Jump to content

Koмпютърът не се пуска след рестарт


skeptik

Препоръчан пост

Здравейте , наскоро смених старата машина с нова , инсталирах си уиндоус ,програми неща ,които съм правил доста пъти . Но сега имам доста странен проблем ,който не знам как да разреша -като дам рестарт компютърът някой път след това не се пуска . В смисъл мишката изгасва лампичката на монитора свети така както ,когато РС-то е изключено ,но самият компютър си работи. Единственото решение е да го спра от копчето . Да не е нещо от дъното Asus P8 z77 -V LX.? Операционната система е Win 7 x64 Pro .
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Т.е. след като натиснеш рестарт машината не се изключва и се налага да го правиш рукавишников, от копчето?

Ако след инсталацията всичко е било наред, а сега не е, се помъчи да се сетиш след инсталацията на какво се появи проблема - така е най-лесно. Друго което можеш да направиш е да се убедиш, че си излязъл от всички програми - мисля, че знаеш как. Последно, но най-бавно е да направиш "clean boot" и да провериш дали проблема го има. Ако тогава всичко е ОК, следва последователно изключване на хардуера ( деинсталация) докато се покаже заека. Ако и това не помогне хвърляш машината от последния етаж! :haha: :haha: :haha: Да не го направиш, ей! Дотогава трябва да си се оправил, но последното нещо са програмите които използваш - и тях мяташ наред. Еми това е. Ако не знаеш как се прави clean boot пиши!

Link to comment
Сподели другаде

Вчера след като пуснах мнението си се рестартира нормално . Днес реших да опитам пак и не става мишката изгасва и на монитора се изписва Power Saving mode и край.

А за операционанта с-ма изобщо нищо не се показава след като изгасне екрана всичко свършва , а и нормално би трябвало и да изписка дъното .

Link to comment
Сподели другаде

Да, ясно ми е, че не се показва операционната система. Естествено, че няма да се покаже, ако мониторът изгасва. Въпросът ми беше дали си личи, че се зарежда. Т.е. компютърът зарежда Windows, но просто не се вижда, или изобщо няма никаква активност.
Link to comment
Сподели другаде

Предполагам имаш процесор с вграден графичен чип. Тествай да стартираш системата без въпросната карта на AMD, т.е. за тест използвай само вградената.
Link to comment
Сподели другаде

От настройките по дъното ли трябва да е това - да избера дали да се ползва вградената карта към процесора или тази ,която си е самостоятелна ?
Link to comment
Сподели другаде

В UEFI трябва да има настройка, в секция Advanced -> System Agent Configuration -> Graphics Configuration. Там Primary Display би следвало да е в режим Auto. В такъв случай трябва да е достатъчно просто да премахнеш допълнителната видео карта и да свържеш монитора към изхода на дънната платка. Системата трябва автоматично да активира графичния чип в процесора.
Link to comment
Сподели другаде

Да ,то беше на Аuto . Пробвах с вградената карта и няма никакви проблеми тръгва си даже и го рестартирах . Сега го дадох не на AUTO ,а на PCIE . Пробвах рестарт и пак си протече нормално . Ако сега пак стане това черния екран вече не знам от какво може да е ,аз дори сега не знам дали се оправило :D .
Link to comment
Сподели другаде

Не ,не е клоквана ,сега пак след пускане на компютъра опитах рестарт и пак не става . СЕга ще сменя драйвърите и ще видя какво ще стане.

Да черния екран се появява преди уин логото . В момента ,когато цъкна рестарт и изгасне монитора така си остава .

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...