Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте. Надявам се в тази тема някой да хвърли малко светлина за избор на TV. Защото от ден на ден виждам технологията става все по-сложна и то драстично бързо еволюира. Имам усещането, че телевизорите няма да са основно телевизори, ами някакъв хибрид от плеъри, браузъри, Skype Video, рекордери с lossless редактори на видео... и прочие. Иновации всякакви. Човек се бърка и не знае какво да купи, при положение, че на следващият ден се появява нещо ново и по-практично. Въпросът е - кой телевизор за момента е най-практичен? Разбира се, следните критерии са задължителни: Led, 3D, Full HD. Но как стои въпросът с възпроизвеждането на записи? Иска ми се този телевизор да може и да записва. Има ли такова животно? Трябва ли да чакаме още развитие на технологията?

Някакви препоръки?

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...

Благодаря на отзовалите се.

Никъде не намерих статия за новото поколение телевизори. Ръководства и статии има единствено за компютърни технологии и софтуер, но не и за техниката, която се ползва от твърде много неграмотни хора. Това забулване ми се вижда много странно, сякаш се цели да се скрие нещо. Ако вникнем внимателно, ще констатираме че много изоставаме и твърде много не знаем за телевизорите и техните възможности. Набутани са свръх много технологии и за всяка една може да се каже нещо! Но уви, завесата е пред нас и никой от никъде не дава инфо какво става в тази област.

Спрях се над Samsung UE40ES8000. Предхождат го два модела с по-голям размер, но цената от (2800 лв. за 95 см.) скача на (3900 лв. за 116 см.) и на (5200 лв. за 123 см.) - ЛУДА РАБОТА! За 7 см. отгоре, трябва да се бръкнем с 1300 лв.! Защо?

 

http://www.youtube.com/watch?v=HM0ZoOSVv_o

 

http://www.youtube.com/watch?v=5lryRkWCM5k

Link to comment
Сподели другаде

Избора си е твой, но съм чувал само лоши неща за т.нар. smart TV's. В средите, в които се движа се говори, че взимаш ли си телевизор, гледаш да не е Samsung. А цената е донякъде маркетингов трик, но е известно, че най-много в подобен телевизор струва матрицата, т.е. тези 7 см. са с доста висока цена. В следващия линк може да прочетеш събрани недостатъците на този тип телевизори: http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=40200 Реално, ако енергопотреблението не е проблем за теб и не ти трябват тези гъзарийки, то по-добрият избор е плазмен телевизор Full HD. Като честота на опресняване, дълбочина на черното и други показатели нямат равни.
Link to comment
Сподели другаде

@ Zig Zag - абсолютно правилно усещане имаш, телевизорите в близко бъдеще изобщо няма да са "телевизори" и това, което се наблюдава в момента под т.нар. Smart телевизори от различните производители е едно начало на тази нова вълна устройства. Причината за тяхната поява и толкова бързо развитие е постоянното нарастване на възможностите и производителността на микропроцесорната техника, oсобенo процесорите, които се използват при т.нар. вградени системи (embedded systems) и като цяло развитието на полупроводниковата електроника. Съвсем аналогична е ситуацията и при съвременните смартфони, а и при доста други устройства, но не чак толкова разпространени (на тоя етап).

Що се отнася до "технологиите и възможностите" - 3D-то специално, което се рекламира много бурно от всички производители има още доста хляб да изяде, докато реално може да се каже, че е наистина пълноценна технология, а не нещо като демонстрация, че може да има такова нещо. Гледал съм доста 3D телевизори, а и вкъщи имам актуален "умен" 3D LCD/LED телевизор, на който съм тествал немалко и то разнообразно 3D съдържание. Ако все пак много държиш на качествено 3D имай предвид, че плазмите са по-добър избор специално в това отношение спрямо LCD/LED, но пък трябва да преглътнеш недостатъците на плазмите, които все още ги има, макар и доста по-слабо изразени при новите модели. Ако все пак решиш да вземеш плазма гледай задължително да не е мостра и за всеки случай провери в сервизното меню на колко часа е т.е. да е сигурно, че не е пускана. Казвам това, защото доста често из магазините твърдят, че въпросния TV не е отварян никога, но реално е и може да си имаш бонус някое отпечатано статично лого, останало от демо-тата, които въртят из магазините или пък ивици от оставено меню, които се виждат на определен фон. :)

