Jump to content

Проблем при свързването на рутер


Препоръчан пост

Ип адреса го смених на 3 защото прочетох в упътването, че можели да има някакъв конфликт между рутера и компа. Преди това го сменях на 0, на 1, на 2, на 13, на 31 и на още 101 ванриянта. Резултат никакъв.
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 36
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Нарочно пиша на две части :look:

Сега, тук трябва да действаш прецизно. Възможно е да се получи конфликт между настройките на Комнет на компютъра ти и настройките които ще получи автоматично бежичната ти карта - ще имаш два gateway на една машина и в резултат може Уиндоус да реши (самосиндикално) да промени някой и друг адрес. Хубаво е, че винаги предупреждава с извеждане на съобщение за конфликт, т.е ще разберем. Та на третата снимка не виждам безжичен адаптер - да не е друг компютър? Ако наистина е така значи се свързваш с рутера с кабел - така ли е? Защото видях безжичната връзка включена на рутера?

Както и да е - предполагам, че си я включил между другото, при бързото настройване. Сега на третата снимка кликваш с дясното на мишката върху Local Area Connection и избираш Properties. Оставяш отметки само срещу Client for Microsoft Network; QoS Packet Scheduler; File and printer sharing for Microsoft networks и Internet Protocol Version 4. Евентуално ако защитната стена има запис тук ( със същото име ) го оставяш и него. Всички други отметки ги махаш, включителни и пред Internet Protocol Version 6, особено срещу този последния!!! Сега кликваш върху Internet Protocol Version 4 и натискаш под прозорчето ( в дясно под него ) бутона Properties. В отворилия се прозорец трябва да избереш Obtain an IP address automatically и Obtain DNS server address automatically след което потвърждаваш с ОК и затваряш следващия прозорец. После отново дясна мишка върху Local Area Connection - Disable, а след това същото, но този път Enable. Това - трябва да получиш IP адрес от DHCP сървара на рутера и да имаш нет. Пиши да видим какво става, че може и други проблеми да се появят - например да се наложи да въведеш ръчно адресите на DNS сърварите.

 

Ип адреса го смених на 3 защото прочетох в упътването, че можели да има някакъв конфликт между рутера и компа. Преди това го сменях на 0, на 1, на 2, на 13, на 31 и на още 101 ванриянта. Резултат никакъв.

 

Добре, наистина е възможно да имаш такъв конфликт, но между рутера на комнет и твоето рутерче ( и това ми се е случвало...) Въведи адрес на рутера 192.168.201.1 например и обезателно в страницата с DHCP настройките на рутера смени обхвата на адресите например от 192.168.201.10 до 192.168.201.20 и пак рестарт - той си знае. Не забравяй, че и адреса на рутера в браузера ще трябва да промениш!

Link to comment
Сподели другаде

Първо отговарям на първата част от коментара. Рутера ми е включен жично с настолния компютър, а wi-fi ми трябва само за телефона.

Направих всичко както ми каза (ако не съм объркал нещо) без резултат. Последната снимка е с ръчно въведени адреси по съвет от друг форум - също без резултат.

За какъв рутер на комнет говориш? Кабела ли имаш предвид? Сега ще променя и тези ИП адреси, които ми казваш в рутера и ако не стане евентуално ще се гръмна защото взе да ми писва. ЧРД междо другото :)

post-30428-0-50920400-1361565661_thumb.png

post-30428-0-75182000-1361565666_thumb.png

post-30428-0-44325500-1361565670_thumb.png

Link to comment
Сподели другаде

Не ми е ясно защо си задал ръчно IP адрес и DNS сървър, при положение, че artgun ти е писал да са автоматични. Всъщност видях, че има и автоматични, кое от двете си направил?
Link to comment
Сподели другаде

Да поясня - Unabomber, се оказа, че е на тарифен план който не допуска рутиране. Има лек, но той днес ще предоговорира тарифния план и тогава трябва да стане.
Link to comment
Сподели другаде

Така, преди час отидох до офис на комнет и преминах на по скъп план. Жената веднага ме попита рутер ли ще слагам и още от там ми рестартира MAK-a. Прибрах се, изкарах кабела от компа, мушнах го в рутера и за за една минута рутера беше готов. Благодаря на всички, които помогнаха и най вече на artgun :)
Link to comment
Сподели другаде

  • 10 months later...

Здравейте,уважаеми съфорумци.Ще използвам тази тема,за да не поствам нова такава.

За какво става дума.Имам въпросният рутер у дома.За него с кабел е закачен стационарен компютър,с Уин 7.Безжично към рутера е свързан и лаптоп,с Уин ХР.От интернет доставчика е зададен статичен IP адрес.На стационарният ползвам уТорент,програмата няма никакви проблеми със свързаността.Както свалянето,така и качването са безпроблемни.И скоростите са високи.На лаптопа обаче,има нещо,което не ми харесва.Той така и го взех,с инсталиран БитКомет.Скоростта на сваляне е двойно по-малка,отколкото на стационарният.Но предполагам,и че толкова си може.Но пък няма никаква скорост на качване.И това е,което не ми харесва.Пробвах да инсталирам там уТорент,но отново нямаше скорост на сийдване.Долу вляво на БитКомет прозореца има жълта точка и ми казва,че порта е блокиран.Същото беше и с уТорент.

Какво мога да направя,като промяна на настройки,за да преодолея това?Благодаря предварително на всеки отзовал се и весели и хубави празници пожелавам.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...