Jump to content

Записване на Цифрова Телевизия!


Гост Zig Zag

Препоръчан пост

@Zig Zag явно никога не си виждал Dreambox; IPbox; AZBox; Vu+Duo/Vu+Solo и т.н. Linux базирани сателитни приемници, на които можеш да ползваш или вътрешен, или външен хард диск! Но доири и без хард диск, какъвто е Dreambox DM500S свързан по LAN през рутер може да се гледа двупосочно, и да си записваш каквото искаш от това което гледаш от приемника през стрийм на компютъра! Точно за това служи PVR функцията (а не ми казвай, че стрийм не може да се записва след като гледаш през VLC например, макар, че тези приемници си имат програма за PVR функцията)! А гледането на филмите които имам в компютъра през сат приемника на телевизора си е също екстра на самия сат приемник!

 

@TechMaster телевизора беше споменат, защото вече има телевизори с PVR функция, която е тествана и 100% работеща!

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...
  • Отговори 40
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Използваш аналоговият изход за композитно видео на приемника, както и чинч аудиото и с помощта на кепчър карта прихващаш аналоговото видео и го записваш на компютъра. Не е сложно и се опитвам да го обясня от няколко поста.

Телевизора какво общо има в цялата тази схема?

Опитай да го направиш от ZHD100 на Булсатком. Аналоговия видеосигнал при запис излиза или с бял правоъгълник или чернобял в зависимост от capтure картата.
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...

В рекламните брошурки за телевизори чета следното за един телевизор "Функция за запис върху външeн HDD".

Ние взехме един друг телевизор и сега виждам за него пише, че има възможност за запис върху USB 2.0. Формата е DivX HD. За същия модел ми изписва в характеристиката му "PVR Съвместимост - Да". Което означава, че трябва да може да прави запис и върху твърд диск.

Въпроса ми е дали полученият формат, записан на диска ще е гледаем на компютъра с някой медиен плеър, например любимия VLC?

Link to comment
Сподели другаде

Записа върху хард или флашка е в .ts формат, който трябва да преконвертираш, за да го гледаш на устройство различно от телевизора или компютър! На компютъра през VLC стартираш .ts файла и гледаш без конвертиране в друг формат    ;)

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Записа върху хард или флашка е в .ts формат

 

Илядо дни дъвчим едно и също. За което моля да ме извините.

И приемника и телевизора записват криптиран формат, който се чете само от един телевизор. Записване на компютър не може да ми свърши работа, защото аналога не може да ми даде HD.

Ето снимка със запис от приемника.

http://i40.tinypic.com/5fnql1.png

Link to comment
Сподели другаде

Явно при теб записа не се прави в .ts файл, а в .dvr 

Ето при мен как приемника (HDTV DVB-T + DVB-S2) прави запис на флашка:

http://i43.tinypic.com/16gu92.png

Въпреки, че .ts файла изглежда като .txt файл, точно от него стартирам с VLC записа и го гледам на компютъра си!

Link to comment
Сподели другаде

Явно при теб записа не се прави в .ts файл, а в .dvr 

Еми ти явно ползваш само сателитни канали. Но ако си на някой оператор ще видиш кабеларките как ще ти подрежат крилцата. Защото и телевизорите и приемниците на кабеларките имат защита от споделяне на записа.

Link to comment
Сподели другаде

"PVR функция върху хард диск."

То и телевизора си има същата функция!

 

Другото което е по-интересно, по какъв начин ще се инсталира софтуера на кабеларката, след като приемника няма наличен инсталиран и платформата е неизвестна. Възможност за ползване има, ако приемника е с фирмения софтуер.

PVR ти дават, ако си платиш допълнително за услугата и те ти я пускат от офиса тази възможност за запис. В противен случай приемника ти казва, че няма налична преносима памет.

Излиза, че трябва да използваш чужд софтуер, който да лъже кабеларката. :) Няма такива филми!

Link to comment
Сподели другаде

Ами то това е разликата - ти ползваш фирмен приемник, а аз не, и за това си правя записи, които си гледам на компютъра после (даже и в YouTube съм качил преконвертирани от .ts във .flv)! Пробвах даже и с приемник стронг за DVB-T и също прави записите по този начин, както е при мене! Пробвах и на телевизор Sony 32" смарт LED LCD купен от колегата за около 1000лв. и прави записите по същия начин, както е при мене! Явно при теб фирмения приемник ти прави записите във формат, който да се чете само на същия приемник?! 

 

п.с.Между другото това е примнека ми: EDISION Miniplus Highspeed COMBO (можеш да намериш инфо за него в нета, за да разбереш повече по въпроса)! Предстои обаче да се сдобия и с нов приемник, който е с DVB-T2 тунер освен DVB-S/S2 тунера т.е. отново ще е комбо! Ето и конвертирано клипче в .mp4 от .ts файл:

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря Пламене. Но няма какво да ми гарантира, че даден приемник ще може да ми емулира оригиналния на кабеларката. Ще си купя външен HDD да видя дали телевизора може да извлича видео от кабелна TV. И ще обявя резултата.

Link to comment
Сподели другаде

Пичове, чета темата ( защото и аз съм като излъганото овчарче...) и ми идва една идея ! Аз съм от скоро с цифрова телевизия от Виваком, онази дето идва с оптика до мазето, а нагоре е с лан-че. Защо да не боцнем изхода от белия вивакомски приемник в друг такъв, например като на plamen74.72 ? Сигнала вече е декодиран ( има и защита по МАК...) и ние просто ще го пренасочим към приемник с вграден хард, който иначе няма как да работи с вивакомския сигнал. Само че, не знам кое е по-скъпото - приемник с хард или хубава кепчър карта?

 

ПП Всъщност EDISION Miniplus Highspeed COMBO си има функция PVR...Предполагам записва на флаш памет?

 

А дали изобщо може да се замени вивакомския приемник с друг, по-функционален?

Link to comment
Сподели другаде

Да, прави записи и то с доста добро качество, но в YouTube не могат да се качват в този формат, а всяко преконвертиране понижава качеството!
Между другото моя приемник работи перфектно и на шеринг т.е. може от сървър да се подаде сигнал към приемника и да работи с програми на БГ оператори! Иначе приемника има и слот за модул (от Виваком предоставят такъв заедно с декодираща карта) и може да се гледат сателитните им програми! Щом се възпроизведе картина и звук, записът на флашка или хард диск е безпроблемен!

Link to comment
Сподели другаде

Досега не съм открил запис в мрежата от който може да се съди, че е направен запис на сигнал от белия приемник за IPTV на Виваком, или че е заместен с друг приемник. Сигурно е толкова трудно, че граничи с невъзможно...Викал съм техници (поддръжката е от Алкател) за подмяна на приемник - трябваше да се мотивират по телефона пред техник от Виваком, че наистина е наложително и едва тогава ресетнаха МАК-а. Мъка...

Link to comment
Сподели другаде

То това си е тенденция операторските приемници да са тотално орязани софтуерно, ако и да имат хардуерната възможност за много неща! Няма от къде да взема един модул с карта на Виваком да пробвам как ще бачка с моя приемник, иначе с радост бих тествал запис?! От свободните програми на Виваком записа е перфектен, но ми се искаше да видя с кодираните как ще е положението! Нищо, понатам може и да ми се отвори парашута за подобен тест!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...