Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте! Имам вече втори лаптоп но новия лаптоп не може да намери връската на рутера . А когато вкарвам дирекно кабела от интернета в лаптопа се свързва с интернет. Какво да направя?? Благодаря !
Link to comment
Сподели другаде

Да не е изключен wireless-a на лаптопа ?

Има ли инсталирани драйвери за wireless ?

Намира ли други мрежи ?

Свързва ли се с тях ?

Ако изключиш втория лаптоп първия намира ли рутера ?

Link to comment
Сподели другаде

Пробвай и да смениш канала на рутера. На един съсед тук нещо не можеше да му се свърже лаптопа към рутера ми - защото май му е от чужбина (USA) и като смених канала се оправи. От първи до 11ти канал мисля че не трябва да има проблеми. Аз го бях настроил на 13-ти.

Ако не знаеш как кажи модела на рутера.

 

В настройките на рутера ми има настройка Region. И като го задам този регион на United States не ми позволява да избера по-горен от 11ти канал. За всички други държави или за повечето мисля, че може да е до 13. И за това сигурно там лаптопите ги правят да приемат само на тези канали. Аз така си го обяснявам.

Link to comment
Сподели другаде

Това което се подразбира дотук е,че лаптопа няма драйвър за wireless-а!

Дай подробности относно лаптопа,какъв модел е и каква ОС имаш на него?!

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Здравейте. Не отварям нова тема, защото има горе долу сходен проблем. От известно време лаптопът ми изведнъж спря да открива нови мрежи. Ако се случи да намери някоя е само когато е на фулл макс сигнал но не може да се свърже с тях. Моят рутер пък ако е на 2-3 чертички го открива и пак не ще да се свърже. Слагал съм стари, нови драйвъри. Пробвал съм без драйвъри - със. Ръчкал съм Services - къде що видях по форумите като решения - без резултат. Acer Aspire 5738ZG - Win 7 64 bit
Link to comment
Сподели другаде

ivailo996,

Провери колко адаптера се виждат в Network Conections?! Ето пътя - Control Panel->Network and Internet->Network Connections. Ако адаптерите са два, т.е имаш две икони: Local Area Connection и Wireless Network Connection става друго. Хайде, виж колко са иконите, че виж колко народ чакаме! :wink1:

 

daradudam,

От известно време....Това предполага, че си се свързвал без проблем доскоро с рутера си, но от известно време насам имаш проблем. Също така трябва да се знае дали не си пипал нищо по настройките на рутера и на адаптера? От колко време имаш тези проблеми и местил ли си се на друго място из дома с лаптопа?

Link to comment
Сподели другаде

Местил съм се да. Правих ремонт и си смених стаята. Предполагам проблемът е в компютъра защото съм го разнасял из целия апартамент и вхаща 1-2 мрежи максимум, а преди си спомням че имаше 20 +. Дори на работа го носих но там също не успях да се свържа. Като цяло не намирам нови мрежи, а в редките случаи когато намеря не мога да се свържа с тях - със или без парола.

 

По рутера не съм барал, но по моята технически неграмотна логика смятам, че е без значение.

По лаптопа - слагал съм, махал съм драйвъри - без успех. В Services съм дал automatic на : Network Connections, Network List Service, Network Location Awareness & Network Store Interface Service. Като цяло туй то.

Link to comment
Сподели другаде

daradudam, смея да твърдя, че на лаптопа му няма нищо! Смятам, че причината е в местоположението на лаптопа - аз също когато си купих рутер карах на безжична мрежа в целия апартамент, но в едната стая сигнала си беше слаб. Работещо решение е да си купиш една антена, поне 5dbi, като ей тази например - http://www.jarcomput...g/?m=7&i=543016. При мен дори и с антената не навсякъде сигнала беше 100%, но когато си купих и адаптер на същата марка ( като антената ) нещата станаха ОК. Твоят безжичен адаптер май е Асус - такива антенки май не съм виждал, но тази е достатъчно добра. Ако рутера ти е с MIMO ( обикновено ги продават като високоскоростен N стандарт ) антени, ще трябва да потърсищ такива ( с трите пръчки ). Друг вариант е кабелче - тогава е възможно и гигабитова връзка да иградиш - практически над 30 МБайта/сек. Помисли и за този вариант. Повторител (безжичен) мисля, че няма нужда да слагаш защото скороста пада много. Ти решаваш! В нета има много подобни теми - за обхвата и силата на безжичните мрежи. Късмет!
Link to comment
Сподели другаде

Добре, а как си обясняваш факта, че абсолютно никъде не хващам нови мрежи ? Дори на работа и още сто места .... Може би не ме разбираш правилно. Аз улавям само и единствено моя рутер и нищо друго. С него нямам проблем и се свързвам http://www.speedtest.net/result/2188642039.png дори вадя прилична скорост. Проблемът идва от достъпа на други мрежи. Първо, че хич не ги откривам и второ, че ако окача някоя чат пат е абсурдно да се свържа с нея.
Link to comment
Сподели другаде

Добре, премести лаптопа където е бил преди и виж колко мрежи ще засече. Просто за експеримента. Когато се връзваш към друга мрежа, трябва да ти поиска паролата за мрежата, ако има. Ако не я засича, а другите машини около теб я засичат тогава ще трябва да преинсталираш драйвъра или да потърсищ по-нов или по-стар такъв и пак да опиташ. Имаш ли програма с която се свързваш към безжични мрежи, т.е. да осъществяваш връзката чрез трети софтуер?
Link to comment
Сподели другаде

Както по-горе споменах - обиколих целия апартамент но без резултат. Не откривам мрежите, които намирах преди - бяха поне 20+ сега са 1-2. Не използвам трети софтуер. В работата например стигам до парола - въвеждам я - и ми отказва достъп. Излиза ми хелп центъра. Слагал съм от най-старите до най-новите драйвъри (почти) и без резултат. :S Притеснява ме дали е софтуерен или хардуерен проблем. Ако е първото може и да има решение ако е второто поне да не си блъскам главата.
Link to comment
Сподели другаде

Паролата може да не е достатъчна, криптирането ясно ли е какво е? У дома IP адреса как го получаваш - автоматична настройка или ръчно зададен, а на работа? Преди си се свързвал на работа, или не?
Link to comment
Сподели другаде

IP-то в нас е ръчно. На работа имам компютър/и но наскоро реших да си занеса лаптопа тъй като ми трябваше extra монитор и установих в последствие невъзможността за разкриване на нови мрежи. Криптирана или не - не знам, знанията ми се простират само до значението на думата :D
Link to comment
Сподели другаде

Тази информация беше предостатъчна! Когато го занесеш на работа другия път там където ръчно си задал IP адреса премести отметките на Obtain IP address automatically и направи същото и за DNS адресите. Това е причината да не се логваш към другите мрежи. Хайде опитай и късмет! Апропо, едва ли ще можеш да се свържеш с мрежите които хващаш удома - предполагам не са за свободен достъп и си имат защита :look:
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...