Jump to content

НЕ премахнати инсталационни папки и файлове


Препоръчан пост

Night Raven е прав! :thumbsup:

 

Пробвах прословутия най-добър Revo деинсталатор върху QuickTime. Наистина остави остатъците в Application Data, дори и да са с името на програмата. Остатъците са следните папки, пълни с файлове:

Application Data/Apple Computer/Logs

Application Data/LocalLow/Apple Computer/QuickTime/QuickTime.qtp

Application Data/LocalLow/Apple Computer/QuickTime/downloads

Application Data/Local/Apple Computer/QuickTime/QTPlayerSession.xml

 

 

Ахам! Баш си прав! Направо са "пълни" с файлове!

 

post-16842-0-30665800-1349447296_thumb.png

 

Обърнете внимание на MB-тите

 

С който тест се потвърждава казаното от Night Raven. :newpaper:

Тези деинсталатори са повърхностни. Проследяващите пък със снимка избягвам, не са ми особено приятни. Защото връщат и други процеси. Използвам ги само ако смятам веднага да деинсталирам дадена програма и да проуча промените, които прави из системата. А не да сложа и деинсталирам след месец да кажем. Но като най-добра алтернатива са всъщност те, проследяващите. За събиране на опит и пълна деинсталация. В тази област най-добрия деинсталатор се явява Total Uninstall.

С което пак потвърждаваме казаното от Night Raven, че най-правилно е да се деинсталира от деинсталатора на приложението и само в краен случай, ако има проблеми и съмнения, да се използва външен такъв.

 

Ти затова ли си писал тука - "За съжаление наистина деинсталатора не изтри остатъка при мене"

 

 

QuickTime Player прави папка с име Apple Computer. В тази папка намерих пет .log файла. Не знам кога ги прави, ъпдейтите съм спрял, защото знам от някога от едно време, че насаждаше iTunes с тях. За съжаление наистина деинсталатора не изтри остатъка при мене. Трябва да видиш твоя деинсталатор как се справя. :) ......

Логовете имат връзка нещо с QTJava, с C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Apple Application Support\APSDaemon.exe и такива работи. Може би трябва да идеш в интернет, където има вградено MOV видео на вграден видео плеър. Препоръчително да окажеш на Internet Download Manager да не сваля MOV файлове. Такъв филм може да намериш тук. Само че не разбрах как ми създаде пак три лога, мъчих се преди това с всякакви магии и не ставаше. Изтрих ги и пак не излизат.

 

Знаеш ли какво правят като стъпка 1, деинсталаторите?

Същото като да премахнеш програмата от контролния панел.

 

Щом не си успял с деинсталатор, няма да успееш и от контролния панел!

 

С тоя Revo Uninstaller брах толкова ядове преди време при деинсталирането на една програма,че накрая се наложи да преинсталирам уиндоуса.И от тогава спрях да се занимавам с деинсталатори,оптимизиращи програми и тем подобни,освен с уиндоуските.

 

Никой не ви кара да селектирате всичко, което намира деинсталатора!

 

 

П.П. И с вас приключих по тази тема! :)

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 32
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Не знам защо се заформи толкова яростен спор около предложението ми за Revo Uninstaller. Да, програмката в определени случаи може мързеливо да свърши някакви действия, за да не се налага на някой малограмотен потребител да рови из APPDATA, \Local Settings\Application Datа и прочие. Всеки може да свърши това на ръка, абсолютно съм съгласен. Аз го правя на ръка винаги. Така е. Тактиката с проследяването е добра, но това е малко по-различна тема. Лично за мен независимо дали папката е няколко килобайта или няколко десетки мегабайта, ако не е нужна - няма работа в системата ми. Просто в някои случаи деинсталаторите на самите програми, които идват със същите не чистят всичко след себе си. Опитах се да предложа някакво автоматично решение с яснотата, че далеч не е оптималното и може и да не свърши нужната работа. Сигурно има инструкции в интернет как да се почистят на ръка остатъците след деинсталацията на приложението, но има и хора които и с това не биха се справили. Все пак, потребителят може да няма никакво желание да се рови въобще някъде. За това беше и предложението ми, макар че подобни програми в определени случаи могат да нарочат грешни неща за изтриване и наистина в конкретни ситуации могат да направят поразии много по-големи от ползата от тях.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...