Jump to content

Burrrn - запис на аудио дискове


Препоръчан пост

По принцип не записвам с висока скорост, най-често 8х, 10х. Записвала съм аудио диск, но в мр3 формат с Nero.

Нямам DEAMON Tools и Alcohol.

Възможно ли е проблемът да се състои в това, че в диск С:, където се намира временната папка с подготвените песни за запис, има само 450MB?

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 77
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Малко ме затрудняваш с този проблем. Аз съм ползвал Burrrn и макар да не е било много често, не ми е правила такива проблеми. Единият възможен вариант, за който се сещам, е дисковете, които ползваш да са нискокачествени. Вторият вариант е да има някой файл-филтър към писачката., който да обърква нещата. По-лесен начин да се провери това е следният:

1) теглиш, инсталираш и стартираш ImgBurn;

2) от меню Tools избираш Filter Driver Load Order...;

3) кликаш бутон Clipboard, потвърждаваш с OK и пускаш paste-ваш съдържанието тук във форума.

Също така опитай и да освободиш повече място за записа, макар да не би трябвало да е от това.

Link to comment
Сподели другаде

  • 10 months later...

Благодаря на baby_face за прекрасното ръководство! Имам само един въпрос, с който от доста време не мога да се справя, а това е "cd text". В "burrrn" съм поставил отметка за това, но готовият audio cd при пускане показва само номера на тракове, без имената на песните, изпълнителя, албума...Аз ли не правя нещо както трябва, и ако е така бих помолил запознатите с програмата да разяснят може ли и как да направя така, че тази информация да стане видима при просвирване на вече готовото cd? Благодаря предварително!

/Подчертавам, че плеърът ми поддържа "cd text"/

Link to comment
Сподели другаде

Предполагам говориш за отметката, която се намира в таб General след кликане на бутон Settings. В основния прозорец на програмата, в списъка с пътеките, имената на песните изписани ли са както трябва? 100% сигурен ли си, че CD плеърът поддържа CD-Text?
Link to comment
Сподели другаде

Да, уж всичко е както трябва, песните са изписани както трябва, а най-отгоре името на изпълнителя и албума...отметката в настройки за "cd text" e сложена, както съм и сигурен че плеърът ми поддържа тази функция- поне така пише в книжката със характеристиките му, но освен него и dvd записвачката ми на компа също поддържа/проверих от официалния сайт на nec/ ...
Link to comment
Сподели другаде

...отново проверих в сайта на "sony nec optiarc europe"...моделът е AD-7200A и дават, че поддържа cd text, което ме навежда на мисълта че аз нещо не се справям или пропускам при записа с burrrn, нямам друго по-логично обяснение...
Link to comment
Сподели другаде

...за аудио ползвам предимно WMP 11...изглежда, че това е причината, защото не намерих в менюто му такава опция.. наистина съм много благодарен за оказаната помощ! Бихте ли ми препоръчал софтуерен плеър, който със сигурност да поддържа cd text?
Link to comment
Сподели другаде

Windows Media Player не поддържа CD-Text сам по себе си. За версии 10 и 11 обаче има плъгин (WMPCDText), който можеш да свалиш от тази страница. Други по-известни плеъри, които поддържат четене на CD-Text, са foobar2000 (версия 0.9 или по-нова), за който също е нужен плъгин - CD-TEXT Reader, Winamp (от версия 5.31 нагоре) и RealPlayer (версия 10 или по-нова).

Рипъри на аудио дискове, които поддържат CD-Text: Audiograbber, dBpoweramp, CDex и Exact Audio Copy, от които само dBpoweramp е платена, а останалите са безплатни.

Програми, които могат да записват CD-Text (в случай, че искаш да пробваш друга), са Nero (поне версия 5.5.10), CDRWIN, ONES и ImgBurn. От тях ImgBurn е безплатна, а останалите са платени. За нея има ръководство в тази тема.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Здравейте отново! Със cd-text се справих само и единствено благодарение на Night Raven, за което съм му много благодарен, наистина, защото въпросът ми не бе намерил отговор в други подобни форуми!!! Относно "burrrn"- от скромните си практически занимания с нея, бих казал че е прекрасна програма, интуитивна и лесна за това, за което е предназначена, препоръчвам я на всеки, който би искал да си запише качествено audio cd! Възникна и един въпрос:задавам по-ниски скорости на запис /2; 4/,но при стартиране на процеса -анонсира,че скоростта е 8х- защо е така?
Link to comment
Сподели другаде

Реалната скорост на запис по принцип се определя от устройството и носителя, а не от софтуера. Всеки диск си има закодирана информация за себе си, включително и какви скорости на запис поддържа. Всяко устройство чете тази информация, но не всяко устройство се съобразява с нея. Някои устройства ще следват указаните скорости, докато други могат да ги пренебрегнат и да си записват на каквито скорости си преценят. Като допълнителен фактор е и фърмуеърът на устройствата - едно устройство може да се държи по един начин с версия Х на фърмуеъра и по друг начин с версия Y.

След като дадено устройство провери за поддържаните скорости, ги докладва на софтуера за запис. Така и се получават ситуациите, в които, когато се кликне падащо меню за избор на скорост на запис, в него има само отбрани такива - защото това са докладваните от устройството скорости. Тук разбира се има и фактор софтуер, защото не всеки софтуер пък чете тези докладвани скорости, а си показва повече/всички. Това разбира се няма да накара устройството да запише на скорост, на която то не иска да запише. Просто някои програми си показват докладваните скорости, а други не се занимават с това. В случая с Burrrn е второто - програмата си показва повече/всички скорости, без да взема под внимание какво докладва устройството. Ти указваш желаната от теб скорост, но понеже тя е по-ниска от реалната минимална скорост, която устройството позволява, то преминава на неговата си минимална, защото тя е най-близка до посочената от теб.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...