Jump to content

Препоръчан пост

Имам един въпрос свързан с RAM паметта.Искам да си преместя едната памет от единия, на другия компютър, но искам да разбера какво ще стане с информацията и пмаетта на компютъра и може ли нещо да се обърка. И също, дали има разлика между RAM паметта, в смисъл ако и двете са едни и същи,може ли компютъра да работи по-бавно или да стане грешка или нещо подобно ? Мерси предварително ; ))
Link to comment
Сподели другаде

Да не бъркаш RAM паметта с паметта на твърдия диск (хард диск, HDD)? Цялата налична информация (документи, музика, филми, игри...) се съдържа на твърдия диск, докато в RAM паметта се съхранява временна информация, нужна на операционната система и програмите да работят нормално, т.е. информация, която теб не те вълнува.

Има голямо значение какви са дънните платки на двата компютъра, затова дали можеш да преместиш RAM модул от единия на другия компютър. Затова дай подробна информация какъв е хардуерът и на двата компютъра - дънни платки, RAM памети, процесори...

Link to comment
Сподели другаде

Не обичам дублиращи се въпроси в различни теми. А ето го и отговорът ми

Информацията на твърдите дискове си е на твърдите дискове. Тя няма да се загуби. Има разлика между слотовете за RAM памет, трябва 2-та компютъра да са с памет от един и същи тип -SDR, DDR,DDR2,DDR3. Типовете не са взаимозаменяеми и не можеш да поставиш памет от един тип, използваща един слот на дъно, което ползва памет от друг тип на друг слот.

Отделно, предвид аматьорските си въпроси, имай предвид, че памет се поставя и вади при изключен компютър от захранващият кабел, изваден кабел за връзка с монитора, натискаш след това бутона за включване, за да разредиш всички кондензатори и чак тогава вадиш паметта, като отваряш 2-те закопчалки в 2-та края на слота и издърпваш паметта, държейки я за ръбовете. Избягвай да я хващаш за чиповете, може да я повредиш.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...