Jump to content

Препоръчан пост

Прочетох че последните версии на utorrent не ползвали пълноценно интернет връзката и ограничавали до някъде скоростта на сваляне и качване на торенти,докато при други клиенти например qbittorrent го няма този проблем,дали е вярно?

 

Тоест при еднаква скорост на интернет връзката, с единия клиент се достигат доста по-високи скоростти на сваляне при всички торенти.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 35
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Ще споделя моя опит с Bitcomet и uTorrent. При една и съща скорост на връзката Bitcomet ми показва, че сваля с 2000 КБ/с, а uTottent с 1800 КБ/с. Въпреки разликата в показанията един и същи филм, от едно и също място, се сваля за едно и също време /например 700МВ за 5 минути/.
Link to comment
Сподели другаде

Голям зор с този - qbittorrent

Първо с 300 зора го накарах да ме пита, къде да свали филма...менюто му е ужасно объркващо и написано така, че да се чудиш за всичко какво точно означава.

Сега пък не мога да пусна торент...и аз не знам, какво направих но торентът ми стои под състоянието "отложен", а като му дам старт пък ми изписва " пауза" и не мога по никакъв начин да го накарам да тръгне.

Link to comment
Сподели другаде

Слагай това и стига си се мъчил - http://www.freedownl...rg/download.htm , интерфейса е на български.Доста добър и стабилен.

 

Съществува разлика между download manager и torrent client.

Link to comment
Сподели другаде

Съществува разлика между download manager и torrent client.

Какво не може въпросния менажер спрямо торент клиентите обсъждани по темата / Free Download Manager е и торент клиент / - ще ми е интересно да чуя компетентно мнение.Тествал съм по-сериозните торент клиенти и този се представя най-добре.Почти 2 години вече го ползвам.
Link to comment
Сподели другаде

Тъй като не съм използвал по-задълбочено въпросния download manager, то не мога да представя точен и ясен коментар за положителните и отрицателните страни на продукта.

 

Идеята, която имах в предишния си коментар, беше. че има различия между двата вида софтуер. Тъй като съм привърженик на инсталирането само на софтуер, който ще бъде използван от дадения потребител, е възможно мнението ми да не бъде напълно обективно. Въпреки това..

 

Както става ясно от официалния сайт на програмата, въпросният софтуер е download manager с вградени функции на torrent client. Това като цяло спестява инсталирането на още една програма, което за педантичен човек като мен е изключително полезно. Ако погледнем реално, нещата стоят по друг начин. Все пак става въпрос за препоръка към потребител, който може да не желае една от двете функции. Както при мен - използвам Mozilla Firefox от доста време и съм преценил, че вграденият download manager ми е напълно достатъчен. В такъв случай, програмата ще препокрие въпросната функция и става излишна.

 

Не искам мнението ми да се разбира като негодувание към въпросния софтуер. Не съм работил достатъчно дълго с него за да мога да дам компетентен отговор на този въпрос. Като цяло, смисълът, който съм вложил в коментар номер шест е че трябва да сме запознате с точните изисквания на потребителя, за да можем да направим адекватно решение относно това какъв софтуер е най-добре да бъде използван.

 

Поне според мен това е най-правилното действие в този тип ситуации.

Link to comment
Сподели другаде

Днес сложих програмата qbittorrent имам предвид имаше разлика,не кой знае колко голяма да кажем за един и същи файл,единия го слваляше с 5.1 Мб/с другия 5.3 Мб/с не си заслужава да се сменя изпитания utorrent според мен.

 

Какво не може въпросния менажер спрямо торент клиентите обсъждани по темата / Free Download Manager е и торент клиент / - ще ми е интересно да чуя компетентно мнение.Тествал съм по-сериозните торент клиенти и този се представя най-добре.Почти 2 години вече го ползвам.

 

Може ли малко разяснение какво се има предвид под представя се най-добре?

Link to comment
Сподели другаде

Не знам какво си чел за Utorrent,но аз си го ползвам както и преди и си е пълноценен отвсякъде.Разликата от предишните версии е в някои нови екстрички,които не ми вършат никаква работа,поне на мен и правят програмата малко по-тромава,но пък функциите от предишните версии си ги върши перфектно.Данлоуд миниджър си има вграден всеки един браузър и за мен също е излишно да ползвам такъв,пък бил той комбиниран и с торент клиент.Всеки си има вкус и мнение, а аз поддържам това на

s.feradov.

Link to comment
Сподели другаде

Един и същи файл,от едно и също място,двата пуснати по едно и също време - / настройките и на двата са по подразбиране,имат portable версии и двата,който не вярва - да си тества сам /.Смятам,че фактите говорят красноречиво.За да бъда обективен съм длъжен да кажа,че FDM се представя най-добре при големи файлове спрямо utorrent и Azureus,при малки файлове разликата е незначителна пак в полза на FDM.

post-14131-0-17582100-1329167453_thumb.jpg

post-14131-0-02298400-1329167464_thumb.jpg

post-14131-0-35010800-1329167474_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Твърде възможно е да си прав относно скоростта на теглене,но има някои субективни фактори в твоя случай,които могат да влияят в случая,като на пример че това е по едно и също време и на един и същи компютър.Възможно е по някакъв начин едната програма да привлича по-голяма скорост от нета ти и за другата да остава по-малко малко,но е възможно и да не е така.Аз обаче имам в предвид и друго,което не че е нещо особено ама мениджъра 6.7МB,а Utorrent е 720.87 КB и останалите му функции са ми излишни,макар да не съм го използвал и да е възможно и по-бързо да тегли от тези на вградените такива в браузърите.Та мисълта ми е че като имам вградени такива програми които ми вършат перфектна работа,предпочитам да ползвам тях,отколкото да си пълня компа с допълнителни такива,макар да имам и някои дребни изключения.Но пък ще взема да го пробвам това,току виж ми харесало.

;)

Link to comment
Сподели другаде

Бтв, аз също карам на uTorrent, но съм ползвал и FDM (наследника на FlashGet, който оризилиха) и е доста приятна програмка.

Докладвал съм им даже някои бъгове...по-принцип съм отвикнал да ползвам външни download мениджъри, но като цяло FDM има и още един плюс освен това, че тегли торенти и спестява инсталирането на една програма...тя тегли и флаш съдържание и спестява и инсталирането на програми от сорта на Youtube downloader или на добавка като DownloadHelper (за Mozilla-та)... ;)

Link to comment
Сподели другаде

Аз използвам Free Download Menager от 2 години само за сваляне на файлове. Проблема и е, че бавно се обновява. Ето, последната версия все още не е съвместима с Firefox 10. Иначе за сваляне на клипове и файлове няма равна. Като торент клиент не съм я ползвал и нямам впечатления.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...