Jump to content

Странни процеси при стартиране на PC


Гост Zig Zag

Препоръчан пост

Здравейте. Имаме два неразрешени случая, които така си висят в неизвестност и леко тревожат, понеже не знаем какво се случва.

 

Случай 1. Под XP при всеки старт на компютъра от години се появява едно setup.exe, което товари процесора на 100% и блокира работата на компютъра за не по-малко от 7-10 минути. След няколко погледа в гугъл разбрахме, че се дължи на браузъра Chrome. Действително, след като сложим Chrome идва този проблем. Ако няма Chrome няма го и проблемът. Много е дискутирано за него, но никой не можа да извади рецепта как да се спре ъпдейта му. Дори да е спрян през msconfig пак се стартира setup.exe и му разказва играта на компютъра, ще стопи процесора! Това нормално ли е така да се случва?

 

Случай 2. На Windows 8 при всяко стартиране на компютъра, след около 3 минути хард диска се товари на 100% за около 4 минути. В диспечера на задачи се вижда силно четене и записване на хард диска на максимална възможност. Процеса се управлява от заграденото в картинката. Някакви идеи да разбера коя е тази програма и защо постоянно ми се стартира? Нямам никаква оптимизираща програма. Дискът е дефрагментиран и съм замразил с Deep Freeze. Само искам да разбера каква е тази задача, свързана с харда? Има ли начин?

 

http://i50.tinypic.com/2djw3nd.png

Link to comment
Сподели другаде

1. Каква е версията на Google Chrome? Пробвани ли са други (вкл. и бети)?

2. Windows 8? Според мен е съвсем нормално едно Preview на OS да прави мизерии, особено, когато се пробваш да го стиковаш със замръзяващи програми. Решение: бъди добър бета-тестер и докладвай на M$ и автора на конфликтната програма за проблема. :)

Link to comment
Сподели другаде

Хрома е винаги последната версия, налична за сваляне от официалния сайт. Пак да подчертая, това си е от години. Ако се стартира setup.exe докато то се изпълнява компютъра ми е що годе неуправляем. Но все пак мога да манипулирам с диспечера, не е като да лепна Kaspersky на мижавия компютър с 2.6+ 1.8 Ghz и 1 GB RAM.
Link to comment
Сподели другаде

Разгледай настройките на браузера и опциите му свързани с ъпдейт и пр. неща, които го карат да се свърза с интернет веднага щом включиш машината. Тък като изглежда много да си се интересувал от въпроса (чел си теми за проблема при други потребители), виж кое е общото между всички с този проблем (визирам инсталиран софтуеър). Примерно, при стартиране на OS се стартира даден процес на легитимна програма, но антивирусния софтуер следи за необичайна активност при стартиране, започва да проверява процеса, затормозява го и въпросният процес започва да изразходва повече ресурси за да се изпълни. Говоря от общо естество. Гледай примерно в Process Exporer какво се случва със системата при стартиране. Според мен, това е разковничето. Когато съм ползвал Chrome, не съм имал такъв проблем, както и мн. други потребители.
Link to comment
Сподели другаде

Това за Google Chrome са пълни измишльотини.Над година ползвам въпросния браузър и такова "чудо" няма.Ако си смъкнал Google Update.exe и всеки път го стартираш / или му позволяваш да се стартира / - там ти е проблема.След успешната инсталация на браузъра просто това .exe го изтриваш и стартираш браузъра от новосъздадената икона на десктопа ти.За Windows 8 може да пробваш да спреш Windows Update и виж дали пак се случва описания проблем.Може да ползваш програмата - http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx / подозрителните,нетипични процеси са оцветени /.И разкарай пиратската версия на Deep Freeze / едва ли си броил пари за нея,ако е кракната,както си мисля - ще береш ядове,не се знае какви ги върши изобщо /.Надявам се да си ме разбрал правилно.Със здраве!
Link to comment
Сподели другаде

В коя директория се намира изпълнимият файл на този процес?

 

Изтеглете Autoruns

  • Запазете файла на Вашия десктоп и го разархивирайте в директория по Ваше желание.
  • Стартирайте програмата.
  • Меню Options -> Filter Options... -> поставете отметка пред Hide Microsoft Entries.
  • Запазете промените.
  • Mеню File -> Refresh.
  • Mеню File -> Save...

Запазете файла, архивирайте го чрез софтуер по желание и го прикачете към следващия Ви коментар.

Link to comment
Сподели другаде

Използвах Autoruns, но не намерих стартирането на "setup.exe". Иначе като включих компютъра без съмнение този файл пак се появи в диспечера и лапна целия процесор на 100%. По закон файла се стартира системно на всяко включване. Старта е може би последен от всички стартиращи се програми. Защото имам достатъчно свобода да направя нещо, докато се появи той. Но на кой е той не зная. Може да е дело на някой руткит?

 

AutoRuns.zip

Link to comment
Сподели другаде

Ами предположи,че може да е на Deep Freeze - нали след рестарт ти възстановява ОС към момента на замразяване.Работил съм с легална версия на продукта и нещата не стоят така както при теб - некадърно / престъпно / копие на оригинала.
Link to comment
Сподели другаде

След прилагането на следващите настройки, системата НЕ трябва да бъде възстановявана до предишна точка. В противен случай, настройките няма да бъдат запаметени.

 

Стартирайте отново Autoruns и премахнето отметките, намиращи се в checkbox-овете, маркирани на изображенията.

 

http://i.imgur.com/yyrI3.png

 

http://i.imgur.com/E91XF.png

Link to comment
Сподели другаде

Големи благодарности към @MASM за помощта му! :love1:

Най-после се отървахме от това гадно стартиране на въпросният компютър. :thumbsup: Все пак се оказа, че виновника е действително Хромът на Google. :)

Що се отнася за Deep Freeze - не ползвам кракната такава.

 

А дали има начин да разберем на моя компютър защо харда ми прави екстремно четене

за две-три минути след всеки старт на ОС? :crosseyes1:

Не успявам да хвана кой процес върши работата.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...