Jump to content

Koмпютърът не се пуска след рестарт


skeptik

Препоръчан пост

Преинсталирах видео драйвърите и нищо .

Пробвах само на вградената карта и почна да забива при показването на логото на дъното . След това заби дори в самото дъно ,което още повече ме учуди . Почвам да си мисля да не е нещо от дъното или да не би да има някаква хардуерна съвместимост .

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Ти като пробва само вграденото свали ли допълнителната карта?И беше ли направил настройките във bios,които @Night_Raven беше описал?Аз останах със впечатление,че със вграденото видео всичко е наред!!!Допълнителни неща на PCIeX1 слота има ли закачени,като TV-tuner,LAN и т.н.Опиши цялата конфигурация........Ако не ти е ясно какво правиш МОЛЯ не прави НИЩО

 

 

Ако си пипал нещо по биоса го върни както е било "AUTO",закачаш допълнителната карта пускаш компютъра и правиш това както е описано!

Link to comment
Сподели другаде

С вграденото видео като пробвам сменям настройакта в дъното , и кабела го прествам във входа на дъното , тръгва си ,но при втoрия рестарт стана това, което написах в по-горния пост .

Пълната конфигурация на машината е :

Аsus p8z77-v lx /z77/ 1155

CPU i7-2600k /3.4G/8mb /box/lga 1155

ram 2 x 8GB DDR3 1600 GEIL

HDD 1tb HITACHI 7200/SATA2/32mb

Video Sapphire hd7870 ghz edn 2g oc

case psu CM GX550W APFC

 

Eдно приятелче ми вика ,че е възможно дъното да се нуждае от флаш . В момемта версията е 0610 . В официалния сайт гледах ,че тази версия си поддържа съответния процесор .

Link to comment
Сподели другаде

Точка първа от теста напревена два пъти с поставена карта 7870 в слота и кабел свързан към нея - рестарт, монитора изписва "power saving mode" и всичко свършва .

Но като премахнах картата и свързах кабела със слота към дъното точка едно от теста направена два пъти- компютъра си тръгва нормално след два последователни рестарта .

Link to comment
Сподели другаде

Картата предполагам е сложена във тъмносиния PCI слот и двата Power конектора са свързани.Някакви антививирусни и кои>?Помисли си какво ново си инсталирал преди да се появи проблема>>>>
Link to comment
Сподели другаде

Да в тъмносиния е свързанна и в края има още два конектора ,които също са свързани . Антивирусна имам KIS 2012 . А за софтуер качван нищо особено . Компютърът е нов от скоро . Някаккъв по особен софтуер няма :програмки за чистене (ccleaner revo uninstaler) , gom player .
Link to comment
Сподели другаде

Добре,това става ли докато се играят игри?Когато монитора даде черния екран колоните издават ли един много гаден звук(бучене) ????Не искам да да ставам предубеден към Ati........но проблема според мене си е във видеото ..........Някой колега да се сеща как се проверяваха драйвърите за отделните програми дали дават грешка при старт на системата???

И това май е като болест на този модел цък За всеки случай един мемтест(само формално).Ако имаш възможност тествай със друга карта.......Ако някой се сеща нещо друго..........Ако се стигне до замяна във сервиза бих заложил на еквивалент на Nvidia(съвет)

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

Здравейте ,

Нямаше ме за известно време и вчера имах възможност и занесох картата за проверка . Отговориха ми, че си работи нормално. Като я занесох обясних това ,което и тук бях обяснил ,че компютърът не се пуска винаги след рестарт .

Замислям се да не е проблема в дъното и попаднах на тази публикация , на 1 и 11 страница се обяснява за подобен проблем линк .

Link to comment
Сподели другаде

Последната версия е 1404, тя е петата след текущата ти. Пробвай с обновяване на биоса, гледам все пишат за подобряване стабилността на системата.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...