Jump to content

Въпрос за грешка при рестартиране на компютъра


Dark`Elf

Препоръчан пост

Здравейте. От известно време при рестартиране или изключване на компютъра ми се изписва едно съобщение за грешка:

The instruction at "0x005368e1" referenced memory at "0x00000000". The momery could not be read. Click on Ok to terminate the program.

Четох из интернет, че проблема птри някой "странно" е изчезнала след добавяне на още рам памет, но не мискля, че пир мен това е проблема, защото съм със сравнително скоро сменяна рам памет - 512 мб.

Незнам как да реша проблема, може би ще се оправи при форматиране, но не искам сега да правя това, първо искам да го оправя. Някой знае ли как може да се оправи и на какво се дължи този проблем. ще съм много благодарна. благодаря предварително.

Link to comment
Сподели другаде

Ами то това е най-лесно, понеже паметта е в гаранция мога да го занеса да го погледнат. Ама си мисля, че проблема не е хардуерен. Все пак ще пробвам да заменя...само, че след няколко дни.

Ако някои има някакви идеи други..да казва;)

Link to comment
Сподели другаде

Проблемът може да се дължи на всичко при това положение: хардуер (захранване, памет, процесор, дъно) или софтуер. Трябва да се отсява.

Само при изключване ли го прави това?

Link to comment
Сподели другаде

След бърз личен разговор проблемът е решен. Ето решението.

Използвана е опцията за изпразването на виртуалната памет при изключване на компютъра от TuneXP. Явно става нещо объркване във виртуалната памет при изпразването й. Изключването на опцията оправи проблема. Вероятно може и да работи опцията (при мен е работила без проблем), но виртуалната памет трябва да се поправи. За целта се сещам два възможни варианта: 1) offline дефрагментация с PerfectDisk (или друга програма, която има опция за дефрагментация на pagefile-а) или 2) изключва се виртуалната памет във Windows-а, рестартира се компютъра и се създава наново и отново се рестартира (това би трябвало да я създаде начисто и да няма проблеми).

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...