Jump to content

avast! Internet Security 7.0.1407-Ъпдейт- и...


Препоръчан пост

Направих автоматичен ъпгрейд от 6-тата версия до avast! Internet Security 7.0.1407-платен лиценз :jokingly: ,

и сега като се стартира компа ми излиза едно прозорче в което пише какво е новото в тази версия и какво е подобрено.

Пише и да натисна "край" за да завърши ъпгреида.

 

Натискам "край" и при следващото пускане на компа прозорчето пак се показва

 

http://img.zamunda.net/pic/smilies/hmmm.gif

 

Как да го махна ?

....-какво да правя?.... Имам звук, не мисля (не съм проверил, но май не товари компютъра...)-само прозореца, и нещо настройките на Firewall-a се бъгват. Дайте идея, помагайте.

 

П.П.

Иначе има повече опции от старата 6-та на avast! Internet Security. Толкова че не мога да я настроя. Ако искате може и снимки от компютъра да кача.

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да я деинсталираш с този инструмент

 

Как се работи с него:

  1. Стартираш Windows-a под сейф мод
  2. Отвори програмата за деинсталация
  3. Ако си инсталирал avast! в друга директория, различна от оригинално зададената, намери я (Бъди внимателен, защото ще бъде изтрита и папката, в която си инсталирали антивирусната)
  4. Кликни REMOVE
  5. Рестартирай компютъра

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте, и от друго място ме посъветваха да деинсталирам целия Аваст. След това да инсталирам наново програмата и след рег. няма да има проблем. Сега ще дръпна от официалния сайт програмата отново, и после ще я регистрирам със моя код. Благодаря. И за деинсталатора. Благодаря приятели. :look:
Link to comment
Сподели другаде

И да напиша за това какво стана. :juggle: Оправи се от само себе си. Спря да се показва прозореца. И работи антивирусната. Тъкмо бях решил да преинсталирам...., и тя се уплаши :kendo: . Чудно нещо са компютрите....
Link to comment
Сподели другаде

Чудно нещо са антривирусните, а не компютрите. Не се сещам за нито една, която да не направи някакъв проблем, дори и малък, след известно време. Oт тези които тествах преди месеци:

1. f-secure - крашва трилиан, ако единият от модулите й не бъде изключен, въпреки, че съм му задал да не закача трилиан.

2. nod v5 - забавяне при свалянена файлове, замръзване на браузъра за секунди, след студен старт на компютъра. На дефолтни настройки също.

3. norton - не може да се изключи модула за бързо сканиране (мисля, че и други задачи не можеха да се спрат, не помня), когато не се прави нищо на компютъра.

4. bitdefender - изисква премахване на mbam за да се инсталира

5.avast - при всеки старт на компютъра, в еvent viewer-a се появява грешка, свързана с sandbox-a на програмата.

6. avira - като че ли единствено тя си струва, поне не ми създава проблеми. Но пък резидентният модул не работи под х64 бит ОС.

Не съм тествал други програми последните месеци. Няма и да тествам. Всички товарят или бавят, дори и на мощни пц-та. Може да е малко, но го правят. Интегрират се дълбоко в ОС-а и пълното им премахване е мисията невъзможна. Без антивирусна карам от известно време и нямам оплаквания. Няма и да имам.

 

п.п чудя се, дали ''оптимизиращите'' програми не правят по-малко проблеми от защитните продукти. Стотици теми съм чел за проблеми, след инсталиране на защитен продукт. Но за проблеми, породени от ''оптимизатори''...доста по-малко.

Link to comment
Сподели другаде

Чудно нещо са антривирусните, а не компютрите.

 

Тезата е леко противоречаща с нормалната логическа мисъл.

 

Перфектен антивирусен софтуер няма. Всъщност, перфектните неща не съществуват. Ако даден потребител се заеме да тества по-обстойно всеки един от въпросните продукти на пазара, то вероятността да открие някакъв проблем е изключително висока.

 

5.avast - при всеки старт на компютъра, в еvent viewer-a се появява грешка, свързана с sandbox-a на програмата.

 

Типичен пример за гореспоменатото от мен. Проблемът може да е незначителен, но съществува. Най-вероятно ще бъде разрешен в някоя от по-новите версии на програмата, но тогава е възможно да възникне нов. По този начин се създава един безкраен цикъл.

 

Това е лично мое мнение и не настоявам то да бъде възприето като единствено вярно такова. Да, съществува софтуер, който е изключително добре написан, но отново повтарям, перфектен такъв няма. Все пак тук роля играе и факторът "задклавиатурно устройство".

 

п.п чудя се, дали ''оптимизиращите'' програми не правят по-малко проблеми от защитните продукти. Стотици теми съм чел за проблеми, след инсталиране на защитен продукт. Но за проблеми, породени от ''оптимизатори''...доста по-малко.

 

В този случай трявба да се вземат предвид най-вече вида и броят на проблемите.

Link to comment
Сподели другаде

Не съм казал, че има перфектен софтуер или каквото и да е. Ако се изхожда от тази гледна точка, че няма перфектни неща, може да оправдаем и ползването на ''оптимизиращи'' програми. Въпроса е, дали си струва да се ползва антивирус, с оглед плюсовете и минусите. За мен не си струва. Прекалено много са минусите. Споменах доста от тях по-горе. А на един средностатистически потребител(каквито са и повечето, които питат по форумите), който ползва компютъра си за гейминг, филми, музика и браузване, не му трябва антивирус или пакет за цялостна защита. Това е моето мнение.

 

п.п от почти 5 години имам компютър и никога не съм заразявал ОС-а. А дори не съм на ''ти'' с материята. Буквално се чувствам прецакан, че толкова години съм ползвал защитен софтуеър.

Link to comment
Сподели другаде

6. avira - като че ли единствено тя си струва, поне не ми създава проблеми. Но пък резидентният модул не работи под х64 бит ОС.

 

Какво имаш предвид, че резидентния модул не работи под x64 ? Аз съм я тествал преди време и си работеше нормално под Windows 7 SP1 Ultimate x64.

А по въпроса за вкореняването им, това се изисква за да не бъдат прецакани безпроблемно от гадинките (не че в момента ZeroAccess рууткита не се гаври в повечето, но все пак си е един вид самозащита). Отделно винаги можеш да си изтеглиш приложение за деинсталиране от страницата на производителя или да опиташ да я премахнеш с Appremover. :)

Link to comment
Сподели другаде

Моя грешка. Проактивната защита (Avira Internet Security) не работи под 64бит ОС. Иначе винаги ги деинсталирам през контрол панела, 2-3 рестарта, като между тях, пускам и инструмента за деинсталиране за съответният продукт. След което и ръчно почистване в регистри и папки. Благодарение на тази гимнастика, уина не се е счупил. Както и не съм имал проблем, СЛЕД премахване на защитния продукт. Но доста потребители ще пропуснат тези стъпки и ако са тествали много защитни пакети...мазалото е неизбежно.

 

Може ли да кажете, какъв % от потребителите (тук и в калдата) на които сте помогнали с почистването на ОС-а, ползват някаква защитна програма? Останал съм с впечатлението, че всички ползват. :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...