Jump to content

Двама малко умни хора спорят?!


Nightmare

Препоръчан пост

Със съседът ми от около седмица имаме един малко глупав спор, относно един-два въпроса. И за това реших да пиша тук, пък дано някой помогне за решаването на "големият ни проблем", който прерасна в бас със залог каса бира - Back's! Та, ето го и него. С използването на различни Wi-Fi мрежи, IP-то сменя ли се? И другият - може ли едно обикновено IP примерно на съседа да се използва за Proxy?

 

Надявам се, че някои по-учен от нас ще ни просветли и ще използва железни аргументи. Все пак нали някои трябва да спечели голямата награда ;)

 

P.S Давам половината на първия помогнал :beer:

Link to comment
Сподели другаде

С използването на различни Wi-Fi мрежи, IP-то сменя ли се?

За кой IP адрес става въпрос - за този, който получава компютъра, когато се свърже към мрежата (частния адрес), или за този, с който въпросния компютър се "представя" в световната мрежа (публичния адрес)?

Ако става въпрос за частния адрес - да, обикновено различните Wi-Fi устройства "раздават" адреси в различни диапазони; дори и да се свържеш последователно към две мрежи, работещи с един и същи диапазон от адреси, няма гаранция, че ще получаваш един и същ адрес.

Ако става въпрос за публичния адрес - ако различните мрежи са предоставени от различни доставчици и/или се представят в световната мрежа с различни адреси - да, публичният адрес на твоя компютър също се променя. В противен случай (ако се свързваш към различни мрежи на един доставчик, които са "скрити" зад един публичен адрес) публичният адрес на компютъра ти остава същия.

... може ли едно обикновено IP примерно на съседа да се използва за Proxy?

Може, но се използва подходящ софтуер за целта, т. е., това, че знаеш IP адреса на някого, не е достатъчно, за да го ползваш като proxy.

Не разбрах какъв точно е "големият проблем", който решавате.

:look:

Link to comment
Сподели другаде

Не разбрах какъв точно е "големият проблем", който решавате. :look:

Първо да ти благодаря за отговора и разбира се за касата бира ;) И второ големия проблем там, че като се съберат двама човека. Които са на две противоположни мнения по един същи въпрос. И не можеш да убедиш другия в своята правота става... абе не е добра гледка отстрани.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...