Прехвърляне към съдържание


Снимка

Какво мислите за Клауд хостинга?


 • Моля, влезте, за да отговорите
1 отговор по тази тема

#1 dangerzone

dangerzone

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 5 мнения

Публикувано: 08 November 2012 - 10:36

Ползвате ли и какво ви е мнението клауд хостинга на сайтове? Какви са му предимствата пред VPS-ите и заслужава ли си малко по-високата цена? Също ако може и някакви отзиви от конкретните провайдъри - български и чуждестранни.

#2 techo

techo

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 15 мнения

Публикувано: 08 November 2012 - 12:53

От няколко месеца го ползвам за три мои сайта - според мен си заслужава повече от VPS. Разбира се, като цена е малко по-високо, но ако споделеният хостинг вече не е решение и става въпрос за сериозен сайт, е по-добре директно да се премине на Cloud. При тази технология даунтайм-ът е много по-рядко възможен - ако да кажем харда на VPS-а изгори, сайта ти ще е долу докато не го сменят и не възстановят резервното копие (вероятно отпреди няколко дни), докато при клауда файловете се съхраняват на няколко сървъра и при падането на един, веднага друг му поема ролята - не теория дори потребителят, който по това време е вътре в сайта, не може да го усети. Имам опит само с ICN - те бяха първите, които представиха услугата у нас - и мога да кажа, че съм много доволен. Не съм имал проблеми, сайтовете се отварят идеално бързо, а когато съм се свързвал с поддръжката по някакви въпроси, са отговаряли много професионално и навреме.
Другото предимство на технологията - сам определяш колко ресурси да използваш и си плащаш точно колкото си ползвал, за разлика от VPS-ите, където по принцип имаш просто определени планове като при споделения. В определени случаи заради този метод на таксуване може да ти излиза дори по-евтино от VPS - ако да кажем имаш сезонен сайт, който през зимата има много посетители, а през лятото малко - то през лятото няма да плащаш повече, отколкото си изразходил.
0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители