Jump to content

Син екран "nvlddmkm.sys" след преинсталиране на windows7 64bit.


Препоръчан пост

Здравейте.Лаптома ми е dell xps l502x (intel i7 sandy bridge; nvidia 540m; 2+2gb ram). След преинсталиране на windows7, като опитам да пусна някоя игра с външната видеокарта и ми дава въпросния син екран.Пробвах с различни драйвери без успех :( Нямам вируси. Моля помогнете че се побурквам вече.
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 45
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Хора, помагайте :( вчера му пуснах chkdsk c: /x /f /r i na d: и няма лощи сектори, Пуснах му мемтест86 за цяла нощ о там не откри грешки. Свършват ми идеите :( и cleen boot не помага.Прикачам minidump ако може някой който им разбира да го погледне.

 

ето

 

А другия фаил (WD-20121102-0645.rar) е от папката LiveKernelReports.

 

Има и още един файл c:/windows/MEMORY.DMP но той е 400мб.

110212-18564-01.rar

WD-20121102-0645.rar

Link to comment
Сподели другаде

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

 

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;

- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Link to comment
Сподели другаде

Коментарът се забави, защото откриването на някои драйвери отне време.

 

Виждам старички драйвери. Най-честите причини за сини екрани са драйвери. Възможно е да се дължат и на хардуерни проблеми, но Dell не са HP, така че хардуерното изпълнение е по-добро, а за нова система е още по-малко вероятно да има проблеми с чаркалаците. Така че драйверите си остават главните заподозрени.

 

Нямам представа точно кой драйвер може да се окаже проблемен (ако изобщо е драйвер, де), но е по принцип е добра идея всички драйвери да са актуални.

 

Единият е този на видео картата. Предполагам си инсталирал този от сайта на Dell последно и си го оставил. Лично аз бих ти препоръчал да използваш последния драйвер, а не по-стария.

Също така драйверът на вградения в процесора графичен чип е стар. Съветвам те да инсталираш последния, който можеш да изтеглиш от тук.

Драйверът за звуковата карта също не е особено нов. Последната официална версия можеш да изтеглиш от тук.

Драйверът за четеца на карти също не е първа младост. Можеш да изтеглиш актуална версия от тук.

Драйверът за Intel Management Engine е също на възраст. Последният можеш да изтеглиш от тук.

Драйверът за безжичната мрежова карта също не е най-новият, макар че не е и особено стар. Предполагам си го изтеглил от страницата на Dell, но там в момента се намира най-новият, така че ако наистина си го изтеглил от там, не знам защо при теб е малко по-стар. За всеки случай ето линк.

Драйверът за USB 3.0 контролера също има нужда от актуализиране. Можеш да изтеглиш актуална версия от тук.

Драйверът за мрежовата карта също е стар. Последният можеш да изтеглиш от тази страница. Ако можеш и не те бърка да го актуализираш ръчно от Device Manager, изтегли "Win7 and WinServer 2008 R2 Driver". Ако предпочиташ да има стандартна инсталация, изтегли "Win7 and WinServer 2008 R2 Auto Installation Program".

Драйверът за тъчпада също не е последният. Най-новият общ драйвер можеш да изтеглиш от тук (ще трябва да се съгласиш с условията, преди да можеш да свалиш файла). Тъй като това е обща (generic) версия на драйвера, е възможно от Dell да са пипнали нещо специфично в драйвера, който те предлагат. Затова можеш да тестваш най-новия и ако нещо не работи както трябва, да върнеш този на Dell (с който си в момента).

 

Освен това ти препоръчвам да актуализираш антивирусната си. avast! не е от най-стабилните антивирусни и понякога възникват конфликти. Затова ще е добра идея да деинсталираш твоята версия и да инсталираш последната. Дори можеш да пробваш и за момент без антивирусна дали ще има проблем, ако това е първото нещо, което правиш (а не обновяването на драйверите), или ако няма да ги актуализираш, или ако не са помогнали.

Друг софтуер, който е известен със създаването на потенциални проблеми е SPTD драйверът. Ако няма да използваш програми за виртуални оптични устройства (Alcohol или DAEMON Tools), можеш директно да го деинсталираш, като изтеглиш инсталацията му от тази страница, стартираш я и кликнеш Uninstall. Ако все пак използваш някоя от споменатите две програми, забрани за момент драйвера от Autoruns (просто го намери в подпрозорец Drivers и му махни отметката, след което рестартирай). Ако проблемът се окаже в него, можеш да опиташ просто да го актуализираш, което може да стане като го деинсталираш (както описах преди малко) и след това го инсталираш отново със същата инсталация.

Link to comment
Сподели другаде

Това се казва отговор :) Довечера ще си поиграя по списъка да видя откаде ще изкочи проблема. Всички драивери съм гледам да ги тегля от саита на делл именоо защо може да са човъркнали нещо. Ще пиша отзиви. Благодаря.
Link to comment
Сподели другаде

Инсталирах всички драйвери + антивирусната от коментар 9, но за съжаление без успех :( при всеки драйвер рестартирах. Само драйвера за card reader ми даде грешка че нямам такова устройство. Други съвети какво да пробвам?

AutoRuns.rar

Link to comment
Сподели другаде

Разгледах дъмп файла. Нов текстов документ (2).txt

Проблема ти е във видеото. Ето нещо със което можеш да пробваш:

http://en.kioskea.net/faq/6210-handling-nvlddmkm-sys-crash

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...