Jump to content

Ръководство за работа с FRAPS


Препоръчан пост

Изпробвах набързо програмата и съм приятно изненадана! Много приятно!

Даже мисля да напиша едно ръководство за тази програмка. Страхотна е, лесна и безплатна. При това със съвсем достатъчни възможности за едно добро заснемане.

Ще се постарая в началото на седмицата ръководството да е готово, защото през почивните дни няма да ме има тук за жалост.

Поздрави! И пак казвам, програмата си струва! :)

 

Скалъпих набързо едно кратко филмче за ориентир какво може програмата.

Ето:

Тук!

 

А по- добре тук:

Тук!

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Благодаря ти много, Дани!

А, ако след няколко дни напишиш и статия как се работи с програмата направо.. :))

Имаш я, но сигурно в понеделник следобяд, защото ще пътувам днес!

Чудесно си се справила @Danina,а и най-хубавото на програмата е че може да запазв записите в swf

Благодаря! То филмчето беше много набързо направено. Иначе може още доста неща.

Страхотно е найстина, че ги прави и в swf, а още по- страхотно е, че ги придружава и с HTML. Какво повече може да се желае за ъплоуд- направо качвате и пускате във форума. :)

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Благодаря ви, за помоща.

Значи няма безплатна!?

А на тези има ли къде да въведя сериен номер и да си работят без проблем?

 

 

 

 

Camtasia Studio тя също може да създава swf, но аз предимно с нея правя клипчета когато искам да покажа на някой как се играе дадена игра. За тези неща Camtasia Studio е перфектна. За тутуриалчета ползвам от доста време само Instant Demo според мене тази програма е най добрата за тези неща, най вече ги прави доста малки swf фйловете, което пък е удобно, че бързо се качват. Могат също така да се озвучат клипчетата,абе просто №1 :)

Link to comment
Сподели другаде

  • 8 months later...
Поздравления за доброто ръководство Night_Raven.Имам един въпрос.Защо след като направя клипче с FRAPS на дадена игра(около 2-3 минути),полученият файл е с размер 2 GB?Трябва ли да се конвертира даденият файл,ако да с коя програма. Редактиран от black hawk
Link to comment
Сподели другаде

Да, нормално е FRAPS да прави такива големи файлове. Те са НЕкомпресирани и изборът в какъв формат ги искаш остава твой, както и самото конвертиране. Най-често се компресира в XviD/MP3 чрез VirtualDub. Разбира се има и други варианти - каквото ти е удобно и/или нужно. ;)

Благодаря за обърнатото внимание на неволната ми грешка - споменал съм го, но твърде бегло. Добавих го с червен цвят и оправих версията на програмата. :P

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Браво програмката наистина е много хубава но жалко че не мога да и се насладя заради мизерния ми RAM.Като пусна

NFSU и започна да правя клип сече като за световно по сеч :crosseyes1:

 

Ето и малко инфо за програмата и от мен.

FRAPS

Малък и полезен инструмент за измерване на кадрите в секунда (FPS), при които играете на различни DirectX игри.

Програмата работи чрез извикване на Flip функцията на DirectDraw, използвана при двойното буфериране (double buffering), което игрите ползват при смяната на повърхности (surfaces). Все пак, възможно е някои игри да не използват тази функция, и при тях програмата няма да работи. Такива са игрите със статичен фон, на който се движат обекти (например стратегиите), но при тях кадрите в секунда не са от такова значение.

Освен това Fraps позволява лесно да направите screenshot от някоя сцена в любимата си игра и дори да записвате видео в реално време докато играете. Много полезно ако искате да направите кратко филмче показващо геймърските ви умения.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...
Ами честно казано не мога да кажа с точност. Варианти има немалко. Вероятно има неразбирателство между някои или всичките елементи: Counter-Strike, Fraps и драйверите на видео картата. Лично аз съм ползвал по-стари версии на Fraps за запис от WarCraft III, а с предпоследната съм записвал както от WarCraft III, така и от Need For Speed: Underground 2 и нямам никакви проблеми. Всичко протича напълно нормално, което ме навежда на мисълта, че по-скоро проблемът е или в драйверите ти или в самата игра. Counter-Strike си е бъгавичка и то немалко. Ако в момента играеш в режим OpenGL, можеш да пробваш да го смениш на Direct3D и обратното и да пробваш запис. Ако това не помогне, можеш да опиташ с преинсталация на драйверите на видео картата и/или инсталация на по-стари или по-нови. В краен случай можеш да пробваш и друга версия на Fraps.
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 years later...
Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...