yordanp Публикувано Май 9, 2012 Report Share Публикувано Май 9, 2012 Имам на лаптопа ми хард диск 500GB.Искам да го разделя на два дяла C (50GB) и D (450GB) в момента трябва да има един дял (Съответно на Це, да е ОС). По принцип ми показва само C дял със 465ГБ, а останалите до 500ГБ ми се губят. Когато стартирам програмата ми показва на C дялCapacity: 465.66GBUsed: 14.72GBUnused: 450.94GBStatus: BootType: Primary И също така ми показва още един дял, на който пише Заделено за системата (не съм сигурен в точния превод)Capacity: 100.00MBUsed: 28.13GBUnused: 71.88GBStatus: SystemType: Primary Как мога да върна останалите ГБ-ти?Възможно ли е да обединя C дял със посочения 2-ри дял (системния), след което да създам D дял? ОС е Windows 7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 9, 2012 Report Share Публикувано Май 9, 2012 Совите не са това, което са! Или казано по друг начин, това че пише 500 GB не означава, че наистина имаш налични 500 GB. Какво имам предвид? Виж тук ..........Възможно ли е да обединя C дял със посочения 2-ри дял (системния), след което да създам D дял?ОС е Windows 7. Системния дял не го пипай, 100 MB на фона на 465 GB нищо не е.Преполагам, че си объркал на 2-рия дял размера MB с GB за Used & Unused Space, нали? Ако е така, то спокойно си разделяш харда 465 GB на 2 дяла, като ти препоръчвам за C: минимум 30 GB Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Май 9, 2012 Author Report Share Публикувано Май 9, 2012 Разбрах къде се "губят". А има ли начин да се направи, така че да не показва - свободно пространство 35ГБ от общо 500ГБ, а 0ГБ свободни от 465ГБ, както е реално? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 9, 2012 Report Share Публикувано Май 9, 2012 Разбрах къде се "губят". А има ли начин да се направи, така че да не показва - свободно пространство 35ГБ от общо 500ГБ, а 0ГБ свободни от 465ГБ, както е реално? Като дадеш десен бутон на дял C:, оттам - Свойства (Properties) колко ти показва 465 или 500 GB?Също провери в Disk Management, от Старт меню (Start) - Изпълнение (Run) или уиндоус бутона + R, в диалоговия прозорец постави diskmgmt.msc и натисни ОК. Ако 465 GB общото място за C: (Capacity-Капацитет), значи всичко е ОК. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Май 9, 2012 Report Share Публикувано Май 9, 2012 Възможно ли е да обединя C дял със посочения 2-ри дял (системния), след което да създам D дял? System Reserved частта, намираща се на твърдия диск, представлява място за складиране на информация, нужна за зареждането на операционната система. Самият disk manager на операционната система няма да Ви позволи да премахнете System Reserved, тъй като това ще попречи на самото и стартиране. Преди да разделите текущия партишън на два такива, ще Ви посъветвам да дефрагментирате твърдия диск с помощта на специализиран софтуер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост