Публикувано: 04 March 2012 - 11:48
Чудно нещо са антривирусните, а не компютрите. Не се сещам за нито една, която да не направи някакъв проблем, дори и малък, след известно време. Oт тези които тествах преди месеци:
1. f-secure - крашва трилиан, ако единият от модулите й не бъде изключен, въпреки, че съм му задал да не закача трилиан.
2. nod v5 - забавяне при свалянена файлове, замръзване на браузъра за секунди, след студен старт на компютъра. На дефолтни настройки също.
3. norton - не може да се изключи модула за бързо сканиране (мисля, че и други задачи не можеха да се спрат, не помня), когато не се прави нищо на компютъра.
4. bitdefender - изисква премахване на mbam за да се инсталира
5.avast - при всеки старт на компютъра, в еvent viewer-a се появява грешка, свързана с sandbox-a на програмата.
6. avira - като че ли единствено тя си струва, поне не ми създава проблеми. Но пък резидентният модул не работи под х64 бит ОС.
Не съм тествал други програми последните месеци. Няма и да тествам. Всички товарят или бавят, дори и на мощни пц-та. Може да е малко, но го правят. Интегрират се дълбоко в ОС-а и пълното им премахване е мисията невъзможна. Без антивирусна карам от известно време и нямам оплаквания. Няма и да имам.
п.п чудя се, дали ''оптимизиращите'' програми не правят по-малко проблеми от защитните продукти. Стотици теми съм чел за проблеми, след инсталиране на защитен продукт. Но за проблеми, породени от ''оптимизатори''...доста по-малко.
G1.Sniper Z87 | i7-4771 | R9 290 TRI-X | Barracuda 1tb | EVO 120gb | 2x8GB Evo Potenza 1866 CL9 | M12II 750W EVO Edition | Hyper 212 EVO | CM 690 III | XL2411T | R1600T