Прехвърляне към съдържание


Снимка

Проблем с рам памет


  • Моля, влезте, за да отговорите
17 отговора по тази тема

#1 Madnesst

Madnesst

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 11 мнения

Публикувано: 31 October 2012 - 18:47

Здравейте , дъното ми е Asus P5KPL ( http://www.asus.com/...cket_775/P5KPL/ ) и в момента е с 2 платки AE по 1gb ddr2 800mhz в жълтите зони . Изникна ми още една платка Kingston 1gb ddr2 800mhz и рекох да я сложа и нея на черния слот , но когато я сложа и включа компютъра , почва да писука през 1-2 секунди и не се включва ?? Ще съм много благодарен да ми изясните къде е проблема и как да бъде решен , мерси предварително :no:

#2 Belial

Belial

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 154 мнения

Публикувано: 31 October 2012 - 20:09

Проблема може да се реши с друга банка памет, тази явно е несъвместима. А защо ти е да поставяш 3, каква е останалата конфигурация и ОС ?

#3 Night_Raven

Night_Raven

    Subject Delta

  • Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23015 мнения
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:Русе

Публикувано: 31 October 2012 - 20:18

Възможно е банката памет да е дефектна. Ако опиташ да стартираш системата само с нея, стартира ли успешно? Ако да, значи може би дънната платка не харесва комбинацията от въпросните 3 банки памет. Ако не стартира, значи банката памет е наистина дефектна.

Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.
 


- Eleanor Lamb (BioShock 2)


#4 Madnesst

Madnesst

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 11 мнения

Публикувано: 31 October 2012 - 20:24

Ето конфигурацията: http://www.picvalley...8IoXQGihi6H.JPG

Махнах едната от сегашните 2 и сложих новата на нейно място и компютъра се стартира . ><

http://www.prikachi....92/5438592g.jpg

#5 androns

androns

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 197 мнения
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:合気道

Публикувано: 31 October 2012 - 21:32

Ти сам си дал линка към спецификациите на дъното:
Ето заради това не става:

*When installing four DDR2 DIMM modules, install only single-sided memory modules.


Публикувано изображение

#6 Madnesst

Madnesst

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 11 мнения

Публикувано: 31 October 2012 - 21:47

Тоест всичките памети трябва да са еднакви ?

#7 Belial

Belial

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 154 мнения

Публикувано: 31 October 2012 - 22:44

Май по-добре ако можеш махни тези и сложи 2x2GB, като както са ти писали по-нагоре да са single-sided..

#8 Madnesst

Madnesst

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 11 мнения

Публикувано: 31 October 2012 - 23:04

ясно ;s мерси много .

#9 lapatash

lapatash

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 4 мнения
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:София

Публикувано: 25 November 2012 - 15:53

Здравейте.Аз имам същият проблем като Madnesst със два dimm-a съм единият е 1ГБ на buffalo и на свободният си сложих 2ГБ на elixir и ми тръгна без проблем,обаче ми се скапа дривера за звука и нямах никакъв звук,както и да е това го оправих.Нямах конфликт м/у двете рам отчиташе ми че имам 3ГБ после обаче пипнах биоса и му зададох да ми зареди Optimized Defaults (това беше преди да си оправя драйвъра за звука)като си мислех че така ще ми се оправи.След което стартирах PC-то и ми изписа че нямам видео започна да ми писука и замириса на изгоряло от захранването веднага го изключих извадих новата рам и ми тръгна само със старата сеедно нищо не е станало,та въпроса ми е дали е възможно да е изгоряла рам паметта или....?

p.s Слагах новата рам и на другия DIMM и пак същата работа,а един приятел ми каза че сигорно ми е изгорял някой кондензатор в захранването и че ако си взема нова рам и тя ще изгори.

#10 s.feradov

s.feradov

    Потребител

  • Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1603 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 25 November 2012 - 16:21

Когато системата бива стартирана с инсталирана старата платка RAM-памет, то тя зарежда напълно нормално и няма никакви проблеми. При стартиране на конфигурацията с новата платка RAM-памет, системата не функционира правилно, така ли?

Ако е замирисало на изгоряло от захранването, то е необходимо захранващият блок да бъде демонтиран веднага, с цел предпазване от повреда на останалите компоненти в системата.

"There isn't a person anywhere who isn't capable of doing more than he thinks he can." - Henry Ford


#11 lapatash

lapatash

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 4 мнения
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:София

Публикувано: 25 November 2012 - 16:34

В момента с новата рам памет въобще не ми зарежда нищо показвами на монитора no video input и ми писука и това е въобще нищо не зарежда.

#12 s.feradov

s.feradov

    Потребител

  • Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1603 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 25 November 2012 - 16:50

В такъв случай конкретната плочка RAM-памет е дефектирала. Ще Ви посъветвам също така да прегледате захранването за надути/пукнати кондензатори и нагаряния по захранващите кабели.

"There isn't a person anywhere who isn't capable of doing more than he thinks he can." - Henry Ford


#13 lapatash

lapatash

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 4 мнения
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:София

Публикувано: 25 November 2012 - 17:36

Добре ами възможно ли е като съм задал тези настройки в биос-а (Optimized defaults) захранването да е подало повече волтажи на самата рам памет защото тя работи на 1.8v и да е изгоряла.Казаха ми че и това е варянт.

#14 s.feradov

s.feradov

    Потребител

  • Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1603 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 25 November 2012 - 18:04

Попринцип, този тип настройки би трябвало да придават стабилност на системата. Поради тази причина се наричат Optimized defaults. Рискът съществува, но като цяло е минимален. Въпреки това изглежда, че момента нестабилност при промяната на настройките е породила този проблем и в крайна сметка е довело до неработещ хардуерен компонент.

"There isn't a person anywhere who isn't capable of doing more than he thinks he can." - Henry Ford


#15 lapatash

lapatash

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 4 мнения
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:София

Публикувано: 25 November 2012 - 18:14

Не знам какво да правя ползвах я 2 дни дори и неможах да и се нарадвам :(
а 1 Гб не ми стига за нищо само Firefox ми дърпа 210 МБ.А ме е страх да си купя нова че един приятел който се занимава с компютри ме наплаши че ако не си сменя захранването дори и да си взема нова и тя ще изгори.
Иначе благодаря ти че ми отдели от времето си оценявам го.
С Уважение:Lapatash




0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители