Jump to content

Проблем при свързването на рутер


Препоръчан пост

Привет на всички:)

Купих си рутер TP-Link модел TL-WR740N.Следвам инструкциите,слагам диска,свързвам, както е показано на картинката, но инсталацията ми спира точно на последната фаза:Verify router settings.Появява се прозовец, на който пише да проверя интернет връзката.Но когато инсталирам драйверите за рутера въобще нямам интернет.Опитах да разгледам настройките в 192.168...., но уви, не се справих.Имате ли идея къде бъркам :lookaround:

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 36
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Интернета ти какъв е - PPPOE или с получаване на динамично IP? Принципно ето на бързо как се конфигурира рутера:

В настройките на 192.168.1.1/192.168.1.0 трябва в секция Network -> WAN да посочиш типа на връзката и да я конфигурираш, избираш съответната опция спрямо това, което ти е казано от доставчика. След това отиваш в секция MAC Clone и даваш Clone Mac Adress to и след това Save. Това се използва, понеже някои доставчици ограничават по MAC адрес връзката.

За настройките на безжичният интернет отиваш в секция Wireless->Wireless Settings. Избираш Enable Wireless Security, след това за Security Type WPA/WPA2 PSK, за Encryption на Automatic, отдолу в полетo PSK Passphrase пишеш избраната от теб парола, а след това бутона Save.

При промяната на някои настройки рутерът може да поиска да се рестартира или да се рестартира, за да влязат в сила. За други може да се наложи да го рестартираш на ръка като използваш секцията System Tools -> Reboot и потвърдиш с натискане на бутона Reboot.

Link to comment
Сподели другаде

Като за начало благодаря за бързите отговори.Интернета го получавам чрез динамично IP.Следвайки подробните инструкции се справих без проблем. :love1:
Link to comment
Сподели другаде

Да, стигам си без проблем до настройките.Да ви попитам само, когато компютърът ми е изключен, трябва ли да изключвам и рутера?

Ще започна от зад на пред. Аз имам същият рутер от две години, който захранва три компютара и още не съм го изключвал. Е като изключим няколкото рестартирания.

Проблем ли ще е да си пуснеш нета от настройките на рутера? Питам, защото на диска му нямам доверие и не го използвам.

Само да уточня че диска не е със драйверите на рутера. Поне със такова впечатление останах от предходният ти коментар.

Link to comment
Сподели другаде

Попринцип нямам проблем.

Това означава ли че вече си оправил настройките на рутера и вече нямаш нужда от помощ? Или си стигнал до някъде и не можеш да продължиш?

Link to comment
Сподели другаде

Човекът вече каза, че с упътването което съм дал е успял да се оправи и да конфигурира успешно връзката си РЪЧНО. Аз на разни автоматични дискове вяра нямам, те са за леймъри, за по-лесно конфигуриране, но често създават проблеми сами по себе си.

Не, рутерът не трябва да се изключва като се изключва компютъра. Рутерът може да си седи 24/7 включен, а и хаби много малко ток. Ако случайно връзката някога прекъсне, първото което може да се направи е да се изключи захранването на рутера и да се включи отново, понякога софтуерът на рутера може да "бъгяса" и се налагат подобни мерки.

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте.Искам да използвам темата ,и да питам.Трябва ли след като настроя рутера,да вкарам същите DNS-настройки и във WLAN на лаптопа,или там се оставя на "автоматично" ,със статично IP съм.Защото ми се струва че след като ги вкарам интернета ми става по бърз.Но може и да си внушавам :)
Link to comment
Сподели другаде

Не e необходимо мисля. Настройваш само в WAN настройките на рутера Статично IP и другите параметри. Автоматично рутера раздава адреси на всички устройства чрез DHCP. Но както и да направиш - интернет ще има.
Link to comment
Сподели другаде

  • 5 months later...

За да не отварям нова тема ще пиша тук. Та вчера си купих въпросния рутер tp-link tl-wr740n и имам пробем с него.

Свързвам всичко както трябва но когато пусна инсталатора от диска и стигне до последната стъпка ми излиза грешка (снимка error) и ми казва да си проверя WAN връзката. Влизам в 192.168.1.1 и проверявам как стоят нещата в Network->WAN. Вижте снимката и ми кажете дали има някаква грешка защото аз не намирам такава. Прикачвам и снимка на MAC адреса, за да видите, че съм го копирал както си му е реда. През цялото време ми премига лампичката до катинарчето, която ми казва, че всичко е свързано правилно, но няма обмен на данни между компютъра, рутера и интернет. Дайте някаква идея. На Комнет Бургас съм.

post-30428-0-37086100-1361285764_thumb.png

post-30428-0-80303600-1361285849_thumb.png

post-30428-0-09174300-1361285919_thumb.png

Link to comment
Сподели другаде

То по горе беше обяснено че не е хубаво да се използва диска, ама кой да чете.

По някаква случайност съм със същият рутер и съм като теб на PPPoE връзка към доставчика.

Това означава че мога да ти помогна да си направиш ръчно настройките.

Ако наистина искаш да помогна, като за начало пиши дали можеш да влезеш във настройките на рутера.

Link to comment
Сподели другаде

Не знам аз ли не виждам бутон 'редактирай' или вие си нямате. Както и да е. Успях да инсталирам всичко както трябва без грешки. Сега обаче при опит за свързване получавам 'грешка 651'. Предполагам знаете какво означава, така че ако някой (без ba4o_kiro) може да помогне.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...