Прехвърляне към съдържание

Снимка

Оценка на системата

• Моля, влезте, за да отговорите
13 отговора по тази тема

#1 tubleron

tubleron

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 218 мнения

Публикувано: 01 May 2012 - 08:37

Здравейте,днес се помъчих да направя оценка на системата,но не стана. Какъв е проблема според Вас и как може да се оправи? Казаха ми,че било хубаво да имам такава.Компютъра работел по-добре

Прикрепен(и) файл(ове)

#2 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 01 May 2012 - 08:49

Оценката е просто информативна и няма да има никаква промяна в производителността на системата. Ако толкова държиш да имаш оценка, кажи дали си инсталирал всички драйвери и дали са актуални.

Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.

- Eleanor Lamb (BioShock 2)

#3 tubleron

tubleron

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 218 мнения

Публикувано: 01 May 2012 - 09:38

Ръчно драйвъри не съм инсталирал,нали Уин.7 сам си ги намира и инсталира.А при проверка и опит за актуализация ми изписва,че Уиндоус7 е преценил,че дарайвърите за устройството (което проверявам в момента) е актуален.

#4 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 01 May 2012 - 09:52

Да, Windows 7 може да намери доста драйвери и сама, но все пак е препоръчително да се инсталират ръчно, ако има такива. Особено за видео картата.

#5 tubleron

tubleron

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 218 мнения

Публикувано: 01 May 2012 - 10:07

Би ли ми помогнал с намирането на драйвъра за видеокартата.Много ми са мътни тези драйвъри.Дори незнам каква информация да дам за тях :( Направих 2-3 снимки,ако съм налучкал...

Прикрепен(и) файл(ове)

#6 TechMaster

TechMaster

Arc Tech

• Автори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1487 мнения

Публикувано: 01 May 2012 - 11:54

Би ли ми помогнал с намирането на драйвъра за видеокартата.Много ми са мътни тези драйвъри.Дори незнам каква информация да дам за тях :( Направих 2-3 снимки,ако съм налучкал...

Драйверът ти е този, който инсталира Windows. Обикновено що иде реч до видео драйверите, често вградените имат орязани функционалности и е колкото да можеш да пуснеш някой филм. Изтегли си от сайта на Intel драйверите за видео картата или от производителя на лаптопа/дънната платка.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt.
И запомни,Всяко нещо е следствие на друго нещо и причина за трето!
Non est ad astra mollis e terris via

Имаш вирус?Не искаш да се повтаря?"Баш бая хакер" си? Тогава цъкни тук- ЦЪК
Не бъдете жертва на вирусите и недобронамерени лица.Интелигентно използване на компютъра!
Край на топлата бира и студените картофки!

#7 Sprint-Debugger

Sprint-Debugger

Ще debug-ваме или к'во?! :D

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 399 мнения

Публикувано: 01 May 2012 - 12:08

Почти съм сигурен, че имаш инсталирани видео кодеци, които правят проблема с оценката. Има един tool: Win7DSFilterTweaker. Би трябвало да го имаш, инсталиран заедно с кодеците. Напиши му името в търсачката на Windows-a. Ако не излезе, потърси го в интернет и го изтегли. Безплатен е. След това го стартирай. Избери "Tweaks". Запомни (запиши си) всички настройки, т.е. където имаш отбелязани тикчета. После махни всички тикчета. Натисни "Apply & Close" и излез от програмката. Направи си оценката на системата. Когато е оценката е готова пусни пак програмката Win7DSFilterTweaker и по същия начин възстанови първоначалните настройки.
Колкото до оценката на системата - и аз съм на мнение, че няма голям смисъл от нея.

Gigabyte EP45-DS3LR; Intel Pentium Dual-Core E6300 2,8Ghz/1066/2MB BOX; A-Data Vitesta Extreme Edition Kit 2x2GB DDR2 800Mhz; WD 500GB Caviar Black; Palit GeForce® GTX 750 Ti StormX Dual (2048MB GDDR5); Asus TA-891; FSP Hexa 500W; FDD; CD-ROM LG 52x; DVD-RW ASUS 24B1ST; HP PSC 1315; Infrared Kingsun SF-620; Bluetooth; Webcam Canyon 1,3 MP; PS2 Standart Keyboard Benq; USB to PS2 mouse Logitech M-BT58; | Windows 7 Ultimate SP1 x64 :)
www.lneshev.free.bg | www.glinfo.free.bg

#8 tubleron

tubleron

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 218 мнения

Публикувано: 01 May 2012 - 12:37

Почти съм сигурен, че имаш инсталирани видео кодеци, които правят проблема с оценката. Има един tool: Win7DSFilterTweaker. Би трябвало да го имаш, инсталиран заедно с кодеците. Напиши му името в търсачката на Windows-a. Ако не излезе, потърси го в интернет и го изтегли. Безплатен е. След това го стартирай. Избери "Tweaks". Запомни (запиши си) всички настройки, т.е. където имаш отбелязани тикчета. После махни всички тикчета. Натисни "Apply & Close" и излез от програмката. Направи си оценката на системата. Когато е оценката е готова пусни пак програмката Win7DSFilterTweaker и по същия начин възстанови първоначалните настройки.
Колкото до оценката на системата - и аз съм на мнение, че няма голям смисъл от нея.

Направих това което каза,но пак не се получи. М/у другото,след като натиснах "Tweaks",всичките квадратчета бяха празни-тоест без тикчета.А това,че има някакво подобрение в работата на компютъра ми го каза един познат,а и аз прочетох тук (на снимката)

Прикрепен(и) файл(ове)

#9 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 01 May 2012 - 15:14

Под оградения текст се има предвид откриване къде има проблем с производителността, за да е ясно кой компонент да се ъпгрейдне/смени. Не се има предвид, че изготвянето на оценка ще подобри нещата.

#10 tubleron

tubleron

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 218 мнения

Публикувано: 01 May 2012 - 16:32

Ясно,но така и не можах да направя оценката и да обновя драйвъра на видеокартата

#11 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 01 May 2012 - 21:10

Деинсталираш стартия драйвер, рестартираш, инсталираш новия.

#12 tubleron

tubleron

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 218 мнения

Публикувано: 02 May 2012 - 11:06

Деинсталираш стартия драйвер, рестартираш, инсталираш новия.

А може ли линк към новия

#13 Night_Raven

Night_Raven

Subject Delta

• Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23247 мнения

Публикувано: 02 May 2012 - 12:09

Този или този, в зависимост дали си с 32- или 64-битова операционна система.

#14 tubleron

tubleron

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 218 мнения

Публикувано: 02 May 2012 - 19:38

Много Благодаря

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители