Jump to content

Проблем с двойни кавички


aleksoft

Препоръчан пост

Проблем е че като съм на английски език и като тръгна да пиша двойни кавички не ми появява първата кавичка и след това втората ами чак след като натисна два пъти Shift+" ми се появяват и двете на веднъж "". :wacko:

 

Проблема го оправих, сменя се английски от United States - International на US един рестарт и готово.

Link to comment
Сподели другаде

Аз също го имам този проблем - с лаптоп Acer съм. Поразпитах и кават, че проблема е между видео драйвъра и този на клавиатурата. Информацията е от фирма за поддръжка на компютри. Не съм я проверявал. Забелязвам, че с 64 битовия Уиндоус го няма този проблем. При мен беше и по-зле - дублираха се гласни в края на думата и проблема с кавичките го имаше и при "~".

 

Абе ужасно ме дразни при седмицата меко казано малоумното превключване между езика на клавиатурата. Използвам БГ фонетична и US. Проблемът е следния - както си пиша във форума например, решавам да превключа между двата езика (при мен с алт и шифт) и става...нищо. Трябва по няколко пъти да го правя за да се смени езика на писане. Понякога едно натискане е достатъчно, а понякога две или три...Нямам идея защо е така. Друго което ме дразни, дори много повече - как беше това с чука :look: е, че ОС си решава в кой екран какъв изход на клавиатурата да има. Писал съм в ПейПал например на инглиш и когато мина във форума съм на БГ. Ами уж хубаво в този случай, ама обратните са много повече! Обикновено забравям в кой таб на браузера какво има и когато се засиля да пиша - опа, шльокавица. Искам да я изключа тази функционалност, но все още не зная как. Моля, някой ако е успял...Плийз!

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да имаш проблем с превключването, ако не го извършваш правилно, т.е. да отпускаш Alt, преди да натиснеш Shift. Понякога се случва в бързината, особено на клавиатури, чиито контакт на клавишите се постига при пълно натискане. Усеща се сякаш са натиснати както трябва, но всъщност не са. На мен ми се случва отвреме навреме.

Ако имаш предвид някакъв друг проблем, т.е. си 100% сигурен, че натискаш клавишите както трябва, то не мога да кажа, че съм попадал на такъв.

 

Операционната система не решава в кой прозорец каква подредба да се използва. Операционната система помни. При стартиране на приложение се използва езикът по подразбиране, но ако бъде сменен, операционната система ще го запомни. Няма вариант, в който Windows сменя езиковата подредба по свое усмотрение.

Мисля обаче, че няма начин това запомняне да бъде спряно. Поне аз не знам начин.

Link to comment
Сподели другаде

Под решава имах предвид, че помни. Значи няма как да се изключи? Жалко! Искам просто езика на клавиатурата да е такъв какъвто съм го избрал и да не се променя в различните прозорци/табове на браузера. Явно няма начин.

Бутоните ги натискам както трябва! Друг е проблема, но до следващата машина така ще е...

Link to comment
Сподели другаде

Ами, ако толкова отчаяно искаш да не се помни езика, можеш да ползваш... FlexType. Их, тръпки ме побиха. Никога не съм си мислел, че ще предлагам FlexType. Докъде я докарахме...

Алтернатива е да свикнеш с друг браузър и да изоставиш Internet Explorer.

Link to comment
Сподели другаде

Добре де, използва два енджина - на IE и на Webkit. Преди време имаше период в който използвах и Опера, но любовта ми към Макстон надделя :kissed1:

Ще инсталирам пак Опера да видим как ще е с него.

Link to comment
Сподели другаде

Привет, проблема с кавичките се решава лесно, само сменяте клавиатурната подредба от English – Unated States – US на English – Canada – US и проблемът с кавичките изчезва.
Link to comment
Сподели другаде

Проблема го оправих, сменя се английски от United States - International на US един рестарт и готово.

 

Мисля, че потребителят сам е намерил решението на проблема.

Link to comment
Сподели другаде

Това бозата е тегава работа с тия клавиатурни подредби и автоматичното им помнене за отделните приложения - дори в линукс можеш да си настроиш тази опция по свое усмотрение. Проблемът (вторият, със запомняненто на езика за отделните програми/прозорци) на artgun има решение, но само за две различни клавиатурни подредби: http://superuser.com/a/340457

Пробвай го и кажи дали ти върши работа, artgun.

 

П.П. В този ред на мисли и друг пропуск има бозата - ползвам уиндоуския клавиш за временна смяна на езика в линукс, докато е натиснат, което отново липсва като опция в... сещате се къде.

Link to comment
Сподели другаде

Всяка ОС си има своите достойнства и всеки си решава, коя от тях отговаря на нуждите му - не съм целял флейм или "гореща" дискусия по този въпрос. Също така съм дал някакво (предложение за) решение на един от проблемите на потребителя, който ми изникна на първа страница в "Гошко". А моят проблем как се решава със Super+S клавиша?

 

П.П. Това го пиша от осмицата, за да не стават недоразумения все пак.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...