Jump to content

Проблем с лаптоп Samsung NP300 V5z


Препоръчан пост

Здравейте на всички. Имам лаптоп наскоро купен Samsung np300v5z.Видео картата е NVIDIA GT520MX 1GB . Виждам че имам и втора видео карта която е вградена. Искам тази вградената да я изклуча но незнам как ! Няма никакви бутони за Видео Картата по лаптопа .. Ако може да ми помогнете ще Ви бъда много благодарен !
Link to comment
Сподели другаде

Новите лаптопи с Intel процесори могат да ползват едновременно вграденото в процесора видео и отделната видеокарта, като това се избира софтуерно. Технологията се нарича nVidia Optimus и е много полезна, защото когато се работи в 2D режим се ползва вграденото видео с цел пестене на енерги и намаляване на температурата. Първо се инсталира драйвера на Intel HD Graphics, после и този на nVidia и от настройките на драйвера на nVidia се гласи кога коя видеокарта да се ползва.
Link to comment
Сподели другаде

Ако, имаш някакви проблеми с приложенията, инсталирай си най-новите драйвери от сайта на nvidia. Аз имах проблем с PES 2012, не ми отчиташе Джифорс картата, но след като инсталирах най-новите драйвери се оправи. Има опция, с кой графичен процесор да стартираш дадено приложение, ето и снимка на опцията post-1180-0-96862100-1326113202_thumb.png.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...