup - Създава се image, съдържащ всички файлове и папки, които са претърпели модификация след последния направен backup.

 

Нека разгледаме следната ситуация:

 

Месец Януари - Full Backup.
Месец Февруари - Incremental/Differential Backup
Месец Март - Incremental/Differential Backup.

 

В края на месец март решавате да възстановите системата до предишна точка. За целта използвате Incremental/Differential backup, създаден през третия месец от годината.

  1. Ако въпросният backup е Incremental, то ще бъдат възстановени всички модифицирани файлове в периода Февруари - Март. Цялата останала информация ще остане непроменена.
     
  2. Ако въпросния backup е Differential, то ще бъдат възстановени всички модифицирани файлове в периода Януари - Март.

Link to comment
Сподели другаде

Направо се обърках...Когато стартирах първият път програмата с буутващия диск направих фул бакъп.След това днес направих Incremental (пишеше че това е препоръчително-recommended) Така смятам да давам и на другите снимки.Дали не е по -добре винаги да си давам фул и да не се занимавам с другите опции?
Link to comment
Сподели другаде

Ако правиш често архиви, тогава може би incremental ще ти спести време. От друга страна ти използваш спасителния диск, така че най-вероятно имаш нужното време, така че все пак можеш да си правиш пълни архиви. Ти си преценяваш.
Link to comment
Сподели другаде

Добре бе момчета,ама защо пълния ми бекъп сега с доста повече качен софт ми е 8,025,153 кб,а първият пълен бекъп със страшно по-малко качени програми ми е по-голям- 8,144,474 кб?Когато не съм увеличавал компресията???Нещо ми се струва станно???
Link to comment
Сподели другаде

Ами, ако преди създаването на първия архив/бекъп (с малкото на брой приложения) не си направил дефрагментация, но преди създаването на втория архив си направил, то това според мен обяснява, защо всъщност втория архив е по-малък. Ако си дефрагментирал преди двата архива, тогава е наистина странно.

С каква операционна система си и с кое приложение дефрагментираш?

Link to comment
Сподели другаде

Операционната система е Уиндолс 7 -32 битова,а за дефрагментация ползвам 2 програми.Преди снимка първо дефрагментирам с вградения дефрагментатор(според мен няма по-добра програма,която да консолидира така добре празното пространство),а след нея използвам Diskeeper 2011 EnterpriseServer.По мои скромни наблюдения това е най-добрата комбинация.
Link to comment
Сподели другаде

Аз не бих използвал въпросната комбинация от приложения за дефрагментиране, но всеки си преценява. Ако обаче си извършвал дефрагментиране и консолидиране на свободното пространство преди и двата архива с Acronis True Image, тогава е наистина странно. Не ми идва на ум никакво обяснение на този етап.
Link to comment
Сподели другаде

Вграденият дефрагментатор в Windows 7 е определено приличен. Спрямо вградените дефрагментатори в предишните версии на Windows е определено доста по-добър, но въпреки това не е чак толкова гъвкав и пълноценен, колкото някои други допълнителни дефраментатори. За средностатистическия потребител е достатъчен, но за ентусиасти не е много.

Diskeeper по мое мнение е прехвален. Не е лош, но реално не е толкова добър, колкото репутацията и името му предполагат. Има някои интересни идеи в него, но повечето от тях изискват да има постоянно активни услуги/процеси, което общо взето обезсмисля цялата работа. А и да не говорим, че струва пари. Знам, че може да се намери кракнат, мога да си го намеря за 30 секунди, но се опитвам да използвам легални приложения на системата ми.

За моите нужди най-добре пасва MyDefrag. Безплатен е и предлага невероятна гъвкавост за хората, които са готови да си го разучат и да си изготвят специални скриптове. С него нямам нужда от нищо допълнително. Има си своите неудобства, но за мен те са дребни на фона на това, което получавам в замяна.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...