Jump to content

Проблем с видеокарта


Препоръчан пост

Здравейте.

След като 3 дни вече ровя из форумите и така и не открих обяснение за проблема ми реших да попитам тук.

Както си играех и PC-то заби. Рестартирах го и първото което забелязах бяха точките при бутскрина. След като зареди резолюцията беше 640-480 на 4 бита. От Settings пробвах да я променя и всеки път екрана премигваше все едно ще покаже нещо ново но оставаше на същата резолюция въпреки че искаше потвърждение. В Advancet в графа Adapter всичко е unavailable.В Properties на General и Driver всичко е VgaSave, а от List All Modes единственото което дава някакъв ефект е последното ( 800 by 600,16 Colors,..) но си остава на 4 бита.В Device Manager видеокартата е с оранжево от там на General пише " This device cannot start.(Code 10)", Resources пише "This device isnt using any resources because it has a problem." Драйверите ги преинсталирах няколко пъти като слагах стари,нови и най-нови. Преинстлаирах и Windows никаква промяна.Като махна драйверите и рестартирам веднага показва че има ново устройство и разпознава видеокартата без да съм инсталирал драйверите. Слагам ги и ефект няма. Еверест преди показваше данните и на монитора а сега на Дисплей нищо не пише. Само в устройства може да се види видеокартата. Та картата ли е заминала и ако е така защо изобщто Windows я разпознава и защо имам образ на монитора? Преди месец смених 7 кондензатора на дъното, но не мисля че е от тях иначе щеше да стане по-рано като знам че играех Mass Effect 3, Modern Warfare 3 i Assassin's Creed Revalations без проблем но не съм пускал тежка игра поне от 10-12 дни. Нямам къде да пробвам видеокартата дали работи а и нямам друга карта да я пробвам на PC-то та ще съм много благодарен ако дадете някоя идея или да я мятам в кофата.

 

Видеокартата е NVIDIA GeForce 8600GT, дъното MSI Neo combo p35, процесор Intel Core 2 Duo CPU E4500 2.20GHz, рам DDR2 2Gb, ОС Windows XP SP2

Link to comment
Сподели другаде

Хм, единствено което се сещам, е с Driver Cleaner (или друга) да почистиш драйверите, щото е възможно от многото преинсталиране да са се "омазали".

p.s. Що ми се бъгна поста ? Днес нещо...

Link to comment
Сподели другаде

По принцип щях да предложа да тестваш друга видео карта на твоята система или да тестваш твоята карта на друга система, но щом няма такива възможности, сме почти с вързани ръце.

Можеш да опиташ да извадиш картата, да й почистиш контактните крачета (които влизат в самия слот) с гумичка и да я поставиш обратно.

 

Освен това кажи какъв точно е захранващият блок и производителят на видео картата.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за отговорите.

След многократното преинсталиране на драйверите и кото нямаше вече на къде преинсталирах и Windowsa но пак си тръгна на 640-480 4 бита. При предишни преинсталации (а и на всички PC-та които съм преинсталирал) винаги без драъвери ртъгва на 800-600 на 16 бита. Крачетата съм ги чистил поне 4 пъти а и слта продухах :yes: . Производителят на видеокартата е Inno3D, захранването е на 6 месеца и е Rexpower 400w. Не съм присъствал когато предното е заминало. Температурата на картата нямам представа как да я измеря понеже с тия 4 бита почти никакви програми не тръгват, но на пипане не е много топла( в сравнение с преди ). До сега проблем с комютър който да не съм успял да оравя не е имало но сега това направо ме побърква :bang: . Понеже кондензаторите които смених на дъното са покрай процесора и 3 от тях дори опират в радиятора, но изглеждат ОК възможно ли да е от тях като волтажа леко бяга за CPU Core e 1.34- 1.36, +3.3 V e 3.38, +5 V e 5.13, +12 V e 11.944- 11.964

Link to comment
Сподели другаде

Хм...а имаш ли вградена карта на дъното ? Сигурно пиша глупости, ама ако имаш махни външната и пробвай. Другото което се сещам преди време, като си сменях пастата на видеото, компа не тръгна, оказа се, колкото и невероятно да беше - рам паметта. Ако искаш остави само едната "плочка" и пробвай така....Може и с друг релий на Windows да се пробваш...Това захранване не ми говори нищо, ама аз съм lamer де, ако имаш някой френд да ти услужи пробвай с друго захранване. Това се сещам, нека някой който е напред с материала да помага...
Link to comment
Сподели другаде

Пробвах захранване от едно PC което е на 10 години и са му останали 3-4 чарка но ефекта е същият. Нямам вградено видео а и от рама не е. Странно но за близо 5 годишна работа пастата на видеото е все още лепкава. До месец ще сменя видеокартата и ще напиша дали всичко е наред поне ако някой като мен си блъска главата с въпроса " Как видеота ще е заминало като имам "картина" на монитора?" да не се надява много :lookaround:
Link to comment
Сподели другаде

Въпреки калпавото захранване съм почти сигурен, че картата е сдала багажа, но като вземаш нова карта вземи и едно свястно захранване, че нищо чудно тоя Рекспауър да е уморил сегашната видеокарта.
Link to comment
Сподели другаде

Въпреки калпавото захранване съм почти сигурен, че картата е сдала багажа, но като вземаш нова карта вземи и едно свястно захранване, че нищо чудно тоя Рекспауър да е уморил сегашната видеокарта.

Точно.

Link to comment
Сподели другаде

Само да вметна, че на тая видеокарта, ако изобщо я има в наличност цената и е безумна. Много стар модел, отдавна излязъл от употреба и на старо вървят по около 50лв. Най-добре кажи колко пари си решил да отделиш за видеокарта и захранване, че да ти се препоръча нещо адекватно на конфигурацията. Като гледам, че летиш на видео от над 200лв. предполагам, че бюджета ти е около 250лв. За тия пари най-добре SAPPHIRE HD6770 - много по-добра е от сегашната ти 8600, икономична, тиха и няма да е много спъната от процесора. Захранването предложено от Belial е доста добро за парите си, но все пак имай предвид, че перката му е леко шумна и самото захранване е доста стар модел с ниска ефективност. Аз препоръчвам Corsair 430CX V2.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...