Jump to content

Default Deny програма


Препоръчан пост

Всъщност въпросът ми е доста пространен.Викнаха ме да оправя компютрите в едно училище.Обаче сервиза в който са ги носили преди е сложил парола в BIOS-са.Има ли начин да я махна без да вадя батерията от дъното.Освен това са сложили антивирусна Symantec чиито лиценз е изтекъл.При деинсталиране обаче иска парола.Има ли друг начин да я махна.Трети въпрос-искам да сложа програма която да филтрира интернет трафика и да блокира трафика до всички сайтове извън предварително дефинирания списък.Освен това да забрани инсталацията и деинсталацията на програми, както и достъп до системни настройки.Пробвах WebGuard и деиствието чрез парола ме устройва идеално обаче опциите за настройка в безплатната версия са малко и няма уеб филтър.Една подробност администрацията на училището не иска създаването на множество акаунти а настоява да се работи от администраторският(за което така и не разбрах причината).
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 35
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Да беше казал каква е операционната система...

Обаче сервиза в който са ги носили преди е сложил парола в BIOS-са.Има ли начин да я махна без да вадя батерията от дъното.

Накратко - не. Потърси в Internet вида на BIOS (AWARD, PHOENIX...) и версията му - има разни списъци с "резервни" пароли, оставени от производителя, можеш да ги опиташ. Проблемът е, че изпробването на множество пароли отнема време, а няма гаранция, че на компютрите при теб изобщо има такава "резервна" парола, която да работи.

Освен това са сложили антивирусна Symantec чиито лиценз е изтекъл.При деинсталиране обаче иска парола.Има ли друг начин да я махна.

Да я деинсталираш не можеш, но можеш да забраниш стартирането на услугите на програмата... примерно с Autoruns.

Трети въпрос-искам да сложа програма която да филтрира интернет трафика и да блокира трафика до всички сайтове извън предварително дефинирания списък.Освен това да забрани инсталацията и деинсталацията на програми, както и достъп до системни настройки.Пробвах WebGuard и деиствието чрез парола ме устройва идеално обаче опциите за настройка в безплатната версия са малко и няма уеб филтър.

Разгледай Windows SteadyState - върши добра работа. Иначе - Malware Defender, Comodo Firewall... Обърни внимание на Internet Explorer Content Advisor - има начин да го "прескочат", но обикновено не се сещат.

Една подробност администрацията на училището не иска създаването на множество акаунти а настоява да се работи от администраторският(за което така и не разбрах причината).

Причината е, че учениците трябва да имат достъп до настройките (така е по учебен план).

Link to comment
Сподели другаде

Не съм търсил такива възможности, но мисля, че нямаше (става въпрос за Windows SteadyState). Другите две би трябвало да могат да известяват, за Comodo съм почти сигурен, че го може.
Link to comment
Сподели другаде

Има начин за нулиране на BIOS паролата, ако можеш да заредиш от CD/DVD. Hiren's Boot CD има инструментчета от рода на Kill CMOS.

За програмата - разбери каква е паролата - най-лесният вариант.. Можеш да погледнеш и информацията в следните странички от форума или сайта на Симантек:

http://www.symantec....11&locale=en_US ,

http://www.symantec....06&locale=en_US

http://www.symantec....ivirus-102-cant

Link to comment
Сподели другаде

Трябва да стане ясно дали има нужда точно от anti-executable или от защитна стена, защото са две различни видове приложения Ако е второто, ще е далеч по-лесно ако се извърши на ниво рутер, отколкото поотделно на всеки компютър. Иначе има достатъчно стени, които могат да бъдат заключени с парола и да приложат default-deny полица. После обаче споменаваш за известия относно зловреден код, което намесва трети вид програма за защита. Какво ти трябва всъщност?
Link to comment
Сподели другаде

Съжалявам че вчера не се изразих ясно,но бързах защото приключвах работа:D.Трябва ми програма или програми които да вършат следната работа:

1.Блокиране на достъпа до сайтове извън дефиниран от мен списък.

2.Блокиране на достъпа до системни папки,настройки и програми.

3.Забрана на свалянето на файлове от Интернет.

4.Забрана за инсталацията на програми.

5.Добър антивирусен и антишпионски софтуер.

6.Да има възможност за известяване по имейл.

Горе долу това.

Link to comment
Сподели другаде

Някои предложения: Comodo Firewall, Online Armor Free, Malware Defender. С която и да е от трите, можеш да постгинеш някаква защита по точки 1, 2 и 4, макар че реално няма да могат да се стартират никакви нови изпълними файлове, освен вече посочените.

Относно свалянето на файлове, това зависи от браузъра и обикновено е настройка, която може да се промени винаги, няма как да се "заключи".

Относно известяването по email за открита зараза, за жалост нямам идея кои антивирусни го могат това.

Link to comment
Сподели другаде

Знам неща, които със сигурност ще ти свършат работа, но са платени - пакетите на Panda, Symantec, Kaspersky... за филтриране на WEB съдържанието мога да препоръчам Zscaler.

Има и друг вариант - може да се закупи един рутер (~100лв.), койта да филтрира съдържанието.

Друго - виж възможностите на Returnil - добра работа върши.

Казваш, че компютрите са в училище. Ако конфигурациите са еднакви, може би ще бъде по-добре да инсталираш и настроиш един от тях, да си направиш image на системния дял и при необходимост да го разполагаш на останалите компютри.

Link to comment
Сподели другаде

За Returnil се сетих, обаче тя не е ли виртуализираща програма - всичко се извършва на виртуален дял, а след рестарт всички промени се анулират.Рутер има:TP-LINK TL-WR941ND.
Link to comment
Сподели другаде

В момента тествам Malware Defender.Обаче като забраня четенето/промяната/изтриването на файл/папка не се получава.Правилото което създавам не работи защото успях да отворя файла при положение че дадох на всичко Deny.
Link to comment
Сподели другаде

С този рутер може да се филтрира трафикът (т.1). Колкото до Malware Defender, не си създал правилото правилно или бъркаш нещо друго. Аз лично съм използвал приложението доста време и знам, че работи както трябва.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...