Що се отнася до друга "велика технология", доста широко пласирана и споменавана като нещо "невиждано" (не само при умните телевизорите), а именно LED - това си е чиста проба маркетинг реално. Чисто теоретично LED дава минимални предимства пред CCFL, но практически разлика не може да се види, а дори обратното при TN матрици CCFL е за предпочитане тъй като при нея по-малко се виждат явните недостатъци на TN. Има и други технически детайли, но сега няма да изпадам в подробности.

FULL HD-то няма какво да го коментираме (там нещата са ясни), а що е отнася до другите екстри като интернет браузър, Skype, социални мрежи и др - аз лично от всичките глупости останах доволен от YouTube, тъй като наистина е удобно понякога да си пуснеш нещо директно (без да включваш лаптопи или други устройства) през интернет на "голям екран". Другите "екстри" особено пък Skype и Twitter не виждам кой нормален човек ще ги ползва през телевизора, но може би има и такива...Така че там зависи какво ти трябва на теб, но при всички положения новият ти телевизор ще е пълен с доста неща, които никога няма да ползваш. Това е почти гарантирано. Все пак ако целиш нещо конкретно като "екстра" не е лошо да го тестваш практически как е реализирано при конкретния модел, а не да разчиташ само на хартия какво пише и из рекламите. Това го казвам тъй като си засегнал въпроса "кой телевизор е най-практичен" - всичко си зависи на теб какво ти трябва.

Относно въпросa ти зa цената на малко по-големия телевизор - as9993 вече ти е отговорил като бих допълнил, че основният проблем идва и от немалкото количество брак при производството на по-големите дисплей.

 

@ as9993 - аз лично съм на мнение, че точно Samsung имат едни от най-добрите актуални телевизори, особено като 3D. Веднага мога да дам пример, че при Sony ъглите на видимост при гледане на 3D са доста по-зле спрямо при Samsung, което в зависимост от разположението на телевизора може да е малък и не чак толкова малък проблем. И изобщо телевизорите са си съвсем адекватни във всички отношения. То доста зависи от конкретния модел, разбира се, но дори и като цяло са на добро ниво.

Link to comment
Сподели другаде

  • 8 months later...

Искам да си избера някакъв телевизор, разглеждайки пълните им характеристили ТУК. Обаче условието е да има ambilight. Philips имат точно този обичай и съм чувал, че са по-здрави и че са по-стабилни в конструкцията, но те пък нямат поддръжка за БГ субтитри (нещо което никой не се наема да отбележи като характеристики, не знам каква тайна крият). Изглежда трябва да си избера Samsung, но вярвайте ми - електрониката на Samsung е наистина под много голямо съмнение. Защото някой беше казал да ги разклатиме преди да купим и да видим дали няма да задрънкат, че Samsung са сглобени детайли от пластмаса, а Philips са от метал и стъкло с декоративна пластмаса, което потвърждава и моето мнение, тъй като имам GSM на Samsung в тотално окаяно състояние - 4 дефекта: капачката му се отваря (пада направо) + пукнати "щипци" + дупчица в панелчето + пукната капачка, незнайно от какво се разтворила. Това ме отврати от Samsung. Но... вече ви казах - основното ми изискване е телевизора да има ambilight, .mkv, БГ субтитри, 3D, запис на флашката.

Посочения сайт ще ви улесни, само не мога да си направя избор за най-добро ТВ. Марката не е от значение, преценете кой е най-доброто попадение. :)

 

http://i49.tinypic.com/35i68ft.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...