Jump to content

Грешка при инсталирането на драйвер за звукова карта


dan40o

Препоръчан пост

Ако дънната платка е ревизия 1.x, то звуковият чип ще е наистина C-Media CMI9880. Ако обаче дънната платка е ревизия 2.x, тогава ще е Realtek ALC850. Щом EVEREST Ultimate казва, че е CMI9880, значи би трябвало да е такъв. При това положение драйверът трябва да е този.

Преди да се инсталира обаче, ще е добре да се инсталира наистина кръпката за UAA архитектурата. Тази би трябвало да свърши работа, поне за 32-битова система. Не мога да съм сигурен дали ще проработи на 64-битова система.

И все пак бих препоръчал процедурата да е следната:

- деинсталираш всички звукови драйвери от Add or remove programs;

- почистваш останките на Realtek драйвера под Safe Mode чрез Driver Sweeper;

- инсталираш кръпката за UAA;

- инсталираш драйвера.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 30
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Популярни дни

ТОП потребители в тази тема

Популярни дни

Публикувани изображения

Рестартира ли комютъра ? След инсталацията ? И след рестарта съветник за нов хардуер стартира ли се ? И ако за какво ? UAA-то или друго ? И в Device Manager , питанки ?
Link to comment
Сподели другаде

Опитай ръчно да инсталираш драйвера: десен клик върху устройството -> Update Driver... -> No, not at this time -> Install from a list or specific location -> постави тометка на Include this location in the search -> Browse -> посочи ръчно папката с драйвера, който си изтеглил от линка, който дадох. Може и да не стане, но за всеки случай.

 

Колкото до UAA кръпката, опитай тогава с тази.

 

Добавено: пропуснах да спомена първо да опиташ да инсталираш кръпката, да рестартираш и тогава да опиташ да инсталираш драйвера.

Link to comment
Сподели другаде

Няма Realtek. Звуковият чип е на C-Media, не на Realtek. Ти самият го спомена още в първия си коментар. Ако нямаш икона на C-Media в системната област, виж в контролния панел дали няма да има допълнителен модул за настройки.
Link to comment
Сподели другаде

В контролния панел няма никакви настройки ! Защо тук са само 4 при положение че в звуковата карта изходите\входовете са 6 ?!post-18505-0-56507700-1344361057_thumb.jpg post-18505-0-96685300-1344361208_thumb.jpg

 

Няма никакви икони\настройки за C-media !

Link to comment
Сподели другаде

Щом няма нищо в контролния панел, можеш да опиташ да потърсиш за файл на име CmiCnfg.cpl и да го стартираш него. Би трябвало да се намира в някоя от двете системни папки. Ако го няма там, можеш да го намериш в самата папка на драйвера и да го стартираш от там. Ако обаче не ти се покаже панел с настройки или няма тези настройки, които искаш, ще трябва да се примириш.

 

Тези настройки на снимката нямат нищо общо с наличните на дънната платка жакове. Ако искаш повече колонки с плъзгачи, можеш да отвориш Options -> Properties и да си поставиш отметки на останалите обекти за контрол.

Link to comment
Сподели другаде

CmiCnfg - Този файл го стартирах, но нищо не стана. А колкото до плъзгачите в Properties има само 4 кутийки ! post-18505-0-78955900-1344361860_thumb.jpg Както и да е, а възможно ли е да се изтегли еквалайзер и да се инсталира ?
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...