Jump to content

Препоръчан пост

От известно време имам проблеми с лаптопа… прегрява дори и за най-малкото нещо (дори когато не се натоварва). Няма шанс да е от вирус, наскоро преинсталирах операционната система.

 

CPUID

http://puu.sh/hqhF.png

 

За да не правя дълга тема, направих един отчет с AIDA64 и го качих в Dropbox :)

http://heelpbook.altervista.org/wp-content/plugins/universal-post-manager/img/icon_txt_103.gifClick

Link to comment
Сподели другаде

Кажи какво точно разбираш под прегрява - изключва се или просто достига много висока температура? Показаните температури от AIDA64 под натоварване ли са или в т.нар. idle режим, т.е. без товар? Ако е без натоварване и лаптопа е в гаранция е добре да бъде занесен на сервиз за почистване и евентуално смазване или смяна на някой вентилатор (последното, ако се налага). Ако не е гаранционен е добре да се отвори и да го почистиш от насъбралите се косми, власинки и прах. Като превантивна мярка препоръчвам да се избягва така любимото слагане на машината в леглото върху завивки или върху корема, като така просто дебита на въздуха не достига до определеното ниво и няма какво да охлажда компонентите.
Link to comment
Сподели другаде

Първо погледни дали и твоя е с капак от дефектната партида без дупки:

http://img685.imageshack.us/img685/8644/p1010999d.th.jpg

После, явано е събрал много прах и трябва да се изчисти, но лошото на тия модели е, че за да стигнеш до охладителя трябва да разглобиш абсолютно целия лаптоп и накрая като свалиш и дъното отдолу е охлаждането. След като се почисти от прах е хубаво, където има възможност да се махне фабричната "дъвка" и да се замени с хубава термопаста. Ако мислиш, че не ти е по силите го занеси в сервиз да го почистят. Аз на моя даже му изрязах липсващите дупки в капака, ама ако нямаш много опит не е препоръчително да се захващаш с такива процедури.

Link to comment
Сподели другаде

Проблема че процесора е боза , смени го и виж дали пак ще прегрява или пък вземи от някой приятел един процесор и го пробвай на лаптопа си.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...